Inledningen av Tour de France

Juline Gylling Februari 28, 2016 Sport 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tour de France är idag ses dagen av miljontals människor runt om i världen och övervakas. För många är cykling bästa sportspel på året. Tour kan inte göra utan all uppmärksamhet. Att den första Tour de France 1903, fick mycket uppmärksamhet och var inte så stora som nu är vettigt. Men vad var det som gjorde folk så beslutar att organisera ?? s oerhört tung cykel race? Var en kommersiell idé bakom det? Eller finns det andra förklaringar?

Cykla i Frankrike

Att en stor cykellopp bara blommat i Frankrike är ingen tillfällighet. Cykling var i Frankrike från omkring 1870, mycket populär. Cykling tävlingarna drog vid den tiden en hel del uppmärksamhet. Det fanns velodromer byggs där tävlingar hölls. Road Races var oftast inte mer än fem kilometer. Arrangörerna av vägraces, ofta cykling toppar, sökte större utmaningar. För att göra sin omsättning stiga hade kommit dit längre lopp, så det fanns fler konflikter. Detta skulle locka mer uppmärksamhet från allmänheten, förutsägelsen var. Denna förutsägelse verkade passa. År 1869 organiserade Le velocipeden Illustré en ras från Paris till Rouen på 135 km. Vinnare var engelsmannen James Moore, som så ?? s 200 deltagare bakom honom. Antalet sålda exemplar av tidningen ökat enormt. Delvis på grund av nya tekniska uppfinningar skapade nya möjligheter för arrangörerna av cykeltävlingar. I 1888, det var uppfinningen av det pneumatiska däcket. Ungefär samtidigt var det övergången från Vélocipède ?? ?? det ?? ?? Bicyclette, vilket innebar att pedalerna är ström via en kedja tog över bakhjulet.
1891 popularitet cykling i Frankrike steg till en tillfällig topp. Tidningen Le Petit Journal anordnar årets tävling Paris-Brest-Paris. En 1.200 kilometer lång bana, som skall göras med samma cykel. För att förhindra en seger av de utmärkta drivande cyklister från England var bara fransmän tillgängliga på den här tävlingen. En fransman kom sedan efter flera dagars körning, först över mållinjen: Charles Terront. Han kunde ha löstagbara däck, som kan repareras inom en halvtimme. En ny upptäckt av bröderna Michelin. Märkligt nog var det också det faktum att Terront spelet förmodligen hade cyklat utan sömn. Därmed kom hans kunskap om stimulerande hands. Av de 209 deltagarna gjorde 102 mållinjen. Den sista kom deltagare redan hade en eftersläpning på sju dagar.
Ett hot till populariteten av cykling var racing. Cykling uteslöts med uppfinningen och ökningen av bilen. Arbetstillfällen cykling i slutet av året ?? 90 av artonhundratalet haft värre. År 1901 den berömda Velodrome Buffalo var även demolerades i Paris. Sport tidskrifter gick också själv lite mer fokus på motorsport.

Tävlingen

En cykellopp över 1000 kilometer till en flerdagars cykelloppet var bara ett litet steg som skulle sättas. Det fanns redan flera idéer har sitt ursprung i Frankrike och på andra håll för en flerdagscykellopp. Men denna idé var aldrig behandlas liksom vid den första Tour de France.
Framväxten av Tour de France hade sitt ursprung i rivaliteten mellan sport tidningar. Konkurrensen och de kommersiella intressen som detta tjänar var det dröjde inte länge innan tanken på en flerdagars cykelloppet genom Frankrike flöt ovan.
Tävlingen börjar med Dreyfus-affären. Denna skandal var resultatet av gripandet av den judiska officer Alfred Dreyfus. Han anklagades för spioneri för tyskarna. Men han var oskyldig, som det visade sig. Hans övertygelse var på 15 Oktober 1894 på grundval av felaktiga uppgifter och dokument som hade gjorts av den faktiska spion. Huvud cykling tidningen i Frankrike var Le Velo. Redaktören var Pierre Griffard och han stödde Dreyfuss. En viktig finansiär av cykel händelserna i tidningen, greve De Dion, dock stödde åklagaren: Räkna Esterhazy.
När redaktören Griffard en bit av pro-Dreyfuss skrev i tidningen Le Petit Journal, där han kallade för att avsluta Esterhazy, De Dion stoppade sin finansiering och bygger på en tävlingsidrott tidning. Den 16 oktober 1900, den första kopian av denna tidning. Tidningen, som kallas L ?? Auto-Velo, trycktes på gult papper. Le Velo används grönbok. Ett antal anställda i den nya tidningen var ursprungliga medlemmarna i Le Velo. Redaktören var Henri Desgrange, en före detta professionell cyklist och advokat. Hans vän GODDET hand om förvaltningen. Som namnet antyder, sport papper innehöll också information om motorsport och olika biltävlingar som Paris-Berlin. Emellertid blev den här sporten mindre populär när det var relativt många dödsfall i början av nittonhundratalet. Tävlingar mellan huvudstäderna ställdes in så att cykeltävlingar relativt ökat i popularitet.
Redaktör Henri Desgrange föddes i Paris den 31 januari 1865. Han var själv ganska bra cykling, bevittna det faktum att han var den första franska mästare på vägen. Han var skaparen av världsrekord utan föregångare och var också det första officiella posten i 1893. Han hade också varit chef för en velodrom. Långsamt, rullade han i den journalistiska världen. Han var PR-chef för däckfabrik av Adolphe Clément och 1894 skrev han den berömda cykel boken ?? La tête et les jambes ??. Han arbetade också för cykel tidningen La Bicyclette ?? ?? tills han blev tillfrågad i 1900 av Albert de Dion att bygga en ny sport tidningen.
Tävlingen började snart till fördel för Desgrange och hans tidskrift L ?? Auto-Velo. Han omedelbart en konkurrensfördel genom honom Le Petit Journal 1901, organisationen har anförtrotts den andra upplagan av Paris-Brest-Paris. Delvis på grund vinnare Maurice Garin blev en succé. Ett år senare, i maj var Marseille-Paris race organiserad. En mer än 900 kilometer cykellopp i dåligt väder. Vinnare Lucien Lesna hade mer än sju timmar före tvåan Rodolfo Muller. I Paris var många fans väntar på vinnaren. Alla ville läsa historien om denna omänskliga ras. Försäljningen av L ?? Auto-Velo gick också upp kraftigt.
Rival Le Velo såg framgångar L ?? Auto-Velo och inte ge upp. Griffard av sport papper Le Velo lämnat in en stämningsansökan mot L ?? Auto-Velo, på grund av användningen av ordet ?? Velo ?? i titeln Desgrange ?? s tidning. Desgrange, ansåg dock att detta inte var plagiat. Stämningen slutligen vanns av Le Velo. Detta innebar att konkurrenten L ?? Auto-Velo den 16 januari 1903 hädanefter L ?? Auto heter. Det är självklart att Desgrange var inte nöjd med denna förändring.
Redaktören ville ta fram en stunt att slå tillbaka. Han bad medlemmarna av hans personal att tänka på ett sådant stunt. Det måste vara minst en cykellopp där alla Frankrike talade om. En showcase för L ?? Auto. Medarbetare Georges Lefevre så småningom kom upp med idén att arrangera en cykellopp genom Frankrike i flera steg. Några dagar efter det att resultaten av studien var plötsligt i L ?? bilen skulle vara en stor linjelopp organiserad. Detta skulle bestå av sex långa steg med 13 dagars vila. Tidningen talade om en gigantisk koncept som Frankrike skulle få på fötter. Om vanliga män som dagar och nätter skulle kämpa efter den andra.
Av en strävan efter cirkulationen ökar i olika idrotts tidningar kan skapa en så tung cykel lopp som Tour de France. Men utan populariteten av sporten och den erforderliga cykelindustrin, som var närvarande i Frankrike.

Tour de France-vinnaren?

Det var inte självklart att den första Tour de France kunde inledas omedelbart. Förslaget var inte entusiastiskt emot av alla. Cyklister hade också vissa farhågor om den tunga cykellopp.
Begreppet cykellopp som hölls i Paris som skulle gå till Paris via Lyon, Marseille, Toulouse, Bordeaux och Nantes. Allt detta skulle äga rum mellan 31 maj och den 5 juli 1903. En vecka innan rundan, endast 15 åkare anmält sig, inklusive den berömda cyklisten Maurice Garin. Få ryttare befanns ha ett intresse av en sådan tung cykellopp. Riders sa att det var omänsklig jobb och belöningar för detta var för låga. Henri Desgrange var tvungen att ingripa och gjorde helst. Han ändrade Tour de France på vissa grundläggande punkter, för att locka fler åkare. Tävlingen kommer att pågå under fem veckor i stället för mindre än tre veckor. För att vara exakt, från 1 till 18 juli. Efter nitton dagar, sex steg, kommer ryttarna har rest 2426 kilometer. Anmälningsavgiften minskades från 20 till 10 franc, och priset ökade något. Detta tycktes ha effekt på anden. 78 Riders kommer så småningom registrera, varav 60 medverkade också i kraft vid starten av den första Tour de France.
Den 1 juli börjar den första Tour de France. Runt klockan tre på eftermiddagen ?? Montgeron, en förort till Paris, lämnar 60 ryttare för den första av de sex viktigaste stegen. I det första steget, som från Paris till Lyon och alla 23 ryttare föll. Den sista ryttare i detta skede hade redan samlat en eftersläpning på nästan 21 timmar. Efter sex steg monster äntligen Maurice Garin, på nästan tre timmar före tvåan, triumferade. Dåligt 21 av de 60 deltagarna till slut driva bort den första Tour de France.
Intresset för publiken för tävlingen växte under kursens gång. Detta var tydligt i cirkulationen av L ?? Auto, som steg kraftigt. Journalister från L ?? Auto var den enda tillåtna i Tour de France och L ?? Cars hade därför de enda historier om Tour de France. Tidningen har även förvärvat ännu mer intäkter eftersom placeras sponsorerna av cykelteam på Tour extra annonser. Sponsorerna var ofta tillverkarna av cyklar och däck. Dessutom, för att det växande intresset notera de tusentals människor som väntar på vinnare i Paris. Ryttarna var hälsade som hjältar. Garin stora vinnaren hedrades i sin hemstad Lens. Men inte allt gick smidigt. Det fanns problem med anhängare av olika cyklister. Garin verkade gå ännu hotats med döden. Det fanns också några störningar uppstår, där det var nödvändigt att ingripa i polisen.
Den andra Tour de France var ännu mer kaotisk. Ett antal förare visade delar av resan med reste med tåg. Garin tänkte efter ankomsten i Paris vann även den andra Tour de France. Emellertid var fyra månader efter avslutad första fyra ryttarna diskvalificeras i Paris. Den 19-årige Henri Cornet blev den slutliga vinnaren. Garin kunde inte rida två år och har sedan dess inte ridit Tour de France. Några andra ryttare fick även en livstid suspension. Det var i 1904 igen flera bråk mellan supportrar och olämpligt uppträdande ryttare. Allt detta förde framtid Tour de France i fara. Desgrange verkar även ha tänkt på det sista Tour de France. År 1905 var det organiserade en turné ännu en gång. Med hjälp av ett poängsystem, påverkan av uppdelningar framför en del tas bort. Stegen, under loppet av den tid som blir något kortare, medan över drevs.
De två första upplagorna således inte löpa smidigt ännu. Ändå L ?? Auto väckte stor uppmärksamhet och vinster. Med ankomsten av Tour de France hade L ?? bil slutligen vanns av rivalen Le Velo.

Produktion av hjältar

Initiativtagarna till Tour de France ville väcka uppmärksamhet, att sälja så fler sporttidningar. De ville skriva bra historier där hjältar inträffat. Det ska inte finnas några högtravande. Regelbundna killar som stod upp som hjältar. Bruisers där människor kunde läsa beundran i sport över. Detta de ville uppnå med Tour de France, särskilt genom att göra det här spelet mycket tung och nya element till. Gjordes också möjligt fascinerande reportage, ibland genom att ge en helt korrekt bild av scenen. För att skapa rutten, så att säga hjältar gjordes tunga och nya sätt har befunnits att komma fram till ett attraktivt pris och tung. De introducerade bergen i omgången för första gången 1905. Då var klättrat Ballon d'Alsace ??. År 1910 gick de för första gången i Pyrenéerna. När de hörde att för första gången om den ökända pyreneiska kolumner ska köra fast 26 av de 136 registrerade cyklister faktiskt sjunkande. År 1911 den Galibier infördes i samband med Tour. Alltför ofta, arrangörerna började leta efter nya områden där cyklister kan få tung. Hypotesen är alltså att den första etappen av Tour de France var överlägset tuffaste.
Men det var så tung i början av Tour? Är nu Tour de France är inte så tungt? Det är naturligtvis svårt att jämföra. Vad som nu hittas flitigt kanske inte så tung. Hela sammanhanget är annorlunda. Vi kan få några siffror där för att få en bild för skillnaderna i svårighetsgrad. Men först är det nödvändigt att nämna några viktiga skillnader mellan ansträngningar för cyklister i vår tid och cyklister i början av Tour de France.
Först var det i början också ?? natt rubriken. Detta är betydligt större än det är idag. Även om det fanns fler dagar av vila på den tiden, men sedan heller detta uppvägs fullt ut av de många kilometer per scen. Idag, benen mycket kortare. Delvis förklarar detta att medelhastigheten har ökat. Materialet var i början mycket mindre utvecklade. Cyklar var mycket tyngre än i dag fanns det bara två kugghjul, det fanns ingen material bil och det fanns inga mekanik. Cyklar ofta inte kunde köra snabbt mot de tusentals kilometer. Materialet måste vara själv eller av någon från det lokala området. Vidare vägarna var inte av hög kvalitet, såsom det vanligtvis är fallet. En hade ofta grusvägar, kullersten, grus bergsvägarna eller gatsten köra. Kursen säkerställer att en ännu längre göras på en scen, som tvingar förarna att också ?? natten ridning.
För det andra organisation vid den tiden var mycket annorlunda än idag. Det fanns inga nedläggningar väg och trail var inte helt klart för alla. Om man ändå men kommit fram till kontrollpunkterna mellan start och mål. Trail Misstag var också ibland för.
Skala Art
Siffrorna visar också en bild av förändringarna över tid. Art Scale kan härmed ge oss en indikation på denna förändring. Art Scale är en formel med hjälp av antalet steg, antalet kilometer per scenen och andelen ryttare till mållinjen gjorde inte visar svårigheten att cykellopp. Art av skalan räknas ut enligt följande. Först den genomsnittliga körsträckan per etapp beräknas. Detta nummer multipliceras med andelen förare som slutar ofylld. Resultatet divideras sedan med ettusen. År 1904 Tour de France, enligt Art of Scale var den svåraste: 33,569. År 1981 var det 2.907 på Art of Skala: det lägsta någonsin. Om ett diagram skulle göras så kan man se att de första 30 åren var överlägset de värsta åren i historien av Tour de France.
Art Skala sent naturligtvis inte se några som helst omständigheter. Pech är också en faktor. Plus en annan kommit många dopingfall och diskvalifikationer. Vidare kan det finnas andra än allvar ?? skäl ?? hastigheten tvingar ryttare att demontera. Till exempel, familjesituation ryttaren vara en orsak, men även graden av specialisering av cyklister. Numera cyklister är mindre mångsidig. Detta innebär att sprinters får ofta av vid första berget scenen. Som en sprinter har också ett eller flera steg vinner är det personliga mål uppnås, och ofta uppstod idén att gå vidare.
Allt som allt kan man säga att den första etappen av Tour de France var faktiskt den svåraste. Särskilt i de första upplagorna av tävlingen blev mycket svårt att få så bra berättelser, som sedan kan läsas i tidningen sport.

Slutsats

Cykling var mycket populär i Frankrike. Det fanns många cykel tidskrifter och sport tidningar inblandade. Det fanns också relativt stora cykel företag i Frankrike. Även om det i utvecklingen av den numera välkända cykellopp i världen, fanns kommersiella ändamål. Det fanns två sporttidningar som använder cykeltävlingar tävlade. Ju hårdare kursen, desto bättre berättelserna lästes. Tour de France skapades av konkurrensen mellan olika sporttidningar. Ändå var detta endast möjligt i ett land där cykling var populär, en cykelindustrin var närvarande och kunde ske flera nya uppfinningar relaterade till cykeln.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha