Infektioner i mellanörat

Otitis media är en inflammation i slemhinnan i mellanörat. En öroninflammation är vanligt hos små barn. Det finns tre former av otitis media; akut öroninflammation, otitis media med utgjutning och kronisk öroninflammation. I den här artikeln diskuterar genesis, symtom och behandling av dessa tre former beskrivna.

Division

  • Tre former av otitis
  • Akut otitis media
  • Otitis media med vätska
  • Kronisk öroninflammation

Tre former av otitis

Otitis media är en inflammation i slemhinnan i mellanörat. Mellanörat är belägen bakom trumhinnan. I denna del av örat, ljudet via hörselbenen, överförs från ytterörat till innerörat. En öroninflammation ofta åtföljs av inflammatoriska symtom som smärta och feber. I den här artikeln, att dessa tre former av inflammation skall behandlas; akut öroninflammation, otitis media med utgjutning och kronisk öroninflammation.

Akut otitis media

Vad är akut öroninflammation?
En akut öroninflammation är en bakteriell eller viral infektion i mellanörat. Denna typ av öroninfektion förekommer främst hos yngre barn. Detta sker vanligtvis under eller efter en övre luftvägsinfektion.
Pathofysiology
Som nämnts, är en bakteriell eller virusinfektion ofta den skyldige. Typiskt akut otitis media som orsakas av en vanlig förkylning virus. Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae och Moraxella catarrhalis är den vanligaste bakteriella orsaken. Ibland är en bakteriell infektion som skapas på toppen av en virusinfektion. Men varför får särskilt barn snabbt akut öroninflammation? Detta har främst att göra med örontrumpeten. Detta rör förbinder mellanörat till nasofarynx. Hos barn är mer övergripande än hos äldre barn och vuxna örontrumpeten, är röret med dem smalare och mindre stel. Öron rören kan bli blockerade så lätt hos små barn. I en vanlig förkylning, det finns mycket sekretion, i synnerhet från näsan. Om denna dolda partition kan möjligen föröka förekommande bakterier eller virus anger här örontrumpeten. Exempelvis orsakar de en infektion.
Klagomål / symtom
Den infekterade örat är ofta smärtsam och läkaren med ett otoskop ser ut i örat är ofta här för att se en röd, svullen trumhinnan. Den senare kallas också en röd, svullen trumhinnan. Eftersom akut öroninflammation förekommer ofta hos små barn, är det också viktigt att titta på följande tecken: feber, gråta, för att ta tag i öronen, irritabilitet och ibland orolig sömn.
Behandling
Akut otitis media läker oftast. Ibland ges acetaminofen eller ibuprofen, är detta effektivt för att minska feber och smärta. Antibiotika är inte vanligen föreskrivs endast i svåra fall eller i mycket små barn. I detta fall ges ofta amoxicillin.

Otitis media med vätska

Vad är otitis media med utgjutning?
I en otitis media med utgjutning ackumuleras bakom trumhinnan fukt. Otitis media med utgjutning sker oftast hos barn i åldrarna tre månader och tre år.
Pathofysiology
En otitis media med utgjutning uppstår ofta som en följd av en akut öroninflammation. Den fukt som har ackumulerats under den akuta mellanörat bakom trumhinnan kvarstår efter inflammationen har lagt sig. En otitis media med utgjutning kan också förekomma utan föregående akut otitis media, till exempel, som ett resultat av alltför stor polyper som blockerar örontrumpeten.
Klagomål / symtom
En otitis media med utgjutning orsakar ofta ingen smärta. Men genom fukt hörsel ofta hindras av ossicles fungera korrekt. Detta kan påverka tal- och språkutveckling och inlärning och beteende hos barnet. Om läkaren med otoskop trumhinnan visning ibland kämpat för att se bakom trumhinnan. Trumhinnan är röd och / eller glödlampa.
Behandling
Otitis media med utgjutning läker sig vanligtvis efter några veckor eller månader. Om det inte finns någon förbättring efter 3 månader, kan fortfarande väljas för att utföra en operation. Läkaren kan göra ett snitt i trumhinnan och det kan tympanostomy rören på plats så att fukten kan rinna bort. Införandet av tympanostomy rör som kallas tympanostomy. Genom att placera tympanostomy rör, det är fortfarande en öppen anslutning över så att vätskan kan fortsätta att släppas ut i framtiden. Gör ett snitt i trumhinnan utan att sätta rör som kallas paracentes tympani.

Kronisk öroninflammation

Vad är kronisk öroninflammation?
En kronisk mellanöreinflammation är en infektion i mellanörat som visar inga tecken på läkning och där irreversibla skador till mellanörat kan förekomma. Denna form är vanligare hos barn som utsätts för cigarettrök, med hjälp av en napp eller sitter på en plantskola.
Pathofysiology
En otitis media chronica är ofta resultatet av återkommande akut öroninflammation, eller på grund av skador på trumhinnan som följd. En annan orsak till öroninflammation kan kolesteatom chronica vara ett resultat av akut otitis media. Återkommande otitis media kan leda till tillväxt av hud-liknande material av trumhinnan igenom, kommer detta att hänvisas till som en kolesteatom. Kolesteatom kan få allvarliga konsekvenser såsom botweefselbeschadiging och hörselnedsättning.
Klagomål / symtom
En otitis media chronica orsakar ofta hörselnedsättning. Ibland finns det också talas om en öron urladdning, varvid fukt från örat. Ibland finns yrsel och / eller ringningar i öronen. Läkaren tittar på örat igen med ett otoskop och ibland skapandet av ett beslut om att tona audiogram / tal audiogram för att testa hörseln eller att göra en datortomografi för att utesluta en cholesteatoma.
Behandling
Hos barn med kroniska öroninflammation kan rekommendera en läkare för att ta antibiotika dagligen i flera månader. Om symtomen kvarstår eller retur kan beslut fattas om att placera tympanostomy rör. När trumhinnan skadas kan trumhinnan kirurgiskt repareras. Om det finns en kolesteatom föreligger, kommer detta att avlägsnas kirurgiskt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha