Inteckning: ränte påföljd att betala av eller nära

En inteckning för inköp av ditt hem stänger princip för en lång tid. Du går in i en långsiktig relation med en annan bank. Det kan dock hända att du vill stänga inteckning till en annan bank eller en finansiell oväntade eftersom du vill göra en extra amorteringar på din inteckning för att minska din inteckning. Vilka möjligheter finns det i banken och vad är kostnaderna?

Artikel layout

  • Dröjsmålsränta för förtida återbetalning eller refinansiering
  • Villkoren för bankerna
  • Straff-fri inlösen

Dröjsmålsränta för förtida återbetalning eller refinansiering

Konsumenterna tror ofta att en bank är nöjd med en extra återbetalning på hypotekslån. Detta minskar finansiering och ökar säkerheten ställning banken. Värdet på egendom mot den utestående skulden det förbättrar. Men försöker så mycket som möjligt en bank för en god anpassning av pengar de lockar och pengar lånas ut. Detta är särskilt viktigt mognad. När en bank gör ett lån på tio år till en kund, kommer de också sträva efter att köpa in dessa pengar i tio år, till exempel på en annan bank eller av De Nederlandsche Bank. Genom att matcha löptiden för lånade pengar och lånade pengar ränta på bankernas minskas. Om en bank, trots allt, ett lån på tio år till en konsument för köp av ett hus och köpa dem pengar i en tid av tre år, de riskerar att räntan har ökat efter tre år, vilket gör högre räntor som skall betalas för köp av pengar. Denna ökning kan inte föras vidare till konsumenterna, minskar marginalen till finansiering bör bibehållas. I princip söker en bank för att garantera att de gör under hela livet för en marginal lån som lämnar dem med det. Detta är grunden för dröjsmålsränta beräkning. När en konsument beslutar sig för att redan återbetala ett lån med en löptid på trettio år efter tio år, löper banken tjugo årsräntan förlorade intäkter, medan det för detta lån upp till tjugo år, har pengar köpt. För att förhindra detta, använder en bank ett straff för förtida återbetalning av lånet eller hela refinansieringen av lånet till en annan bank.

Villkoren för bankerna

Villkoren för de fem största hypoteksbanker jämförs för att jämföra det sätt på fina beräkning av en inteckning på egen hand huvudsakliga bostad. De fem största hypoteksbanker är Rabobank, ING Bank, Aegon, ABN Amro och Florius. Villkoren för bankerna kommer överens på många punkter och visar följande alternativ för straff-fri inlösen av.

Straff-fri inlösen

Delvis eller full återbetalning av inteckning är i allmänhet utan påföljd i följande fall:
Överföring av äganderätten
Äganderätten till fastigheten överförs säljs till en annan part, eller huset. Omlokalisering bör ske inom en viss tid, vanligen inom ett år. Straffet fria inlösen gäller inte när fastigheten överförs till den person som låntagaren är gift, har ett registrerat partnerskap eller som han eller hon kör ett gemensamt hushåll.
Ränteperioden är över
Efter en period fast ränta för lånet i alla banker kan lösas delvis eller i sin helhet utan påföljd. Vid partiell återbetalning av den återstående skulden för en ny period kan lägga ner.
Ett lån med rörlig ränta
Detta är den ränta är inte fast och låntagaren har alltid möjlighet att lösa in lånet helt eller delvis. Dessa tillåter alla banker.
Död låntagaren eller hans / hennes partner
Ofta en inteckning kopplad till en livförsäkring. En livförsäkring är en försäkring som betalar en viss summa vid dödsfall. Detta belopp kan användas för att delvis betala lånet eller helt återbetala, så återstående låntagaren i hemmet kan fortsätta att leva. Inlösen på döden bör dock vara inom en viss tid, som varierar från tre månader till ett år.
Separation av låntagarna
När egenskapen är uppdelad efter en skilsmässa eller när det krävs uppsägning solidariskt ansvar, kommer i soffan eller en ytterligare finansiering måste tillhandahålla eller ska ogilla den avgående låntagaren sina skyldigheter gentemot banken. Om denna begäran avslås av banken och kunden är därför med nödvändighet beroende av en annan bankfinansiering kan återbetalas utan påföljd. Denna möjlighet erbjuds inte av alla banker.
Länkade sparförsäkringar
Många befintliga bolån är inteckningar där ett belopp sparas på ett sparkonto som är kopplad till inteckning och som är pantsatt av banken. Om detta belopp har nått den överenskomna nivån, kommer detta att återbetalas utan påföljd på hypotekslån. Eftersom denna sparkonto på banken är pantsatt, har banken om kontroll.
I andra fall, när ett låntagaren vill betala av extra, är ett fint beräknas. Detta är under förutsättning att följande regler:
Årligen får en viss procent av den ursprungliga huvuddelen av lånet återbetalas utan påföljd där. Denna procentandel varierar från 10% till 20% per år. I bästa fall kan ett hem ägare inteckning i fem år utan påföljd återbetala. När möjlighet finns att återbetala 10% straff gratis i ett år och det finns inte utnyttjas förfaller optionen. Det är inte det under nästa år 20% utan påföljd kan lindras.
När mer än det överenskomna straff-fri takt det fast, alla banker tillämpar följande regel:
Det ser på vad som är den återstående ränteperioden. När låntagaren lånet har fastställts för tio år, och han vill betala tillbaka efter sex år, är den återstående ränteperiod 4 år. Då skillnaden mellan den ränta som betalas av låntagaren för att beräkna den rekommenderade räntan. Den rekommenderade mängden är den ränta som ger bankkonto för ett liknande lån där perioden är lika med den återstående perioden fast ränta. Skillnaden mellan den effektiva räntan och den rekommenderade räntan beräknas på det belopp som krävs för att återbetala. Detta tar hänsyn till den tillåtna årliga straff fri inlösen. Skillnaden i ränta beräknas dagligen och diskonteras. Alla nuvarande värden summeras och summan av dessa är den obligatoriska straff.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha