Intensive Multidisciplinary Treatment

Sverige har nyligen uppfunnit ett alternativ till sjukhusvård i krissituationer; Intensive Multidisciplinär behandling. Denna metod är hem placering så mycket som möjligt och görs med föräldrar befogenheter. Naturligtvis finns det för- och nackdelar och det är bra att veta vad som är skillnaden med Nederländerna.

Hur är det i Holland?

Någon i Nederländerna är en fara för sig själv eller sin omgivning kan våld ingå. Däremot kan tvångsvård bara ges på ett psykiatriskt sjukhus och inte hemma eller ambulatorisk. Detta innebär att en ung person under 18 i fråga om tvångsvård måste tas ur sin familjesituation. Lyckligtvis i Nederländerna ambulantisering fram. Det uppskattas att sängar i mentalvårdsinstitutioner reduceras med en tredjedel i framtiden.
Det finns ökad användning av öppen vård genom exempelvis FACT lag.

Vad är en kris entré?

I en krissituation någon kan införlivas inom 24 timmar. En kris kan uppstå från olika situationer, till exempel när någon är en fara för sig själva eller för miljön, eller i de fall där vårdgivaren inte kan bistå vid den tidpunkten. När det finns en obligatorisk entré, är detta enligt lagen BOPZ. Institutioner som är berättigade enligt denna lag för att ge en nödsituation entré inkluderar ett psykiatriskt sjukhus, men också ett vårdhem. Man har enats om att vården ges så nära hemmet som eftervård är en fast del och patientens egna rättigheter.

Hur går det i Sverige?

Där i det svenska landskapet Värmland ett alternativ till sjukhusvård. Dessa pengar främst för akut entré för ungdomar i åldern 12 till 18 år gamla. Detta återspeglas uppnått behandlingsresultat som inte håller hemma. Metoden löser den sektorsövergripande Intensive Treatment. Målgruppen främst i behandling, ungdomar med anorexia nervosa, psykos, självmords och självskadande beteenden. Dessa unga människor är en fara för sig själva eller för miljön. Visionen med denna metod är den svenska kompetensen hos föräldrarna behålla så mycket som möjligt. Detta sker genom familje intervjuer, hembesök och telefonsupport. Dessutom finns gruppmöten, forskning och medicin om det behövs. Styrkan i denna metod är tillgängligheten av räddningstjänsten. Dagliga vårdgivare och föräldrar har telefonkontakt. Dessutom kan föräldrarna kalla när de har behov. Den hjälp som erbjuds endast under dagen ?? kväll föräldrar kan använda en standby skift. Högst två platser för klinisk eller dag behandling i allvarliga fall.

Varför denna metod?

Ofta unga människor efter deras tillträde till en psykiatrisk institution i Nederländerna hemma. Även efter obligatorisk entré, en del av kunderna tillbaka i med föräldrar. Vid ?? intensiva tvärvetenskapligt behandling ?? tyngdpunkten ligger på hemmet situationen. När föräldrar har fler verktyg för att hantera sitt barn, det är mindre risk för återfall. Dessutom den inhemska situationen i de flesta fall en hälsosammare plats än, säg, ett psykiatriskt sjukhus.
Föräldrar till kompetens att ge sitt värde kvar av föräldrar som telefonnummer tips som de sedan kan ansöka direkt hem, fortsätter myndigheten på detta sätt med dem. Detta har sannolikt ett stort mervärde. I Nederländerna finns det olika typer av öppenvårdstjänster såsom video hem utbildning och psykiatrisk intensiv familjerådgivning. Det finns också öppen akutvård. Men denna lättnad inte samma former och lika mycket som i Sverige.
Fördelar
  • Föräldraskap kvar i deras värde
  •  Det är kontinuerlig tillgång till en kurator
  • Så lite som möjligt placeringar

Nackdelar
  • Du ser beteendet hos de unga inte när han / hon är utan föräldrar
  • Kräver flexibilitet av räddaren
  • Ingen effekt när föräldrarna har små föräldraskap
(0)
(0)
Nästa artikel Satellit

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha