Inspirerande ledarskap; Gyllene cirkeln

Motivera och inspirera medarbetarna är en utmaning, men avgörande för en sund företagskultur. Vissa chefer gör detta bättre än andra. Karismatiska ledare som Martin Luther King och Steve Jobs gjorde detta för givet, vilket gör inspirerande ledarskap? Tänkte ledare använder sin makt för att motivera människor och ha lite makt här betyder nödvändig. Som den allmänna nivån på utbildning arbetstagare har ett ökat behov av mer självständighet och de är mindre beroende av kunskaper och färdigheter chefer. Detta kräver en annan förvaltning, bygger mer på personlig makt.

"Golden Circle"

En princip bakom inspirerande ledarskap, som utvecklats av Simon Sinek. Funderar från "varför" för att styra en organisation och inte från "vad". Detta kan låta självklart, men de flesta företag fungerar på motsatt sätt, från "vad", eller uppgiftsorienterad.
Varför
Kärnan i cirkeln är ?? varför ??. Varför ett företag gör vad den gör, vilka är motiven? Svaret kan inte vara "försök att göra en vinst, är detta ett resultat. Det är tanken bakom verksamheten, varför bolaget gör vad den gör? Varför bolaget har rätt att existera? Varför frågan är filosofiskt svaret är inte alltid tydlig. Detta strider mot "vad" fråga. Detta är praktiskt och betong.
Hur
?? Hur ?? används ofta för att förklara saker och ting, "hur" vi genomför våra uppdrag och är ofta ett resultat av "vad" och "varför". Vad förklarar varför det är bättre.
Vad
"Vad" fråga ger ett annat på de produkter eller tjänster som företaget erbjuder. Vad vi gör? Datorer / bilar / sjuka människor får bättre grejer.

Tala om "varför"

Inspirerande företag och inspirerande ledare har tydligt varför de tilltalar folk till motivation. Med utgångspunkt från platsannonsen. Apple är ett av de mest prestigefyllda företag som tilltalar ögat av människor på motivation och inspiration. Öppna jobbsökande webbplats börjar med "Förvåna dig själv, Amaze världens, till skillnad från många andra stora företag" talang eftersträvas. Apple gör rätt genom att öppna vakans ett ärende, vi är progressiva, är du här? Leta vidare. Och helt annan bild än bara talang sökt ", där ingen meddelande utfärdas om avsikter och föreställningar i bolaget, eller funderar från" vad ".

Lojalitet

För som anställd eller kund att vara lojala mot ett företag eller manager du står ofta bakom "varför." Du ligger på en linje när det gäller koncept och angreppssätt mot världen, att tjäna pengar är inte det viktigaste motivation att arbeta.

Inspirerande ledarskap för chefer

För chefer är det lämpligt att fokusera på ?? varför ?? och att tala till människor på egen hand. Om du vill vara en inspirerande ledare, bör du veta så att du driven och vilka mål du bedriver. Genom inspirerande ledarskap hör du alltid har ett öga för vad som motiverar anställda och vilka mål att fullfölja andra.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha