Inse huvudlöss, symptom, behandling och kontroll

Vad är ett huvud lus, hur kan du känna igen löss och vad som är den bästa metoden för att behandla huvudlöss och slåss? Ett huvud lus är en parasit. Huvudlöss kan inte leva utan mannen, hans värd. Utan värd hålla dessa bråkmakare bara 48 till 55 timmar i livet. De lever i hårbotten, på hot spots. Att ha huvudlöss är relativt ofarligt, men det kan ge en hel del klåda. Genom att skrapa kan producera infektioner. Huvudlöss kan få någon att ha direkt eller indirekt kontakt med någon som har huvudet löss.

Huvudlöss

 • Vad är huvudlöss?
 • Symtom löss: hur man känner igen huvudlöss?
 • Orsaker huvudlöss
 • Behandla och kontrollera huvudlöss
 • Förhindra återkontaminering löss
 • Uppföljning

Vad är huvudlöss?

Huvudlöss är ett vanligt problem bland skolbarn. Huvudlöss är små, vinglösa, parasit insekter som livnär sig på blod. Djuret är företrädesvis en håriga och varma platser, såsom bakom öronen, i nacken eller under en ponny. Ett huvud lus är cirka 3 millimeter bred och gråblå. Efter att han är indränkt med blod, är det rödbrun i färgen. Huvudlöss sprids i snabb takt. Snabb ingripande är av stor betydelse.
Huvudlöss är inte ett tecken på dålig personlig hygien eller smutsig miljö. Huvudlöss är bara allt vanligare på rent hår. Huvudlöss sprids genom kontakt med någon som har huvudet löss. Löss promenad från ett huvud till ett annat, och framför allt barn mellan 3 och 12 år får huvudlöss oftare eftersom de har mer direkt kontakt med varandra. Det finns många anti-löss tillgängliga resurser för att behandla huvudlöss.

Symtom löss: hur man känner igen huvudlöss?

Symtom på löss inkluderar:
 • Intensiv klåda. löss prick hål i huden och suger blod. Här ger lus några saliv, så att blodet koagulerar mindre snabbt. En allergisk reaktion på saliv injicerade löss orsaka klåda. Den allergiska reaktionen kan resultera i kliande röda knölar eller finnar i hårbotten, nacke och axlar. Vissa människor upplever ingen klåda.
 • Vuxna löss lever i hårbotten. De vanligaste platserna där de är belägna bakom öronen och runt nacken. Löss är små insekter, om storleken på en jordgubbe frö, men de kan vara 3 mm bred. De är grå-blå i färgen och om den är indränkt med blod, är det rödaktigt brun färg. Om vi ​​tittar närmare ser vi flytta löss.
 • Luiz Honorna lägger ägg; ca 5 till 9 ägg per dag. Dessa kallas gnetter. De ser ut som grå-vit ovala prickar. Förväxla inte detta med ro. I motsats till mjäll, kan de inte så lätt borstas ur håret. De fastnade i håret nära hårbotten och som det fortsätter att växa i hårbotten. Efter 6 till 9 dagar för att komma dit larver. Efter sju till tio dagar, larver mogna och kan också lägga ägg. De tomma skal nits till hår som fastnat.
 • Genom att skrapa kan producera infektioner.

Genom att noggrant mellan håret ser särskilt bakom öronen och upptäckas i nacken, huvudet löss kan. Nits ser ut som grå-vita prickar. Dessutom kan man kamma håret med en fintandad kam över vitt papper och kontrollera om det finns löss i håret. De löss falla på papperet som blå-grå eller rödbruna prickar.

Orsaker huvudlöss

Huvudlöss kan inte flyga eller hoppa och de kan inte överföras genom husdjur. De sprids genom direkt om stickande från ett huvud till ett annat. De kan också spridas genom att ta en omväg via jackor och band, kammar, leksaker och uppstoppade djur eller annan personlig egendom eller tillhörigheter i hemmet, såsom kuddar och filtar ..

Behandla och kontrollera huvudlöss

Om det konstateras att det finns en löss angrepp, det finns ett antal behandlingar som är tillgängliga inklusive:
 • Med hjälp av en anti-löss agent; och
 • kamning med nit kam.

Användningen av en anti-löss medel
En anti-löss medlet är tillgänglig i form av schampo, sprayer, krämer och lotioner. Satsa på en registrerad produkt, vilket är positivt genom Medicines Evaluation Board bedömas. Läs förväg bipacksedeln och samråda med kontra och följ exakt den metod där det anges. Behandling med anti-löss medel måste kombineras med uitkammethode. Användning av denna kombinerade metod en fintandad kam.
I Nederländerna finns flera anti-löss ombud som är registrerade, såsom dimetikon, malation och permetrin. Lössen kan vara resistenta mot den aktiva beståndsdelen i en anti-löss medel. Välj i detta fall en registrerad agent där en annan aktiv substans i det.
En anti-löss medlet skall appliceras två gånger, sju dagar efter den andra, så att löss komma ut ur äggen efter den första behandlingen, är fortfarande slagna. Dessa läkemedel kan orsaka biverkningar, i det att de irriterar hårbotten. Använd därför dessa resurser när det verkligen det kan fastställas att den person som behandlas har huvudlöss.
Vid amning och graviditet är anti-löss medel avskräckte i allmänhet.
Wet kam med nit kam
Den icke-kemiska uitkammethode innebär att en för 14 dagar håret dagligen under 20 till 30 minuter med en fintandad kam, och kamning med grädde sköljning. Fördelen med denna metod är att inga kemikalier används, där löss också kan vara ytterligare resistenta mot. Som inte använder anti-löss agent, det tillkommer varje dag kamma håret med en nit kam för två veckor - tänderna på en nit kam är något närmare varandra än de av en löss - i kombination med balsam.
Vått hår och fördela balsam i hela håret. Kamma med en vanlig kam alla knutar och trassel från håret. Skydda ögonen och hålla huvudet fram över ett handfat och kam med nit kam och kamma håret bakifrån och framåt. Håll kammen mot hårbotten. Fånga vid ett öra och efter varje kambeweging en Kelin glidstycke i riktningen för det andra örat. Genom blotting med vinäger kan tas bort om det är nödvändigt, fastställa fastnat gnetter. Periodvis torka av kammen på en vit pappershandduk. Se till att du hittar löss. Skölj hittade löss bort i diskhon och se om du kan se löss. Slutligen kan balsam från håret tvättas. Efter användning, för att rengöra kammen noggrant med tvål och vatten. Ta bort alla löss hittas.
Andra behandlingar för huvudlöss
Det finns behandlingar som är tillgängliga som innehåller eteriska oljor, naturläkemedel eller homeopatiska tinkturer. Och för en tid finns också den elektriska luskammen. Det finns emellertid inga bevis för dess effektivitet. Dessa metoder rekommenderas därför inte.
Huvudlöss i skolan och protokollet av den kommunala hälso- och sjukvården
Rapportera en infektion alltid i skolan, idrottsförening eller daghem, så att de kan vidta åtgärder. Så det är särskilt viktigt för skolklasser i alla infekterade barn i en grupp som skall behandlas samtidigt. Detta förhindrar smittade varandra igen. Behandlingen av barn med huvudlöss måste börja på samma dag .. Detta förhindrar ytterligare spridning. Det är också lämpligt att kontrollera hela skolan 14 dagar senare samtidigt.
Det finns GGD utvecklat ett protokoll om hur man handskas med huvudlöss i skolan. Den beskriver bland annat ett förfarande som kan tillämpas om det finns huvudlöss i skolan. I detta förfarande, föräldrar är aktivt involverade. Fråga på webbplatsen för den lokala hälsodepartementet.
Bakteriell kontaminering
Om det finns en bakteriell infektion, är det lämpligt att gå till doktorn. En bakteriell infektion kan kännas igen av sårskorpor och sår på huvudet där pus kommer ut.

Förhindra återkontaminering löss

För att förhindra reinfestation av löss alla kläder, sängkläder, rockar, halsdukar, uppstoppade djur och så vidare åtminstone tvätta 60 grader. Allt som inte kan tvättas, bör en vecka förvaras i en förseglad plastpåse för att säkerställa att alla löss har sparkat skopan. Löss kan inte tolerera kallt. Kläder och kramar därför kan en dag placeras i frysen. Ge stoppade stolar, kuddar, mattor och så vidare, en grundlig sväng med dammsugaren. Glöm bilen ren. Kammar och hårborstar löss kan frigöras genom att desinficera dem med alkohol eller om de har en vecka i en förseglad plastpåse för att lagra. Förhindra ny infektion i skolan med kläder hängande på räcket, genom att ge ett barn med en plastpåse där han kan sätta i sin rock och halsduk.

Uppföljning

Oavsett behandling används också, en uppföljning med hjälp av en luskam som skall genomföras några dagar efter behandlingen. Fortsätt att regelbundet kontrollera hindrar en hel del elände.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha