Inget enkelt svar på födoämnesallergi. Men fler och fler allergiska symptom

Alltmer, människor med allergiska symptom till läkaren. En allergi är i allmänhet att spåra bra, men är fortfarande alltför svår att hantera och vanligen kan inte botas. Sedan åttiotalet mat mer och mer populärt.

För fem år sedan visade en UMCG forskning vid holländska gymnasieskolor att 6,8 procent av barnen är allergiska mot vissa livsmedel. Det handlar främst nötter, jordnötter, ägg och komjölk. Kinderallergoloog professor Ewoud Dubois: "Du nästan aldrig döda allergi, men en tonåring kan därför kan hamna i isolering. Livskvaliteten är drabbade. "

Dubois år 2000 etablerat ett testcenter för barn. I en matutmaning enhet, upptäckte han att det inte fanns någon fråga i hälften av alla fall av födoämnesallergi. "Men hur klagomål uppstår, vi ofta inte vet. Det verkar för oss, föräldrar kanske otillfredsställande, men genom att testa du tar i varje fall en stor bit av osäkerhet ", säger han.

Hur går jag bäst med födoämnesallergier?

En födoämnesallergi kan inte lösas för att undvika risken genom mat. "Fortfarande att - av säkerhetsskäl - ibland det enda sättet, men egentligen borde du bara träna immunsystemet", säger Dubois. "Det innebär att du kan säkert skall utsättas för produkter, men eftersom vi inte vet hur det är säkert och effektivt, bör du absolut inte göra det på egen hand. För det första måste det finnas en lämplig diagnos och sedan i samråd med en expert för att se om toleransen av immunsystemet är noga med att bygga. "

I den så kallade specifik oral tolerans induktion administreras med försiktighet allergiframkallande livsmedel genom munnen för att åstadkomma tolerans. Kroppen kommer - om allt går väl - produkterna vid varje given tidpunkt tolereras. Dubois: "Denna behandling är experimentell och resultaten är inte permanent. Dessutom patienten får en hel del biverkningar. "

Studie av födoämnesallergi

Det kan vara att nyckeln är inställd på lämplig behandling i genetik. Hittills små genetiska studier om matallergi och därför finns det fler frågor än svar, säger professor Cisca Wijmenga. Dess avdelning för humangenetik kommer att leta efter mekanismer för allergier. Antag att någon visar genetisk avgift, men inte utveckla allergier, varför är det? Och vad immunförsvaret inte gör att det skulle behöva?

För en omfattande studie kommer forskarna att använda DNA-uppgifter i databasen för patienter med födoämnesallergier, men även de Groninger hälsoLifeLines. Wijmenga: "Genetics har under de senaste åren expanderat enormt och det skulle vara trevligt om vi riva de kommande fem åren, de ärftliga faktorer av födoämnesallergi. Vi hoppas att få mer insikt i utvecklingen av födoämnesallergi och erkänna barn löper ökad risk för detta. Kanske även erbjuder möjligheter för att förhindra denna typ av allergi. "

Enligt specialister denna genetiska forskning helt enkelt inte gjort eftersom det inte fanns några pengar för det. "Det finns tyvärr ingen insamling ruta runt för livsmedel". Men de ser positivt på framtiden, i synnerhet nu när en Groningen elev vann nyligen ett prestigefyllt pris denna forskning vid en internationell konferens.

Etiketter för mat

Med tillkomsten av obligatoriska europeiska märkningen av livsmedel som vi vet exakt vad som finns i vår kost, men: "Problemet är att vi inte vet exakt hur många det är eller inte är tillåtet att hindra en allergi. Vi kan nu fint test om någon är allergisk, men att vi inte kan ge sitt samtycke. Vi vet bara alltför lite om mekanismen och att det behövs mer forskning. "

Läkare ser för livsmedelsindustrin ytterligare en fördel; som kan dra nytta av mer kunskap för att producera till exempel allergivänliga produkter. Wijmenga "Titta på Amerika där 10-15 procent av befolkningen nu äter glutenfri."

Specialisterna är överens: "Good tester är det, men vi måste slutligen övergå till en korrekt behandling."

(0)
(0)

Kommentarer - 1

Vi gör också sedan 2007 allergia studie på barn med födoämnesallergi i berget sionen. Men också den orala toleransinduktion hos utvalda patienter som avses i artikeln. En som arbetar vid mjölk, kycklingprotein allergi, och mer än 95%. Barnläkare Szíjjártó

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha