Installera en praktisk centralt vakuumsystem

Piär Cederström Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ett centralt vakuumsystem har många fördelar jämfört med en konventionell dammsugare: det tystare drift, som motorn hänger på en separat plats, han suger och kraftfull ... bör du inte ryckas via telefon. Principen är att du har kontakter i väggen som, som går in i motorn genom rören. I dessa kontakter, på olika platser i ditt hem, kan du ansluta din slang. Motorn startar och du kan dammsuga. Systemet är särskilt lämplig för installation i ett nytt hus. Vid genomgripande renovering placering väger också.

Under kadaver

Huvuddelen av installationen måste du installera under strukturarbete. Rören är sedan senare under golvet och under gips.
Plan
Informera dig själv ordentligt.
  • Om motorn måste hänga?
  • Hur många pluggar vill jag?
  • Vanligtvis räcker en koppla på övervåningen och två nere pluggar.
  • Oavsett vilken cylindervolym behöver jag?
  • Hur länge slangen måste vara att kunna någonstans bra?

Utstansning
I en ny byggnad, kan du helt enkelt placera rören på betongen. Men det finns fortfarande en avdragare om. Informera dig själv eller skriden är tillräckligt tjock. Där det finns en plugg, bör du uppenbarligen en lite i väggen gå upp. Väggen kommer förmodligen bara fastnat, så du måste agera röret. Först skärpa nödvändiga platser och mössa av sten, tills du tar bort röret, med den korta 90 ° böj det, så att de kan agera på rätt djup. Montera bitarna redan löst på varandra: ett rör på betongen, en lång kurva på 90 °, ett stycke rör upp, en kort 90 ° böj och kontakten. Med hela den kan kontrollera om hålet skärs ned är lämpligt.
Slangar
För optimal sugeffekt och för att förhindra blockeringar, är det viktigt att du arbetar med slang från leverantören. De insidan med en speciell beläggning som hindrar smuts. De är också antistatisk. Anslutningen är också speciell, till exempel, där du limma en heldragen kurva, kvarstår inuti sömmen inte längre bakom. Ordinarie PVC-rör som är fallet. Det skulle fixa sig smutsiga. För att förkorta rören helt rak och gradfri, kan du hyra en speciell kniv från leverantören. Använd inte sågen, för då kommer du att kunna göra en söm-fri anslutning.
Limning rören
Bring hård-PVC-lim, hela vägen runt röret. Skjut kontakten eller böja den till slutet och sedan stanna utanför.
Försök att inte rätta till det, för då har du ingen garanti för en lufttät tätning. PVC lim är i själva verket svarar direkt när du har drivit den andel av varje.
Om alla rör är installerade kan du göra leverantören kommer att kontrollera ditt system för läckor. Han placerar en kolv vid början av rören och mätning av under tryck till pluggarna. Bör det finnas någonstans läckor, så kan du stänga lättare. Efter golv längre.
T-stycken
På vissa ställen kommer rören i två pluggar tillsammans. De anslutningar du gör med en tee. Montera verkligen i rätt riktning! Röret som hör på tuben som går rakt fram kommer till en mjuk kurva, så att luften och smuts lätt strömma igenom.
Kabeln
För att säkerställa att motorn startar när du ansluter slangen till en plugg, måste en signal sändas. Därför måste du passera rörläggning kabeln. Sätt att det skyddas under rören, så att du kan inte gå. Konsolerna som gör att du kan fixa rören, hålla kabeln också på plats.
Låt kablarna till pluggarna kommit till ett slut. De nära dig senare nämligen. Kablarna löper från motorn till den närmaste kontakten, därifrån till nästa plugg, och tillbaka till nästa.
 Det finns 90 ° böjar som körs mycket kort och andra av 90 ° som tar en mer gradvis kurva. Den korta måste sitta direkt bakom pluggen. Vidare är du bara använda lång. En stor bit av skräp som träffas av korta sin tur kan säkert också på grund av den långa. Så nära dina blockeringar.
En ytterligare kabel
Av säkerhetsskäl, också lägger du en kabel från den sista kontakten tillbaka in i motorn. Ritningen illustrerar tydligt varför:
Om du senare råkar en kabel skulle tränga igenom, skulle en del pluggar inte fungerar längre. Med en kabel som returnerar kan skada alltid en punkt, var som helst. Systemet kommer att fortsätta att arbeta genom andra linjen.

Efter avslutad

Efter golvet har lagts och plåstret är på plats, kan du ansluta kontakterna och motorn.
Anslut plugg
Och börja använda gipsplattan bort. Du har placerat kontakten efter det att du har lagt fast. Denna platta förhindrar plåstret skulle hamna i kontakten i verken. Kabeln har fyra ledningar, där du bara plug svart och blå. Det kommer en kabel, och det lämnar en till nästa plugg. Anslut de två svarta ledningar på en kontakt kontakten, två blå på den andra. Sätt på locket med kontakt kontakten i väggen. Den här anslutningen kan du inte limma! Se till att kabeln inte är fastklämd hit. Skruv plattan till pluggen.
Placering av motorn
Om rören börjar, hänga dig motorn. Röret mellan motorn och den sista T-stycket får inte limmas.
Endast där motorn måste vara exakt, dra av fästpunkterna, borra hålen och dra åt skruvarna delvis där.
Haka fast motorn på bultarna medan du skjuter den över röret. Dra åt bultarna. Anslut trådarna i kablarna är nu på klämkopplingar, placera facket på den och sätt i den. Glöm inte att du måste ge ett utlopp i omedelbar närhet av motorn.
Användningen av den centrala vakuum
Systemet är mycket praktiskt att använda: du helt enkelt tar slangen till det område där du vill dammsugning. Där kan du helt enkelt in slangen i kontakten, precis som du skulle i en stickande plugg av en apparat. Du har all sug omedelbart till hands och ... du arbetar i tystnad, eftersom motorn beror på något helt annat.
Det finns också speciella pluggar, som dessa i syfte att sörja för sockel i ditt kök möbler. Med foten kran anslutning "öppna". Systemet börjar suga. Så kan du mycket bekvämt smulor och andra torra smuts efter sopa suger.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha