Infobesitas: för mycket information och e-post gör du dummare

Om du tänker att minska den digitala stress? En överbelastning av information ger en hel del stress och gör människor egentligen bara dumt. Några dumpa verkligen all information som inte är spikas ner och även beroende av digital information. Lite förvaltning kan därför inte skada. Vissa lider infobesitas och är beroende av ständigt föränderliga information. De är därför överbelastade och bör följa en diet, inte äta mindre och mindre information, e-post, Facebook, Twitter och så vidare.

Digital Stress

Sociala medier, e-post, internet, smartphone, varje dag och om du inte gör någonting när som helst, även om du inte har väntat på. Digital stress och infobesitas lurar. Vi kan inte göra utan Internet information verkar, men alla dessa digitala stressen bra för dig och vad ska du göra åt det. För mycket information eftersom de inte är smartare, men dummare och utbränd.

David Shenk

David Shenk trodde för tio år sedan att vi skulle få informationen. Han beskrev i sin bok Smog en värld där information via e-post och webb skulle uppsluka alla. Och om han hade rätt eller inte, bör du nu ha kompetens att inte låta din flod av information.

Tidshantering

Nästan 90% av arbetskraften är nu nästan hela dagen vid datorn. Många människor låter sig allting distraherad, och inte minst genom överbelastning av e-post. Inte bara spam, utan också alla de Dumps kolleger ?? s. Ofta själva arbetet fortfarande lögn. Shenk uppskattar skadorna på den amerikanska ekonomin miljarder dollar årligen. Effektivt utnyttja din tid och inte låta det störa dig via telefon, e-post, snabbmeddelanden, SMS, röstbrevlåda eller besök har blivit en färdighet. På jobbet och på resande fot i bilen eller tåget.

Institute of Psychiatry i London

Den digitala informationsöverflöd och stress har blivit ett verkligt problem. Institute of Psychiatry i London har studerat IQ för arbetstagare som ständigt störda i sitt arbete, minskade med 10 poäng. Här post är de största störande. Vad skulle hjälpa är att införliva filter. Vi vet alla spamfilter, men det är också tänkbart att en mer central punkt i ett företags information klassificeras i relevant och irrelevant innan den når den anställde. En sorts central elektroniskt arkiv. Som en bra sekreterare eller sekreterare skydda sin chef eller avdelning för ett överflöd av överflödig information. Men de anställda tenderar ofta att fortfarande vill se all information och hålla det för att de tror annorlunda att missa viktig information. En känd missförstånd. Personlig kontakt kan skydda mot alltför mycket information och en lösare uppfattning om vikten av att se information och butik. Det har varit många utbildningar.

Forskningsresultat påkänning

Några andra noterbara siffror i undersökningen stress:
  • 90% är beroende av datorn.
  • en tredjedel säger absolut inte vara utan en dator.
  • 40% av de anställda säger att arbetet är svårare om nätverket.

Alla mycket förståeligt, men också oroande. Är vi det till datorn för att göra oss underdånig, om vi styrs av datorn och vi vill göra. Det verkar som den sista, tyvärr.

Infobesitas

Senast i Infobesitas, beroende av webben, smartphone eller digitala foton. Då är du letar alltid efter ny information. Om verkligen allt: nyheter, nya spel på Internet, meddelanden och e-post, nyheter på Facebook eller Twitter. Detta hela dagen och ibland sent in på natten. Och det är inte bra för oss, men kul?
(0)
(0)

Kommentarer - 1

I själva verket min kollega som gör mig galen hela dagen absolut ingenting men läsa e-post på jobbet och hemma :-( :-(

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha