Infektiös artrit: Symtom, diagnos och behandling

Lillibeth Hansson Januari 28, 2016 Hälsa 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En gemensam kan smittas av bakterier som har hamnat i blodet. Detta kallas en infektiös eller septisk artrit. Infektionen orsakas oftast av bakterier. Dessutom kan ett virus eller svamp vara orsaken. Vanligtvis endast en led som.

Orsak

En bakterie, virus eller svampar för att nå det gemensamma genom blodomloppet. Vanligtvis, som kommer in via sår som är öppen eller ut ur en infektion någon annanstans i kroppen. Bakterier som orsakar en böld kan också uppnå en gemensam, via blodet, såsom höft- eller knäleds. När venerisk sjukdom gonorré gonokokkenbacterie kan också påverka lederna, när bakterien lyckas nå ett gemensamt genom en blodomloppet. Även i Lyme-sjukdom, som orsakas av en ?? tekenbeet- lederna kan påverkas av en bakterie. Personer med reumatoid artrit, en konstgjord led eller en störning i försvaret mot infektioner löper större risk att drabbas av smittsamma artrit än friska människor. I sjukdomar såsom mässling, röda hund, hepatit B, och virus kan orsaka inflammation i lederna.

Symptom

Infektiös artrit drabbar vanligtvis inte mer än en fog. De viktigaste symptomen är:
  • Berörda leden är röd, svullen och smärtsamma
  • Svår smärta i den drabbade leden
  • Gemensamt är stel och rörligheten är begränsad
  • Den drabbade leden känns varm
  • Feber

Diagnos

Det är viktigt att konsultera en läkare med en röd och svullen led. Infektiös artrit kan FLYTTA lederna permanent på bara några timmar. Vid misstanke om septisk artrit, kan en läkare beslutar att ta bort vätska från en gemensam hålighet med en lång nål. Kan sålunda studeras Fluiden för att bestämma mikroorganismen som orsakar infektionen. När septisk infektion är fortfarande i ett tidigt skede finns det röntgen ?? inget att se. Via blodprov är att se om det finns en aktiv infektion i kroppen.

Behandling

En infektiös artrit som orsakas av bakterier kan behandlas med antibiotika minst fyra veckor. I ett virus virus-hämmare, kan det föreskrivas och en svamp ett svampdödande läkemedel. Septisk artrit följs ofta av en operation för att avlägsna en pus. Etter kan orsaka mycket elände. En tredjedel av patienterna med infektiös artrit håller permanent skada över till den drabbade leden. Därför är det viktigt att vara där i tid.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha