Inflytande: 5 sätt att bekämpa det med hjälp av mat


Försök att minska risken att bli sjuka på grund av en diet bestående av livsmedel rika på näringsämnen som dessa!

Raw livsmedelsval för influensasäsongen

Forskare och näringsexperter vet att livsmedel rika på näringsämnen och full av vitaminer, mineraler och antioxidanter hjälper till att hålla ditt immunförsvar i toppform. Å andra sidan, kan dieter som är baserade på mättade feta livsmedel och bearbetade hindra kroppens immunsystem. Dr. Wendy Bazilian, läkare och dietist rekommenderar att välja en mängd färgglada frukter och grönsaker inte bara under influensasäsongen, men året runt. "Fytonäringsämnen växter är avgörande för ditt immunförsvar och hålla din energi hög", förklarar Dr. "Frukt och grönsaker starka färger tenderar att ha högre halter av antioxidanter och näringsämnen för att skydda friska celler och öka de som hjälper till att bekämpa infektion och inflammation."

Några kostråd av Dr Bazilian för att upprätthålla god under hela influensasäsongen.

Pumpa

Tillsammans med andra ljust orange grönsaker som morötter och sötpotatis, är pumpa laddad med betakaroten, en kraftfull antioxidant som hjälper till att bygga försvars celler i kroppen. Pumpa är lätt att förbereda och är en av de få grönsaker som även konserverade, fortfarande full av fiber och lågt i sodium. Det är en perfekt bas för soppor och sidorätter. Försök att inkludera grönsaker ljus orange i dina måltider minst två eller tre gånger i veckan.

Kiwi

En kiwi mediet ger mer än dagsbehovet av vitamin C, ännu mer än en apelsin. Andra livsmedel rika på C-vitamin inkluderar röd paprika, kål och broccoli. Försök att äta 1-2 mat rik på vitamin C dagligen.

Magert protein

"Kött och bönor är förknippade med ökad immun hinder", säger Dr Bazilian. "Var och en av de två är en bra källa till protein, zink och järn, som är viktiga näringsämnen för ett effektivt immunsvar." För att förbli verkligen en källa till magert protein, fortsätt genom att ta bort huden från kyckling och kalkon, välja magert nötkött såsom bringan och stek, liksom matlagning bönor och skaldjur med ett minimum av fett. I allmänhet bör friska vuxna innehålla 150 till 200 gram kokt kött, fågel eller fisk, och cirka 1 eller 2 koppar kokta torkade bönor, menyn varje dag.

Yoghurt och kefir

Forskning tyder på att livsmedel och drycker som innehåller probiotika eller bor bakterier, kan behandla och förebygga sjukdomar och bidra till att stärka immunförsvaret. Både yoghurt som kefir, en jäst dryck som liknar mager yoghurt, är ofta rika på levande bakterier. I vissa livsmedels bakterier inte överlever så var noga med att läsa etiketter för att se till att produkterna innehåller levande kulturer och aktiv. Denna information krävs för att få en hälsovinst och är specifik för varje typ av bakterier, men också en yoghurt eller kefir i en fettsnål eller fettfri mellanmål som flera gånger i veckan är ett smart val.

Mjölken

Under vintermånaderna de flesta människor inte får tillräckligt utbud av så kallade "solsken vitamin." Eftersom D-vitamin är viktigt för hälsan hos immunförsvaret, är det viktigt att leta efter andra källor såsom berikade mjölk, spannmål och fruktjuice, liksom lax, tonfisk och äggulor. Inkludera 2 till 3 portioner av D-vitamin i de dagliga måltiderna.

Slutligen ...

Lyssna särskilt till råd från läkare! Ta en influensa vaccin om du inte redan har gjort; tvätta händerna ofta eller använd handsanitizers innehåller alkohol; dricka mycket vätska och försöka sova åtta timmar varje natt. Med lite "tur, du hålla undan av influensan.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha