Idrotta för att förhindra manlig sexuell dysfunktion

Ingva Lindqvist Februari 29, 2016 Miscellanea 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Idrotta för att förhindra manlig sexuell dysfunktion

Den intensiva och regelbunden motion förbättrar sexuell funktion hos män, enligt en amerikansk studie. Resultat som, för första gången, påverkar män i alla bakgrunder.

Fysisk träning skulle vara särskilt fördelaktigt för den sexuella funktionen av allt av den manliga befolkningen. En ny studie som publiceras av tidskriften The Journal of Sexual Medicine har tagit upp ämnet genom att analysera effekterna av sport på 295 friska försökspersoner med en medelålder på 62 år.

Deltagarna i studien klassificerades i tre grupper: stillasittande, måttligt aktiva och mycket aktiva. De då självskattad sin sexuella funktion: erektion, orgasmer ... allt spelades in. Resultaten tyder på att fysisk aktivitet är kopplad till bättre övergripande sexuell funktion. Forskarna anger att frekvensen av idrottsåret varierar från person till person, men en "viss grad av motion, även om mindre intensiv, är bättre än ingen motion alls."

Kombinerade sporter

Medlemmar av "aktiva" gruppövningar olika typer av sporter, som kombinerar olika grader av intensitet: antingen två timmar per vecka med mycket intensiv träning såsom simning eller springer, tre och en halv timmes träning måttlig, sex timmar av "lättare" motion.

Bland de riskfaktorer som kan orsaka en nedgång i kvaliteten på sexuell funktion, observerade forskarna: diabetes, ålder, rökning eller rökning och kranskärlssjukdom. Till skillnad från tidigare forskning inom detta område, volontärerna kom från olika bakgrunder, eftersom afroamerikanska befolkningen inte var tillräckligt representerade hittills.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha