Inte perfekt? Bra!

Den hårda sanningen: du inte är superwoman. Så bort med jakten på ouppnåeliga ideal. Tro mig, du är verkligen en lyckligare människa. Jag hatar att säga det, men det finns saker vi kan från honom, fusk. Är han ett viktigt arbete projekt inblandade, så finns det i sitt badrum en bontvel av skjul hår och han bor på frysta måltider. Rullar med fett och även om han parader oberörda av sovrummet. Han ser sina vänner, ja, eh ?? minst en gång varje halvår. Och vad gör du? På jobbet, försök att vara vänlig och effektiv. Efter en lång kö häxa du friska men läcker måltid med Nigella Lawson kokbok Hur man blir en gudfruktig hustru. Du kallar alla de vänner du behöver för att ringa. Innan du kan se din favorit TV-serie, kan du se lager av damm på TV: n. Dessutom är det 3,5 dagar sedan du har haft sex ?? agenda tips!
Vilket liv. Du skulle vara mindre galen.

Varför bara kvinnor?

Men det verkar som om perfektionism är en kvinnas sjukdom ?? ??? Enligt undersöka den, och det är det. När mannen kom lönekuvertet inuti. I gengäld krävde han en sak: en vacker kvinna, god mat, uppmärksamhet på sin hård dag, söta barn, får du bilden. Samtidigt ger dig som kvinna, din lön paket inuti. Olyckligtvis är emellertid de gamla standarder är otro ihållande. Och märk väl, inte bara enligt honom, också beroende på combo ?? du och samhället ??!
Perfektionism är standard överallt kommer att se kvinnor som verkar helt i kontroll: i tidskrifter, böcker och TV-reklam, gata. Och bara göra det om ?? liv är så mycket roligt. Tills du finns det plötsligt helt igenom i värsta fall: havererat på din eftertraktade bilden av superwoman, super älskare, supermam ?? Naturligtvis vill vi inte detta. Och det gör det inte. Prick dina Superwoman illusioner och börja med en mycket bättre, mer avslappnat liv. Detta är de sex perfektionist fallgropar. Med motgift kurs.

Bild perfekt: allt under kontroll

Du är en arbetstagare av året i tid gör att du ringer din mamma och betalar hyra. På alla har ditt svar. Dina händer fladdrande alltid, men aldrig i håret. Verklighet: det fungerar men inte lösa det picky argument med din bästa vän. Världen och den enorma arbetsprojekt ligger som en sten i magen. Det växer en konstig träd i organiskt avfall bin. Igår var en liten sak i en hel del ben i ditt kök. En fogde skickar skrämmande bokstäver. Du efterskott administration är skrymmande än Dödahavsrullarna.
Vad händer nu? Fråga dig själv två mål som verkligen kan rädda dig, inte åtta på alla fronter. Så vad är viktigare, en fin relation eller fyra gånger i veckan sport? Ditt jobb eller alltid skarpa lappade fönster? Accepterar också att stickande attack där. För sjuttio procent, inte hundratals. Och delegera saker till din kollega, vän, föräldrar, ja, till och med till din hushållshjälp. Kort sagt: perfekt ofullkomlighet på dig själv.

Bild perfekt: du är Miss Sunshine

Du har tur. Varför inte? I den tidningen var nyligen att 94 procent av den nederländska befolkningen är lycklig. Så kommer du! Alltid! Överallt! Förhinder eller inte!
Verklighet: du sitter dejectedly med en familjepaket Twixen på bänken. Men denna reklamfilm där en vänner klubb lycksalig choklad äta på fyrsitsiga bänk, är inte sant: du mår sämre med varje tugga. Telefonen ringer inte. Din vän sprang med pigan. Din marsvin är död. Ingen älskar dig. Du är ett misslyckande.
Vad händer nu? Befria dig från villfarelsen att du alltid och överallt måste vara glad! Den bilden finns bara i reklam, försäljning sanitetsbindor med vingar. Acceptera eller snarare omfamna det faktum att du inte alltid glad. Bara för att du inte alltid glad, du är desto mer medveten om du har en underbar dag. Tur inte behöver någon tid. Tack och lov.

Bild perfekt: du bor VT

Du har det inre av en levande blad. Förbluffande stiliserade, från bank till matchande ljus. Din Administration är helt i. Och slingrande tidningar och papperskorgen? Aldrig!
Verkligheten: kaos. Även din toalett inte passar i ditt badrum. Och vem har allt det där här nere? Kan det verkligen vara så att du redan har en hel säsong poster du inte har gjort?
Vad händer nu? I bostäder interiörer tidningen stylist måste sitta hela dagen i arbete medan hon höll lever mob utanför dörren. I din däremot levde. Logiskt är det inte perfekt. Punkt två: vår fria vecko antal timmar har minskat sedan 1985, enligt forskning från 49 timmar till 44,8 timmar. Så varför har tid att städa upp? Dessutom skickar alla dina försäkringspapper, kontoutdrag och broschyrer. Samma flygblad hävdar att ditt liv är meningslöst utan elektroniska valnötter ren mörkare ?? ännu mer oreda! Acceptera därför en viss truppnivåer. Dagligen kasserings en sak är 365 saker! Papper är biologiskt nedbrytbar, så småningom försvinner. Tror du verkligen bry sig? Från renare att undra organisation, de är redo att hjälpa till. Ersättning, men ingen sa att livet är en lakrits fabrik.

Glöm reklam!

Den eviga jakten på det perfekta valet kosta dig din sinnesfrid. Ibland är det bästa valet: gör ingenting. Sedan men inte den nyaste telefonen, den största av vänner eller följa listigst planerad agenda. Lugn och ro i ditt huvud är också ett val! Så plopp tillbaka till din gamla stol, ser ingen tv, inte kostym, kasta tidningen gång olästa vägen och njuta av en trevlig bok ??

Bild perfekt: du är den perfekta hustrun / älskarinna

Du har vecko sex 3,5 gånger mer än genomsnittet. Även under lysrör är låren ganska skrämmande. Celluliter? Ha! Bara sett på TV. Och du bedkunsten? I tre sekunder, knyt en körsbär stam med tungan ??
Verklighet: I morse upptäckte en finne på en mycket nyfiken plats. Inte att din vän får reda på. Dina chanser att kön är lägre än oddsen att vinna på lotteri: han åter fungerade. Lyckligtvis. Du väger plötsligt mer än din mamma, i morgon du behöver tidigt och det finns en romcom på TV ikväll.
Vad händer nu? The Body Shop kampanj någonsin sagt, endast ett fåtal kvinnor har högsta modeller kropp. Resterande 3 miljarder inte. Acceptera att ofullkomlig kropp gör att du kan göra så många roliga saker. Accepterar också ditt kön stil. Kanske du gör vecko 1,5 gånger mindre än genomsnittet, eller skulle du hellre vara lat än trött i sängen. Än sen då? Om du släpper orealistiska visuella krav, vågar du komma in i gymmet, och det ger alltid något vackert. Så också ditt sexliv. Utan orealistiska krav du njuta mer och har mer känsla. Och det är bara va ?? perfekt.

Bild perfekt: han är Mr. Höger

Med en röd ros mellan tänderna, satte han soporna utanför. Du förstår varandra utan ord. Lika bra, eftersom din andedräkt fångster när du ser honom. Argumentera du aldrig gör, strunt om triviala saker som pengar eller hushåll.
Verkligheten: röda rosor siffrorna du ser i parken. Han har en blind fläck för hushållsartiklar som du kan kämpa bara genom att hota att göra sin samling av fotboll knappar i mikrovågsugn. Dina argument är ibland alltför dum för ord. Men ?? kväll i soffan, kan du få dina fötter värma upp till honom.
Vad händer nu? Mr Goodenough är tillräckligt bra. Glöm romantiska böcker och filmer. Den höga passion i det, skaparna av alla att skönhet själv aldrig upplevt. Filmer och böcker begå den att väcka dröm och verklighet tillsammans. Var fan inte kritisk. Tel ibland sina goda egenskaper. Med honom tillsammans kanske inte alltid är spännande. Vem kan alls att tillbringa resten av sitt liv med huvudet i en känslomässig hand mixer? Nyckelord är: bekanta, mysiga, intim. Det har varit mycket speciell.

Bild perfekt: du är den perfekta anställde

Vad en vacker morgon. Ditt skrivbord är bara en Tefal pan. Det lämnar inga kladdiga papper på pinne. Du öppnar din brevlåda leende. Titta, en grattis på din befordran. Inom tre minuter du behandlar din e-post och ett telefonsamtal från en svår kund.
Verklighet: din chef flåsar halsen med ett batteri omöjliga uppgifter, din dokumentskåp och postlåda sticker ut. I inkorgen vågar du inte leta efter dagar. Är på telefonen en rytande kund ??
Vad händer nu? Vrouwenvalkuil nummer ett under arbetet: idén att allt beror på dig det ?? Nej ?? säger samma sak som misslyckande, att kraven på din chef alltid vara motiverat och ett brev stavfel skicka en dödssynd. Slappna av! Los kontor skjuter inte perfekt, men tillräckligt bra. Göra val. Gå ut tidskrävande partikommittéer, även om alla hittar du så oumbärlig ?? ??. Ge folk fyra gånger per dag en gång dagligen postsvar. Bråka inte med svåra kunder eller kollegor ?? s protester, men er förståelse, säga vad du kommer eller kan göra konkret och avsluta samtalet. Låt din chef två omöjliga saker plocka ut de fem som han vill att du ska göra. Kom igen, nu.

Öva i ofullkomlighet:

  • Köp den en gång, inte ens om löftet eller snarare medföljande illusionen att ditt liv är perfekt att vara, och du också.
  • Pat kärleksfullt över det lager av damm på TV: n. Detta kallas anti känslighet terapi: desto bättre kan du leva med din tygskikt, desto mer komplett du är som person. Så att säga.
  • Ser du ett café reklam som tilltalar dig, ställ sedan in siktet på kaffe och inte så konstigt ideal vänner på soffbordet.
  • Spela med din grupp av vänner ofullkomlighet spelet: vem har de mest geladderde tights ?? s i garderoben? Vems gym medlemskap är den längsta nedfarten? Vinnaren får en kaka. Inte hemlagad, naturligtvis. Bakning kakor, farligt för din medmänniska ?? du kan inte detta.

Detta är en auktoriserad anpassning i kapitlet "Perfect? Glöm det! " från boken "Min lycka jag gör det själv," Astrid Maria Boshuisen, publicering Spectrum
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha