Inköpslista för att sänka kolesterol

Kattarina Axelsson Februari 27, 2016 Miscellanea 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Oavsett om du är en av de många italienska som har fått diagnosen hyperkolesterolemi, oavsett om du försöker att hålla nere kolesterol att minska kardiovaskulär risk, följa våra råd för ett hälsosamt utgifterna, för att testa hjärtat friskt.

Nästa gång du går till snabbköpet, tänk på den här artikeln, och ett öga för följande livsmedel "sänker kolesterolet":

Bananer: Bananer innehåller lösliga fibrer som hjälper dina artärer; Faktum är att de stör upptaget av kolesterol som tas tillsammans med mat.

Lax: Lax innehåller omega-3, som hindrar processen för ackumulering av plack i artärerna. De hjälper också till att öka nivåerna av HDL-kolesterol, det goda kolesterolet och lägre triglycerider.

Sardiner: Som lax, sardiner innehåller en hälsosam dos av omega-3, beskyddare av våra artärer.

Olivolja: Olivolja innehåller antioxidanter och enkelomättade fettsyror, som har visat sig sänka det onda kolesterolet, LDL. Välj extra virgin olivolja för en förbättrad effekt.

Vitlök: En hel vitlök är i stånd att förhindra oxidation av LDL-kolesterol; vilket bidrar till att begränsa de skadliga effekterna av kolesterol på väggarna i dina blodkärl.

Spenat: Det har visats att lutein, en naturlig pigment som finns i vissa grönsaker, bland annat spenat, kan förhindra ansamling av kolesterol i artärerna. Spenat innehåller även vitamin E, som hjälper lutein i det förebyggande arbetet.

Druvor: Hur bananer, vindruvor innehåller också lösliga fibrer, som motverkar upptaget av kolesterol från intaget. Också en antioxidant som finns i röda druvor, är i stånd att sänka kolesterol och triglycerider.

Mörk choklad: I vissa människor, till exempel antioxidanter flavanols, som finns i mörk choklad, kan sänka nivåerna av LDL-kolesterol, samt att hålla under kontroll trycket och hjälpa ordentlig blodcirkulation till hjärnan och hjärtat.

Avocado: Den goda fetter innehåll nell'avocado hjälper goda kolesterolet att skydda artärerna från skador av dåligt kolesterol. Avocado innehåller också β-sitosterol, en växt förening som bidrar till att minska mängden kolesterol som tas upp av kroppen.

Japanska Aubergine: Aubergine japanska är rik på fibrer kan sänka kolesterolnivåerna, och innehåller även föreningar som kan vänta nivåerna av LDL. Att veta alla fördelar och att veta hur man laga mat, läsa här.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha