Interaktiv upplevelse Modell

Ett viktigt särdrag hos den erfarenhet är att det är unikt och inte standaardiseerbaar, eftersom konsumenten producerar den. Beslutet att tillbringa tid utomhus, bestäms av en önskan att förena personliga och sociala behov med de förväntade fysiska förutsättningar och verksamhet erbjudandet utomhus. Att skildra detta tydligt är det ?? interaktiv upplevelse modell ?? skapas.
  •  Den personliga sammanhang
  •  Den sociala sammanhang
  •  Den fysiska sammanhang

Den personliga sammanhang

Varje besökare har en unik personlig sammanhang, även kallad personlig agenda: systemet med förväntningarna och avsedda fördelar på fritidssysselsättning. Dessa skillnader orsakas av:
  • Skillnader i tidigare erfarenheter med fritidsprodukten
  • Skillnader när det gäller kunskap och erfarenhet när det gäller erfarenhet
  • Skillnader i förhållande till det avsedda ändamålet med verksamheten.

Den sociala sammanhang

Äventyr brukar ta plats i en grupp och även besökare som har just kommit i kontakt med andra besökare och personal. Bedömningen av kvaliteten på fritiden är ofta bestäms främst av detta faktum. Fråga vem som helst som under sin semester har organiserat en resa till sina erfarenheter och det finns en god chans att han berättar ?? Gruppen var fruktansvärt ??. Föräldrar med barn har mycket olika behov när du besöker en festival än en grupp unga människor som går tillsammans här. Massorna vid en händelse av stor inverkan på uppfattningen: dåligt deltog parterna inte är sällskaplig, alltför trångt händelser, med tillhörande störningar såsom trafikstockningar, parkeringsproblem och köer är sällan uppskattat. Det sociala sammanhanget att tänka gör det möjligt att skilja mellan olika grupper av besökare, till exempel mellan vuxna i familjegrupper och grupper av vänner, och leder till produktförbättringar, såsom animation i kön av en nöjespark.

Den fysiska sammanhang

Den tidigare nämnda deltagare i en organiserad tur kunde ha svar ?? Det var vackert ??!. Den fysiska sammanhanget är också av stor betydelse för upplevelsen. Den fysiska ramen för en upplevelse består av olika delar.
För det första är detta den design och arkitektur av den fysiska miljön. Exemplets makt, är Disney parks stor del i detta dokument, besökaren är nedsänkt i en drömvärld som konsekvent genomförs, särskilt teman i området ger möjlighet att göra det. Layouten på miljön är viktig. Från museer är kända ställen för sanitet vid utgången, den genomsnittliga längden på vistelsen minskas. Placering pension eller storkök halvvägs genom rutten utvidgar detta tvärtom. Nöjesparker är ofta anläggningar är på en plats som har samma: en förlängning av vistelse. En tredje faktor är känslan ?? ?? att miljön väcker i användarens därav. Det stora intresset för bostäder i den historiska stadskärnan under de nya bostadsområden i utkanten från detta är förståeligt, den historiska hem med sin målat glas och träbjälkar har en mer autentisk känsla ?? ??.
Den fysiska miljön inom de befintliga objekt och aktiviteter är de sista som är viktiga: utställningar i ett museum, programmering av en pop festival och attraktionerna i en nöjespark.
En kombination av någon av de ovan nämnda sammanhang kontinuerligt formas av den enskilde besökaren själv och samspelet mellan de specifika sammanhang i upplevelsen. Fastigheten är unik för varje enskild besökare: ingen besökare kommer att genomgå samma upplevelse.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha