Ingen multitasking i bilen

Nordal Hagelin Februari 29, 2016 Auto 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det är så användbart, eller åtminstone verkar det så. Du sitter i bilen bakom ratten, är trafiken att kartlägga så vi gör vad ?? på ??. När allt kommer omkring, det är så skönt att kunna göra flera saker i denna hektiska samhälle. Även om det redan finns studier som flera saker effektivt från synvinkel omvälvning, verkar det för många en bilist ändå fortfarande mycket bekvämt.

Effektiv men också effektivt?

Multitasking är utan tvekan effektivt eftersom du göra mer på kortare tid. Dock är frågan hur effektivt ditt företag. Du måste göra något bra, du behöver koncentration och du dela detta medan multitasking. Platte processer, som rutinmässigt kan genomföras, i förekommande fall, kan fortfarande. Men om det går vidare processer mycket platt, är det multitasking, som är vetenskapligt bevisat, inte bra och mycket effektiv. Detta har att göra med ditt minne, tänk om det var tillfälligt delas.
Om du pratar om multitasking i bilen, står det att du är det viktigaste, nämligen att köra, gör med mindre koncentration ?? och som kan få långtgående konsekvenser.

I bilen

Speciellt om vad vi har att sitta i bilen, är det bra att veta om vi gör det roligt och nyttigt att fylla vår tid. Detta är möjligt med lite musik, följa en intressant diskussion program, en bit att äta och dricka, mysig pratstund med vänner du redan se så lite eller företag anpassar vad som återstår att göra. Det ?? vår tid att fylla användbar ?? gör du faktiskt redan får från A till B, men vi ofta inte ser det, så vår bil är vårt andra hem eller kontor.
Vad kan distrahera?
Även om vi inte alltid bo i, det finns saker som kan distrahera oss och påverkar vårt beteende. Som exempel kan nämnas:
  • Musik kan kraftigt påverka din körning så snabb musik gå hårdare börjar positiv musik är naturligtvis glada. Men det gör du lyckligare kurshållning är svårt. För dem som normalt snabbt aggressiv, lugn musik kan för övrigt återigen har ett positivt inflytande och därmed minska kort stubin.
  • Samtal kan ha en positiv, men mestadels negativ. I allmänhet är det störande och det är inte bra för din koncentration som bör hålla dig på vägen. Vi talar om levande samtal, men i synnerhet telefonsamtal, där vi är genomförbart i det senare fallet, utgår från att detta sker handsfree. Emellertid är det också visat att en lätt konversation kan hålla alert. Samtal i bilen alla fall vara något annorlunda än telefonsamtal och har att göra med din passagerare. Detta ser liktydigt med dig och kommer att anpassa sig snarare som en situation uppstår.
  • Ett mellanmål eller en kopp kaffe i bilen kan normalt inte så illa, men det finns mer att göra. Detta hänvisar till kaffe som är för varmt, smulor av bröd som du vill skaka dina kläder eller godis eller Cookie du tappar och där du tar tag tillbaka. Och sedan bara inte tänka på flaska vatten som faller på förarsidan på marken och kan bli fastnat under pedalen.
  • En positiv effekt av navigering på vår körning. Åtminstone om du hålla ditt förnuft i det alltför vågad. De kartor eller böcker om varvet distraherar sitt förflutna och du kan koncentrera dig på vägen.
  • Enheter verksamma är fundamentalt fel, eftersom det för närvarande behövs mer uppmärksamhet för enheten än för drivning. Förutom telefonen också stereoutrustning kan vara rakblad eller vilken väg som används för att arbeta.

Konsekvenser?
Det kanske inte alltid visat att något spelas i en olycka direkt har vad som beskrivs ovan, men om man är uppmärksam mer till något annat går, såsom att ringa eller använda stereoutrustning, saktar sedan ditt svar med mer än 40%. Men man antar att 10% till 15% av olyckorna till onödig distraktion i bilen.

Koppla av i bilen!

Också handsfree är inte helt bra samtal och vad som hindrar dig från att använda just den tid i bilen för att koppla av efter en hektisk dag att luta sig tillbaka och inte göra än att köra. Eller under morgontimmarna långsamt komma in i verksamheten rytmen. Eller utan någon särskild anledning, en stund för dig själv i en redan upptagen samhälle. Chansen att ni tog upp blir mindre av en antisocial trafikanter är därför större och detta kan påverka på ett positivt sätt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha