Inte varje kalori räknas lika stor vikt

Valand Lindholm Februari 28, 2016 Hälsa 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Många människor som vill gå ner i vikt, starta en diet som föreskriver mat med lågt kalori. Med en sådan diet är en stor risk att du äter mat som utlöser en rad fettlagrings hormoner. Låt oss jämföra till exempel en spannmåls bar med 250 kalorier i en avokado 250 kalorier. I många kalorier är båda rätt, men den stora skillnaden ligger i effekt både har på dina hormoner. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att förstå att även om granola bar heter ljus ?? ?? och att vara en avokado anses vara en gödning, är det bättre att välja för avokado.

Innehåll

 • Påståendet att om du äter färre kalorier du naturligtvis gå ner i vikt är felaktig
 • Kalorier som lagrar fett
 • Är antalet kalorier eller intresse?
 • Konvertera knappen
 • Vilka kalorier du den bästa maten?
 • Plan

Påståendet att om du äter färre kalorier du naturligtvis gå ner i vikt är felaktig

Sanningen är att endast räkna kalorier har många brister, den viktigaste felet är att den ignorerar hormonella effekter som vissa typer av livsmedel på kroppen. Djupt i ditt hjärta vet du att äta en välsorterad sallad är bättre för dig än att äta en muffin. Du känner dig annorlunda och din kropp reagerar olika på dessa två olika typer av livsmedel. Även om de har därför samma antal kalorier, bör du också ta hänsyn till hormonella, mentala och känslomässiga effekter som kalorierna har på dig.

Kalorier som lagrar fett

När du äter en granola bar med massor av socker och kolhydrater stiger blodsockret. Som svar på din förhöjt blodsocker, är din bukspottkörtel utsöndrar insulin. Insulin är ett hormon som tar socker från din mat till dina celler att använda som energi. Insulin butiker extra socker som fett. Nu om du äter för mycket kolhydrater vid den tidpunkt då musklerna inte behöver dem, är kolhydrater lagras som fett.
De enkelomättade fetter i en avokado undertrycka produktionen av insulin i kroppen, vilket skapar en konstant energiutbyte och så du känner mätta. Dessutom sänder en avokado signaler till kroppen att bränna kroppsfett. Så även om båda livsmedel har samma antal kalorier, är effekten på din kropp väsensskilda.

Är antalet kalorier eller intresse?

I den övergripande bilden är antalet kalorier är viktigt i den meningen att du inte kan konsumera för många kalorier utan att du gå upp i vikt. Men, är lika viktigt som antalet kalorier hormon effekten av vad du äter och dricker. Om du vill ändra hur din hormonella svar till mat för att förbättra, bör du äta mycket grönsaker och tillräckligt med protein. Dessutom använder hälsosamma fetter som olivolja och avokado. Använd stärkelserika kolhydrater bara inom en timme efter en tung träning. Pröva också inte alltför mycket ?? synd ??; denna gräns till en gång i veckan.

Konvertera knappen

Din kropp behöver mat som du är mest upptar. Det är en överlevnadsmekanism; lär kroppen att använda sig av den typ av livsmedel som har tjänat framgångsrikt som bränsle i det förflutna. Till exempel om du friskare med mindre kalorier kolhydrater börja äta, kommer din kropp över tiden återigen lära sig vad som är bäst för honom. Knappen Konvertera är svårt, och återfall är oundvikliga, men det trösta dig att efter en vecka av intensiva cravings för kolhydrater, kommer din kropp att anpassa och färre kommer att be. Du får mer aptit för kalorier som främjar din hälsa och välbefinnande.

Vilka kalorier du den bästa maten?

Ge företräde åt kalorier från protein och fiber; dessa hjälper långsam matsmältning och att du känner dig mätt längre. Fett är också satiating och även se till att det finns en signal om att du är full utfärdas. Så om du magert protein, fiber och hälsosamma fetter bör du äta hela dagen och har en känsla av fullkomlighet. Långsamt smältbara kolhydrater är bra eftersom det tar längre tid innan de omvandlas till socker, så att du inte snabba svängningar i blodsockernivån.
Exempel på långsamt smältbara kolhydrater är bladgrönsaker, sötpotatis, fullkorn, vildris, quinoa, skurna havre, bönor och baljväxter. Du gör tropiska och citrusfrukter med en högre glykemiskt index oundviklig. Om du äter frukt eftersom en helhet, så se till att fibern rötas mycket långsammare än om du dricker det som juice.

Plan

 • Ger en känsla av fullkomlighet med proteinmjöl som innehåller fibrer och nyttiga fetter;
 • Undvik ohälsosam aptit med ett kostschema som består av 80% av friska obearbetade livsmedel;
 • Använd "hormonella aktivera" livsmedel som kokosolja, olivolja och avokado tillsammans med massor av grönsaker;
 • Ät stärkelserika långsamma kolhydrater och enkla sockerarter ensam tills en timme före och en timme efter en ansträngande träning.
 • Håll också storleken på delarna i hålen
 •   Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha