Impact hälsa genom fetma

Herved Mattisson Januari 7, 2016 Hälsa 34 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Fler och fler människor lider av fetma. Även en liten övervikt kan påverka hälsan. Den tyngre någon är, desto större inverkan den kan ha på din kropp. Det finns många sjukdomar som är associerade med fetma. Det viktigaste kommer att diskuteras här.

Lite överviktig är ohälsosamt

Om du är ett par pounds övervikt, men betyder det inte att du kan luta dig tillbaka och du tror att du kan få eventuella hälsoproblem som har att göra med övervikt. Det viktiga är att du alltid ska försöka att ha en hälsosam vikt, om du väger men lite för tung. Nu är det sant att extremt tunga människor är mer benägna ?? s promenad, tänk på ledsjukdom eller diabetes. Men några extra pounds är överviktiga inte ofarliga.

Kategorier hälsa ?? s

Ur synvinkel hälsorisker finns det tre olika kategorier: för lätt, hälsosamma och alltför tunga. För att bli sjuk, det spelar egentligen ingen roll vilken kategori du faller. Detta låter ljuset vara mycket farligt om till exempel fallet med anorexi. Men de flesta av de villkor som har att göra med vikt, kan återfinnas i den kategori som växer snabbast: överviktiga människor.

Sjukdomar av fetma

De flesta människor är inte medvetna om de många olika sjukdomstillstånd som kan vara direkt relaterade till fetma, även kallad fetma. Detta kan vara allt från en irriterande halsbränna till döds av en stroke eller hjärtinfarkt. Överviktiga människor enligt statistik mer benägna att förtida dödlighet och lägre förväntad livslängd. Ju tyngre en person är, desto mindre väl han kan röra sig. Detta leder till en mindre hälsosam livsstil som är mindre händelserikt. Detta leder till hälsorisker.

Ledsjukdomar

Smärta, stelhet och förlust av rörelse i händer, höfter, rygg och ovanför knäna är vanligare hos personer med ett BMI på 25 eller högre. Lederna har en hel del att bli mer uthållig trångt orsakar ledinflammation är vanligare hos överviktiga personer. En viktminskning på 5 till 7 kilo kan lindra symptomen ofta redan betydligt och kan bromsa utvecklingen av sjukdomen.

Hjärt-kärlsjukdom

Fetma ökar risken för hjärtsjukdomar på grund av de negativa effekter på blodfetter. Fetma är därför en stor risk för en hjärtattack till exempel genom att igensättning av artärerna. Viktminskning hjälper till att normalisera fetthalten i blodet, vilket kommer att öka bra fetter och dåliga fetter kommer att minska.

Diabetes typ II

Antalet patienter med diabetes, är typ II diabetes ökar årligen. Visst 90% av personer med denna typ av diabetes lider av fetma. Även om du ibland bara en liten bit för att gå ner i vikt, så kommer detta att alla bidra till att hjälpa de höga blodsockernivåer ner.

Högt blodtryck

Mer än tre fjärdedelar av personer med högt blodtryck har visat sig vara alltför tung. Ofta kommer att justera kosten genom att äta mindre salt och sjunka något redan bidra till en bättre blodtryck.

Sömnapné

Människor som lider av sömnapné under sömnen tillfälligt sluta andas. Till stor del dessa människor är överviktiga. Fetma är den största riskfaktorn för att utveckla detta allvarliga tillstånd.

Slaglängd

Personer med ett BMI över 25 är mer benägna att ha en stroke orsakad av fetthaltiga avlagringar som täpper blodkärlen i hjärnan. Fetma är associerad med en förhöjd kolesterolnivå, vilket leder till arterioskleros. Det är en direkt riskfaktor för stroke eller hjärtinfarkt.

Fakta

Forskning har visat att fetma är förknippad med cancer i tjocktarmen, bröstcancer, endometriecancer, njure och magcancer. Mer än 40% av personer med bröst- och tjocktarmscancer är feta.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha