Implantat underhåll

Ett implantat i den övre eller undre käken är en konstgjord rot på vilken en krona kan placeras. Det upprätthåller ett implantat är mycket viktig: om den inte hålls ren väl kan implantatet förloras. Hur du tar hand om ett implantat?

Vad är ett implantat?

Ett implantat är en plast rot som placeras i käkbenet. På denna plast rot kan placeras i en krona, men kan också tjäna till att säkra ett klicktänder vidare.

Dagen för operationen: implantat platser och munhygien

Placeringen av implantatet sker under strikta hygienregler. Implantatet steriliserades genom dentalkirurgen eller Implantologist i förväg. Alla material som används är sterila. Patienten blir som en duk över huvudet vilket innebär att endast en öppning för munnen är närvarande. Detta håller allt väl steril och minskar risken för infektion.
Efter ingreppet, till kirurgen göra ett eller flera gasväv i kond, på höjden av implantatet. Dot säkerställer att blod uppsamlas. Ursäkta plåstret regelbundet men det var före händerna väl.
Den första dagen är att borsta med en tandborste fortfarande inte möjligt. Eventuellt kan användas ett munvatten av klorhexidin. Försök också att skölja bara med vatten efter varje måltid, för att avlägsna matrester så mycket som möjligt. Spare insättningen av implantaten så mycket som möjligt med tuggning.

Rengör ett implantat

När implantatet är utsatt, sätter det ett lock från tandköttet. Längs kanten av lock bakterier att invadera tandköttet och skada käkbenet. En nedbruten käkbenet kommer att börja minska, så att implantatet går förlorad. God munhygien är viktigt.
De första dagarna kommer att lysa ganska svårt: det kan vara smärtsamma tandköttet och munnen kan också känna domningar, så det kan inte öppnas på rätt sätt. När tandköttet känns gång mindre smärtsamt, kan det använda en mjuk borste runt implantatet att vara polerad. Poeter samt de normala tänder rengjorda / har varit: på tandköttet.
Flytta tandborste med en vinkel mot tandköttskanten och rengöring av tandköttet off. Se till att det städas runt implantatet. Om det inte finns någon krona på implantatet, men en spets är synlig, är det mycket viktigt att borsta det bra runt. Bakterier tränger här lätt inuti. Även med en klick tänder hålla kopparna alltid synliga. Akta den ren.
Med en ragertje kan rengöras mellan tänderna. Använd denna. Välj rätt diameter, till en stor ragertje inte kommer mellan tänderna och en liten ragertje gör tillräckligt ren. Tandhygienisten kan bidra till att göra ett val.
Dekontaminera, särskilt i början vid rengöring inte är möjlig, källöppningen medelst ett munvatten. När du borstar är möjligt igen, kan munsköljning utelämnas: för mycket munvatten med klorhexidin ger en missfärgning av tänderna.
Tandhygienisten kan en gång var tre till sex månader ren tandköttet ordentligt. Speciellt med implantat, är detta av betydelse. Vänd därför inte ett besök på tandhygienist. Tandhygienisten prövas vid varje hur många månader en behandling är nödvändig.

Implantat frisättning

När ett implantat inte sköts på rätt sätt, bakterier tränger in i tandköttet och käkbenet att attackera. på detta sätt, kan stå en lös implantat. Ett implantat som är oberoende, har för lite grepp. Vanligtvis kommer dessa måste avlägsnas. Att låta det sätta ett nytt implantat, måste gummit vara helt frisk. Detta kan göras genom att gå till en tandhygienist eller för svåra symtom, till en parodontolog. När munnen är fri från inflammation, kommer det ibland att vara behövs framför allt en bentillväxt kan först placeras ett nytt implantat. Men låt det inte komma till och ta hand om implantat med största omsorg. Detta hindrar en hel del besvär och en massa pengar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha