Internet-reklam: hur ser framtiden ut?

Hur kommer reklamintäkterna från online media utvecklas? För författare att tjäna webbplatser är den viktigaste frågan. TNS Nipo nyligen kom ut med en rapport om utvecklingen i annonsutgifter på nätet och i tryck. Slutsatserna i korthet, plus en titt in i framtiden. Att tjäna pengar på internet. Vanligen med en viss del i intäkterna från annonser på nätet, till exempel för författare på så kallade platser förtjänar. " För sådana människor, är det intressant att veta hur onlineannonsering marknaden utvecklas och vilka förväntningarna är. TNS Nipo sökt ut.

Stiga eller falla?

Nettoandelen av utgifterna för reklam är föränderligt. Mellan 1990 och 2009 utgifterna för tidningsannonser gjorde en skarp djupdykning, och det var sant i mindre utsträckning för tidskrifter. TV steg något, och blygsam andel fördubblats radio annonser. Från och med 2006 TNS Nipo sena statistik visar också andelen internet. Men, visade det en trevlig ökning under perioden fram till 2009. Detta inkluderar varningar: tjäna så mycket media tidigare i tryck "satt", nu ofta deras annons pengar genom sin egen webbplats. Pocket ficka ringde.

Internet och mediemix

Något har ändrats till annonsörerna. De väljer att inte ett specifikt medium, men en mix som är bäst anpassad till reklam behov. Vem behöver medellång till medelstora till "hoppa" och det sätta ihop din egen meny som kallas cross-media kvalitet. TNS Nipo avslutar: "Crossmediality är nästan en förutsättning." Och: "Internet är inom mediatyper ytterligare plattform, och bidrar till den cross-media kvalitet." Detta beror också på att människor blir allt vanligare och mer långvariga nätet. Det är inte sant att internet afsnoept marknadsandelar från andra medier. Enligt TNS Nipo är snarare en samverkan mellan alla mediatyper.

Annonsera här annonsera där

Det intressanta är att leverantörerna av reklamutrymme på Internetområdet är så olika. Bland andra traditionella leverantörer av annonsutrymme i tryck, balanserade vinstmedel vid det här laget också sätta in via sina webbplatser på online reklammarknaden. Men det finns en nackdel: traditionella leverantörer av tryck, se speciellt intäktsflödet till online platsannonser.

Ingen dominerande roll för internet

Internet har en enorm potential, "TNS Nipo ställer, men ingen dominerande marknadsandel. Förhoppningen är att bara ett år eller fem klart hur Internet kan ha placerat. Det förväntas att stiga annonsintäkter från sökmotorer, men "banners har haft sin dag." Det finns ingen tydlig slutsats ännu dras över intäkterna från annonser på sociala sajter som Facebook och Hyves, men det är en prognos av experter som "visa" annonser på nätet, som ger enkelriktad trafik, så småningom började ge vika för dubbelriktad trafik. Antingen annonsören är en online dialog med intresserade. Och för att du är ofta i sociala online-medier. Kort sagt, är två saker särskilt tillväxt, om vi ska tro de förutsägelser: sociala medier som annonsörer i dialog med kunder, och reklam möjligheter på sökmotorer. Då de närmaste åren någon tillväxt väntas "display" annonser på nätet.

Cykliskt och media utgifter

Det finns en direkt koppling mellan reklam spendera oavsett i vilken form, och ekonomi. Sjunkande den ekonomiska aktiviteten, vilket är fallet för en tid redan, sedan minska utgifterna på annonser. Som kortfattat slås, det finns både en nackdel och en fördel. Cykliska nedgångar översätter snabbt sjunkande annonskostnaden, men ökar också. När en ökning i kärlet, och även om det finns en misstanke om en sådan bred ekonomisk förbättring kommer att gynna leverantörer av reklam möjligheter.

Specifik använder internet

Brutto media utgifterna på Internet mätas sedan 2004 för den nederländska marknaden. Från 2004 till 2008, det var betydande årlig ökning av utgifterna under 2009, men en nedgång, dvs. uppstod för tidskrifter. Ändå vissa internet tillgångar som kan lösa de kommande åren. Till skillnad från andra medier, betalar en online-annonsör inom en "kick" när endast påvisbara intresset har väckts i publiken. Dessutom, annonsörer har den allmänna uppfattningen att de som inte annonsera på nätet, missa båten. Dessutom är smartphones och surfplattor i framtiden väntas bli viktigare än stationära och bärbara datorer.

Internet annonser efter typ

Bannering faller i onåd, särskilt eftersom det i iver att vara synlig, glöms bort är att surfaren inte vill störa flimmer och beslag. Det finns en sådan skog av banners på vissa webbplatser som du inte kan se skogen för alla träd. Många annonsörer säger, vet TNS Nipo att berätta att vilja investera mindre i banners. Ett undantag från regeln är banners som inbjuder gratis spel och liknande; har för avsikt att lägga webbanvändare fortfarande ibland ha intresse.

Sök: i hissen

Sökmotorer är den främsta källan till online-annonsintäkter. Annonsörer tycker ofta att det är trevligt att närvara vid en sökresultatsida där de ansluter med en relevant erbjudande. Lönen per klick eller pay-per-lead uppfyller en önskan, nämligen att betala för vad som verkligen lönar sig. På denna nivå under den kommande perioden är därför stigande intäkter förväntas.

Sociala medier

Det finns fortfarande många frågor om möjligheten för webbplatser som Facebook och Hyves. Det lönar sig för dig som tillverkare om någon är medlem i Facebook-sida av ett varumärke? Hur mäter effekten av din närvaro som en leverantör av tjänster eller produkter? Därför inga slutsatser och förutsägelser.


Framtida intäkter från annonsering på nätet

Å ena sidan förväntar sig annonsörer, säger TNS, att Internet kommer att öka i betydelse. Sedan finns det de sociala och kommersiella påtryckningar som känner annonsörer sin online-närvaro. Men det är inte nödvändigtvis goda nyheter för dem online reklamintäkter pull genom exempelvis informations webbplatser. I själva verket är det ofta lika enkelt som en leverantör för att skapa din egen webbplats och där för att erbjuda direkt till dina grejer eller tjänster. Därför finns det i ord TNS Nipo "fortfarande väldigt lite pengar" mot onlineannonsering.

Slutsatser i korthet

  • Faktiska andel i Internet annons utgifterna är fortfarande relativt låg och kan inte jämföras med TV eller tidningar och tidskrifter; det är viktigt internet som är närvarande i den så kallade mediemix.
  • Traditionella medier kommer att sitta i varandras sätt när det gäller reklamintäkter, och slående tillväxten förväntas inte traditionella medier för gruppen.
  •  Relativ tillväxt av Internet, i någon form, men: den förväntade tillväxten här är högre än genomsnittet på marknaden.
  • Traditionell annonsering på nätet via banners och displayer är, säger TNS Nipo, inte en tillväxtmarknad. Riktad reklam via sökmotorer är att faktiskt är Internet-användare söker viss information och leverantörer kan svara på den genom riktade och relevanta annonser.
  •  Sociala medier och därmed samverkan mellan leverantör och kund är viktiga för framtiden, men den exakta hur och vad är fortfarande oklart.
  • Det har talats mycket om blandningen av media när det gäller räckvidd. Till exempel frågan om någon tittar på en TV-sändning på en kanal som Missade Broadcast, nu en TV-tittaren eller en Internetanvändare.
  • Plattformar och media mixar är viktigare än "enda media", de kommer att utgöra ett komplett sortiment.
  • Magazine och webbplats länk kommer att få mer som leverantörer av information. Det är viktigt att redaktörer fortsätta att erbjuda professionell innehåll och därmed skiljer sig i den växande flod av information som finns tillgänglig på nätet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha