Influensa, svullen hals med sköldkörtelsjukdom tyreoidit

Med influensa händer alla ibland. Ibland kan det bero på en inflammation eller infektion i sköldkörteln. I så fall faller under rubriken tyreoidit. Det kan leverera en milda influensaliknande symtom där halsen hes och känner smärta strålar ut i öronen. Dessutom kan halsen vara något uppåt, bredvid vilken en har en smaklös känsla. Vad är tyreoidit in, hur snabbt är det om och när det är viktigt att göra en medicinsk kontroll?

Tyroidit

  • Vad gör det betyder?
  • Även minskad motstånd
  • Tillfälliga klagomål
  • Sköldkörtel Cysta
  • Hashimoto
  • Vad händer om symptomen håller?

Vad gör det betyder?

Sköldkörteln är belägen strax nedanför struphuvudet till luftstrupen. Den har en fjärilsliknande form och är avsedd att leverera tillräckliga hormoner. Detta innebär att en tre hormoner.
Tyroxin och trijodtyronin
T3-T4 hormon-hormon som är trijodtyronin och tyroxin. T3-hormon är därmed ett derivat av hormonet T4. Dessa arbetar främst för metabolism och hur snabbt dessa processer fungerar. Det är därför direkt kopplad till hur mycket energi vi har, hur mycket fett och glukos lagras och hur fett vi är.
Kalcitonin
Hormonet kalcitonin är nödvändigt för en god struktur och styrkan i ben. Det måste vara i god balans med parathormon, som stimulerar uppdelning av dessa. Är den inte tillräckligt närvarande, då kalk extraheras från skelettet. Det leder till kvarhållande av fukt, en ökande vikt och osteoporos.

Även minskad motstånd

Med en inflammerad sköldkörtel ofta orsakas av ett virus, bakterier eller på grund av den inneboende motstånd. Dessa kan angripa kroppens celler, vilket gör att sköldkörteln missgynnas tillfällig eller ihållande. Ett tillfälligt minskat motstånd kan ge upphov till införandet av ett virus, men kan också vara det egna immunförsvaret att aktivera ogynnsam. Angående då faller under rubriken av en virusinfektion, medan det i andra fall kommer till inflammation. Det kan också utlösas av graviditeten. Vilka är symptomen och hur det skiljer sig med kronisk påverkan av organ?

Tillfälliga klagomål

Lider du av en inflammation eller infektion i sköldkörteln, kan det uttryckas på olika sätt. Det kan vara så att du inte känner igen det faktum så, dock, influensaliknande symtom. Det kan vara en temperatur ökar tillsammans med en slö känsla eller muskelsvaghet, huvudvärk, smärta vid sväljning, smärta strålar ut öronen, ont i halsen eller hes röst hes. För de flesta människor, kan det klump i halsen känslan av sin ansökan, där förutom nacken eller halsen kan också inrättas. En svullen sköldkörtel, alltid bra att hålla ett öga på, och om det inte försvinner snabbt, är ytterligare medicinsk uppmärksamhet som krävs. Sköldkörteln kan temporärt fördröjas eller bara accelererat. Denna omständighet kan vara en förevändning för specifika symtom såsom skakningar, kyla, påverkade röst med smak och inflammation. Denna lätta symtomen börjar vanligtvis efter några veckor om, som plockar upp motståndet och tändningen försvinner. Detta tar cirka tre till sex veckor.

Sköldkörtel Cysta

Om sköldkörteln inflammation i ett framskridet stadium, kan den ge upphov till en cysta. Triggers inflammation sig så att säga, vävnad tillväxt, vilket resulterar i en klump. Det leder till en förtjockning av sköldkörteln är oftast på en sida av halsen. Eller en halv sköldkörtel kommer att ställa upp och är påfallande synlig. Det kan snabbt försämras och därför cysta har tas bort. Eftersom det är också bortom sköldkörteln påverkas, bör Synthroid läkemedel tas.

Hashimoto

En variant av kronisk tyreoidit är Hashimoto. Dessutom vänder immunförsvaret mot kroppens egna celler, vari specifika sköldkörtelceller påverkas. Detta involverar en autoimmun sjukdom. Eftersom sköldkörteln kommer att sakta ner, kommer personen att ha mer benskörhet. Som ett resultat, är mer vätska kvarhålles. Vikten ökar också påskyndas genom störd ämnesomsättning ökar. Personen kommer att vara mycket svettningar, värmevallningar och har mindre energi. För att göra diagnosen måste testas för T4 och TSH hormon. De senare står för tyroidstimulerande hormon och framställs av hypofysen. På basis av serumnivåer, kan fastställas diagnosen.

Vad händer om symptomen håller?


Om vaga symtom kvarstår - såsom skakningar, frusenhet eller bara alltid svettas och varma tillsammans med halsproblem eller uppblåsthet - kan det bero på en kroniskt sjuk sköldkörtel. Mest anmärkningsvärt är att vikten ökar eller minskar väsentligt. Det är viktigt att göra en medicinsk kontroll, i vilken tyroidhormoner skärs ut. Det kan innebära att sköldkörteln måste vara partiellt eller fullständigt avlägsnas och den ytterligare behandlas med synthroid medicinering. Den Synthroid doseringen därmed bestäms genom periodisk kontrollserum värde. Låt dig regelbundet kontrollera om dessa serumnivåer, så att dosen kan justeras över tid. För att göra detta, kontakta din läkare. Observera att detta läkemedel du bör ta i livet för att främja fysiska processer optimalt så att problemen försvinner i stor utsträckning och / eller fel.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha