Inledande av en graviditet - Artificial födelse

Annalil Wahlström December 27, 2015 Hälsa 15 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ibland är det medicinskt nödvändigt att inleda arbete för att få det vill säga artificiellt igång. Om den gravida kvinnan är i tid eller om membranen har länge brutit detta kan vara en orsak till att inducera förlossningen. Även om tillståndet hos den gravida kvinnan eller barnet försämrats, kan man få bättre förlossningen artificiellt inletts. Hur graviditet initieras och när det är möjligt introduktion? I den här artikeln kan du läsa om mer.

Artificiell födelse

När en konstgjord födelse förlossning införes med hjälp av läkemedel. Det garanterar att arbetet framkallas så att det fortfarande kan hitta en normal förlossning plats. Inledandet av arbetskraft sker alltid på sjukhuset under ansvar gyneceaoloog. Induktion förlossningsinduktion av arbetskraft som vanligtvis sker vid en tidpunkt då villkoret för barnet är fortfarande bra och det tål en normal förlossning.

Hur initieras graviditeten?

Före införandet kan börja, måste det undersökas om livmoderhalsen är mogen. Om så är fallet, är det möjligt att inducera arbetskraft. Om livmoderhalsen är ännu inte mogen, måste det först göras redo.
Mogna gör livmoderhalsen.
"Rookies göra livmoderhalsen" kallas också "priming" nämns.
En omogna livmoderhalsen är fortfarande lång och fast och oftast finns det fortfarande ingen tillgång. Eem mogna livmoderhalsen är kortare och känns mjuk. Ofta finns det redan utvidgas och det innebär inledningen kan börja.
Om livmoderhalsen inte är mogen, är det vanligtvis 1-3 dagar före införandet förde en vaginalgel. Denna gel innehåller hormonet prostaglandin, som främjar mognad och kan inducera arbetskraft. Prostaglandiner är tillgängliga i tablettform, i geléform och i form av en liten tampong. Ibland insatt tunna stavar som sväller i livmoderhalsen. Insättningen av gelén äger rum med fingrarna och ibland med hjälp av en ballongkateter. Gelén kan också införas med en spruta. Metoden beror på gynekolog, men det kan bero på tillståndet av livmoderhalsen. Ibland är det nödvändigt att upprepa behandlingen. Efter att "göra klar" barnets tillstånd ständigt övervakas med hjälp av en fetal bildskärm. Foster monitorn är ett EKG av barnet.
Någon enstaka gång det efter en sådan behandling ingen introduktion behövs. Sammandragningarna fortfarande ibland helt enkelt fortsätta, vilket gör att en naturlig graviditet kan fortfarande förekomma.
Inledningen.
Om livmoderhalsen är mogen, kan införandet börja. Först membranen bryts för att se om det fortfarande spontana kontraktioner inträffar. Om detta inte görs, är en infusion introduceras i armen. Denna infusion innehåller hormonet oxytocin. Dosen av detta hormon ökar gradvis, vilket gör kontraktionerna gradvis öka. Vanligtvis varje halv timme, ökas dosen något.
Under inledningen, i allmänhet, tillståndet hos barnet och av livmoderaktivitet registreras kontinuerligt med hjälp av den fetala monitorn. Det innebär att rörligheten för den gravida kvinnan är något hindras, eftersom hon är ansluten till enheten. Om det finns upplåsning kan också beslutat att göra vaginal elektrod i en skalle och placera den på barnets huvud. På detta sätt är det möjligt direkt puls-registrering. Ibland ett rör också sätts in i livmodern med hjälp ett tryck system för att mäta sammandragningar. Registrering av arbetskraft kan också externt via ett band runt magen.
Hur känns det?
Kontraktioner som framkallas med hjälp av en introduktion är ofta allvarligare och längre livslängd. De är ofta något mer smärtsamt än med en naturlig förlossning. De perioder av avkoppling mellan sammandragningar är ofta kortare. Som ett resultat förlossning är tyngre än normalt. Dock reagerar varje kvinna annorlunda hormoner.
Hur lång tid tar det?
Tiden mellan att sätta in infusionen och födelse är olika för alla. Den mognare livmodern, desto snabbare åtkomst. Barnets födelse sker oftast inom 24 timmar. Dessutom går arbetsmarknaden i princip som en vanlig förlossning; pressning och födelse.

Anledningar till artificiell födelse

Det finns flera skäl att välja en konstgjord förlossning.
Serotinity
Detta är en medicinsk term för "över tid". När graviditeten varar längre tid än väntat, du pratar om serotinity. En normal graviditet varar cirka 40 veckor. En normal förlossning sker i tre veckor upp till två veckor efter detta datum. När det inte förekommer någon leverans i 42th veckan, den gravida kvinnan över tiden. Serotinity i babyns tillstånd kan försämras, eftersom fostervatten gradvis minskar. Barnet kan få syrebrist och det finns en större chans att barnets första avföring redan ut. Fostervattnet vänder sedan grönt. Detta beror förmodligen på att funktionen av moderkakan försämras. I en sådan situation att föda gravid snabbare.
Långvarig hinnbristning
Den hinnbristning är oftast ett tecken på att arbetsmarknaden är på väg. När det finns 24 timmar efter hinnbristning ännu inte fött, då initieringen av graviditeten är nödvändiga. Ibland själva arbetet fortfarande pågår, men sjukhus rekommenderas på grund av den ökade risken för infektion. När tre dagar efter hinnbristning fortfarande inga tecken på sammandragningar, ofta betyder det att arbetet inte kommer av sig självt. Det är nödvändigt att införa graviditeten. När före den 37 veckan om vattnet går, vanligtvis väntade hoppas värkarna igång spontant.
Om moderkakan inte fungerar som den ska
Moderkakan dvs moderkakan till barnet bör förses med tillräckligt med syre och näringsämnen. Om moderkakan kan inte riktigt fyller sin funktion kan ha barnet av syre och för få näring komma inifrån. Försämring av moderkakan är vanligare hos gravida kvinnor med diabets eller högt blodtryck. För att få barnet utom fara, är det klokt att inleda graviditet.
Om barnet inte växer bra
Om det visar sig att barnet att "små", anledningen kan vara att han får för lite näring. För lite fostervatten är oftast orsaken till en "alltför liten" baby. Om barnets tillstånd försämrades mycket, är det bättre att initiera graviditet.
Krav på den gravida kvinnan
Om det finns ytterligare problem under graviditeten eller om den tidigare födelsen inte heller gick bra förlossning kan också initieras. Preeclampsia är ofta en anledning att föda artificiellt igång. Åsikter om huruvida eller inte inleda en graciös helt annorlunda. Så du tvivlar, kan du alltid få ett andra utlåtande.

Risker för initiering

Varje förlossning innebär risker. Komplikationer inte nödvändigtvis resulterar från införandet, men det finns fall som har att göra med införandet. Här är några:
  • Om livmoderhalsen är ännu inte är mogen och börjar initiera, än förlossningen tar lång tid, och ibland inte uppnås full information. I ett sådant fall krävs fortfarande ett kejsarsnitt.
  • när hinnbristning, kan navelsträngen lösa ut. En kejsarsnitt är nödvändigt.
  • gummiröret ibland införas för att mäta sammandragningarna kan orsaka skada på livmodern eller blödning från moderkakan. Detta händer mycket sällan, men ett kejsarsnitt kan vara nödvändig.
  • sammandragningar kan ofta förekommer i följd, vilket ger barnet syrebrist kan få. Genom att justera doseringen av infusionen eller en drog att hämma sammandragningar, kan värkarna vara normaliserade igen.
  • När membranen har brutits under en lång tid kan orsaka en infektion i livmodern.
  • den elektrod, som kan ha barnet på huvudet, kan orsaka en inflammation på platsen för elektroden
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (4)
Aina Gustafson
  Like 4   Dislike 2

Jag är nu 40 veckor och 4 dagar gravid och vår baby sitta lymfangiom i halsen. Jag är nu tre gånger för intern granskning som de kunde de två första gångerna "strippa" men det sista försöket lyckades dock. Gyn. men sade att hon kände att min livmoderhalsen är inte mogen för att känna och med ekon hon kunde se att barnet mår bra och det finns tillräckligt med fostervatten. Men eftersom barnet har en lymfangiom och rimlig åtgärd som de har fått rådet att följa 41 veckor kvar inleiden.Mijn fråga är: Är jag gör här klokt, eftersom en livmoderhalsen som ännu inte är mogen skarpt hedra verkar onaturligt. Det kan ha en framfall eller andra problem orsakade? Och barnet fortfarande inte helt härstammar, tänk dig att han helt enkelt inte passar, kan det fortfarande göras en kejsarsnitt? Och vad är det sista samtalet för detta, eftersom jag hoppas att du inte behöva läka två sår, buken sår och vagina ?? Allt jag alltså bli ganska osäker eftersom vi har blivit i 30 veckor ultraljud "medicinska".

Brigit Laxman
  Like 0   Dislike 1

Geachteik har översiktligt en fråga som jag har nu hela min graviditet smärta. Jag själv har problem med ryggen och nu har jag så mycket smärta där som jag knappt kan gå göra oklokt massa problem med mina ben och min mage. släpa igenom smärtan jag nästan inget mer och min kropp säger att det verkligen inte, jag skulle föredra att naturligtvis mitt barn bära så länge som möjligt, men jag kan inte längre detta tillräckligt för att inledas?

Germanus Dahl
  Like 1   Dislike 0

Min födelse är faktiskt exakt samma resultat som beskrivits av Alhayek. Skillnaden var att jag äntligen kunde föda på vanligt sätt och kejsarsnitt var det inte längre möjligt. Vår son hjärtslag sjunkit dramatiskt, men han höll lycklig här med ingenting på. Men han var tvungen att ventileras omedelbart efter förlossningen och vi kunde beundra honom först då bra. Han är nu tre år och räknar med dess utveckling. Min bror hade dock syrebrist under förlossningen och har även autism. Också på grund detta inte förlossning.

Julius Lagerkvist
  Like 5   Dislike 2

Min födelse inleddes jag var 42 veckor, får jag efter 6 timmar men 3 cm dilaterade och tryck omedelbart på sammandragningar och jag var tvungen att bara sluta som varade i 15 till 18 timmar senare fick jag ett akut kejsarsnitt eftersom hjärtslag mitt barn ned gick efter tre månader, såg jag att mitt barn var annorlunda, med utvecklingen nu är han 6,7 år gammal och har autism och en Zwake ppdnos muskelutveckling och är lätt trött hela hans moterrik är fel och inget de säger är bara gör förlossning men enligt oss men säkert du kämpar mot en vägg heeben de gjorde en hjärna scan men ingenting gevionden en upprörd mamma som gillar att förlora antwordt tackade hennes frågor

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha