Innehåll i satsen

Satsen är utformad för att ge första hjälpen vid behov, främst i och runt huset. Det är klokt att ha en eller flera första hjälpen-kit hemma. Det är viktigt att innehållet i paketet är komplett, och att dessa regelbundet kontrolleras och vid behov kompletteras. Många människor använder en gammal skokartong som ett kit. Det är emellertid bättre att köpa en riktig sats, när den stängs optimalt och skyddas mot damm och temperatursvängningar och effekterna av ljus. Det är också användbart att vem som helst kan känna igen satsen när det behövs.

Var ska du hålla den första hjälpen-kit?

Det låter mycket logiskt, och det är verkligen: Förvara satsen på en plats där du är mest. Där har du det allra bästa chans för olyckor, och det är bra om kitet är då inom räckhåll. För de flesta människor är köket eller vardagsrummet.

Vad hör hemma i satsen?

När du köper ett kit för att titta på användbarheten av satsen och dess innehåll. I en grundläggande Hörapparat satsen, att följande saker är närvarande i varje fall:
  • Gauze / verbandkompressen
  • Verbandwindsel
  • Steriliserad bomullspropp
  • Självhäftande Plåster
  • Wound Plåster
  • Tre Kante trasa
  • Desinfektionsmedel
  • Pincett
  • Bandage Saxar
  • Handskar

Gauze / verbandkompressen
Gasväv är användbart när täcker ett sår eller som absorberande förband. Materialet är vanligen viskos. Gasväv är den mest enkla och billiga wondenbedekker och kan kombineras med salvor och rengöringsvätskor. Gasväv och bandage komprimera liknande, men en kompress bandage kan absorbera mer fukt.
Verbandwindsel
Verbandwindsel används för säkring av gasväv kompresser, eller för att ge stöd. Ett elastiskt bandage är lämplig för fastsättning av gasbinda eller kompress. En ideaalwindsel är lämplig för att ge stöd eller tillämpa ett tryckförband.
Steriliserad bomullspropp
Watten anslutning består av avfettade bomull och viskos fibrer. Länk Watten är vita till färgen och är mycket mjuk. Länk Vadd har en stark fuktabsorption och är därför mycket lämplig för installation av absorberande och fuktkvarhållande förband. Vadd sammanhang är olämpliga för rengöring sår: fluff av ull kan komma in i såret.
Självhäftande Plåster
Dekorationsmaterial är bäst put fixerad med vidhäftande plåster. Säkerhetsnålar och anslutningsklämmor är mindre lämpliga eftersom de kan skada huden eller såret. Nackdelen med häftplåster är att det är ganska lätt att släppa taget.
Wound Plåster
Wound Plåster är konstruerade för små sår från nedskärningar hud nötning. Förband hjälper till att absorbera sårexsudatet och blod och skydda såret mot smuts utifrån.
Tre Kante trasa
En trekantig duk erbjuder en lösning för att stödja en skuldra, arm eller handled tillstånd i form av en sele. Duken kan även användas som ett hjälpmedel vid spjälor.
Desinfektionsmedel
Med desinfektionsmedel göra små och ytliga sår rena. Lämpliga desinfektionsmedel inkluderar sterilon och betadin.
Pincett
Använda pincett kan rengöra sår och förband steril håll. Det finns speciella pincett för avlägsnande av splitter.
Bandage Saxar
Ett bandage sax är speciella saxar som är krökt och har en platt fot. Dessa platta benet kan skjutas mellan förbandet och huden, varefter anslutningen kan skäras igenom. Den trubbiga spetsen hjälper till att förhindra hudskador.
Handskar
Handskar är avgörande för hygienisk behandling av sår. Dessa handskar ger också skydd mot smittsamma sjukdomar.

Utbyggnad av satsen

Det första hjälpen kan förlängas om så önskas med exempelvis en termometer, smärtstillande medel, bandage spray, oljig gasväv och liknande.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha