INSOMNIA: TIPS och naturläkemedel för att motverka den


Maria Bruno, Bari - Begreppet sömnlöshet definieras som svårigheter att somna eller att sova, eller, mer generellt, lider av sömnlöshet innebär att inte kunna få rätt nytta av sömn. Statistik visar att, huvudsakligen vuxna kvinnor att klaga på detta problem att det i flera fall har ett ursprung kopplad till den emotionella sfären.

Innan tillgripa hjälp av droger, om sjukdomen inte orsakar allvarliga problem som kräver medicinsk rådgivning, bör du försöka att korrigera underskottet sömn efter några tips eller alla-naturläkemedel.

Det är viktigt att inte vila under eftermiddagen och på kvällen, gå till sängs samtidigt eliminera bullerkällor eller starkt ljus. Se till att inte dricka te, kaffe och andra drycker med koffein under de fem timmar före den tidpunkt då vi ligga ner och vara nöjd med en ganska lätt middag. Innan du går till sängs, sitter i soffan till exempel, kan vi läsa en bok, se en rolig film eller göra vad som kan avvärja de tankar som plågar oss. Även sporta hjälper, till skillnad från den stillasittande livsstil, men bör undvikas för sport praxis i morgon och kväll eller eftermiddag. Ett annat tips: om du lider av sömnlöshet undvika fasta; middag bör vara lätt, men det är nödvändigt att förhindra hjärnan vaken oss att be om något att äta.

Livsmedel som främjar sömnen

Topping listan är mjölk och mjölkprodukter, eftersom de innehåller L-tryptofan, den aminosyra som kan främja syntesen av serotonin. Allierade sömn är också kolhydrater av ris, pasta, korn och bröd. Om i stället för kolhydrater, åtminstone på kvällen, vi föredrar kött, är det bättre att föredra kyckling eller kalkon, kanske tillsammans med en sida maträtt av grönsaker. Grönsaker och grönsaker som underlättar sömn är: pumpa, kålrot, rädisa, vitlök och kål.

GOTTGÖRELSER mot sömnbesvär

Ett naturläkemedel som kan underlätta den psykofysiska avkoppling är varm mjölk med honung, företrädesvis apelsin honung, eftersom det har betydande avslappnande egenskaper.
Vi kan också förbereda en påse med lugnande dofter att sätta nära sängen eller kudden. Inuti väskan vi måste ange: en tesked orange blommor, en matsked av kamomill och 2 matskedar av eukalyptus. Doften av kamomill hjälper till att slappna av, behaglig doft av eukalyptus skicka iväg de dåliga tankarna och ångest kommer att tänka på apelsinblomma som kommer att leda oss till en fridfull sömn.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha