Icke-traumatisk knä och häl smärta hos barn

Tue Sandin Februari 22, 2016 Hälsa 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Med växande barn, är det inte förvånande att de kan drabbas av växtvärk. Men om dessa smärtor är sämre och de hindras i sina förehavanden, för vilka barn kan vara mycket irriterande. Ofta uppstår sådan smärta, till exempel för att hälen eller knäna. Om så är fallet, utan att det föreligger en olycka, talas det om en icke-traumatisk sjukdom. Sever sjukdom är ett sådant tillstånd. Sedan har det funnits hälen smärta. Detta sker främst hos barn som många sporter. Förutom hälen smärta, kan knäsmärta också orsakas av sport. Två problem i detta avseende är: Osgood Schlatter knä och Springer Knee.

Innehåll

 • Sever sjukdom
 • Knee klagomål
 • Osgood Schlatter knä
 • Springer Knä

Sever sjukdom

Barn som växer och även många sporter kan ha sin börda. Hon klagar en smärta i hälbenet. Förutom smärta, kan det också finnas tryck smärta närvarande. Ibland är det en liten svullnad i höjd med infästningen av hälsenan av hälbenet, är möjlig. Ofta smärtan känns mest rätt efter träning, men också smärta under träning eller helt enkelt gå är möjlig. Ett barn går oftast på tårna för att känna smärtan mindre. I vila, minskar smärtan.
Vad är orsaken?
Hos barn i tillväxt, finns det fram en tillväxtplatta i benet. Denna tillväxtplattan är mycket mjukare än själva benet. Detta gör det möjligt att ladda oegentligheter i tillväxtplattan bara orsaka smärta eller överbelastning. Som barn blir äldre, är tillväxtplattan lika hårt som själva benet. Runt den 14: e året hälbenet är bara fullt utvecklad.
Till vem det händer
Detta inträffar vanligen hos barn mellan 7 och 15 år. Och oftare hos pojkar än hos flickor. Det sker oftast i så många sporter, men det är inte alltid fallet. Fetma kan också spela en roll. Det finns en tröst för de barn som lider dem, när de odlas, symptomen försvinner naturligt.
Forskning
Den allmänläkare eller ortoped kan ofta på grund av smärta, platsen för smärta, och barnens ålder ställa diagnosen. Ibland kan det vara beslutat att göra röntgen, men ofta är det inte nödvändigt.
Vad kan du göra med denna smärta
Ett barn som har denna smärta och sedan också aktiv sport, naturligtvis, skulle föredra att smärtan avtar snabbt. En rekommendation kan vara att hålla sig lugna. Men för ett barn som gillar den här sporten är svårt. Det är lämpligt att tillfälligt mindre aktiva sporter eller för att återsport sak. Detta tillåter hälen stam. Inläggningar av silikon och med fjäderverkan, kan bidra till att minska symtomen. Ibland kan en ökning i hälen också erbjuda en lösning. Dessutom ger stretching övningar eller en kylklamp ljus. Barn där smärtan är mycket lång och det finns ihållande och hon därför de inte kan bara gå, få en walking rösterna för att underbenet.

Knee klagomål

Ett annat klagomål som kan förekomma i växande barn är knäsmärta. Ofta ger ett barn själv att det har knäsmärta. Dessa växtvärk är vanliga i båda knäna. Smärta i knäet kan bläddra igenom bara bli värre. Det är mycket viktigt att ett barn hans eller hennes ben kunde sträcka hela vägen när pedalen är hela vägen ner. Detta kan uppnås genom att sätta sadeln på rätt höjd. Det är också klokt att inte direkt i en tung utrustning att cykla bort.
Det finns ett antal olika typer av icke-traumatisk knäsmärta. Som exempel kan nämnas den Osgood Schlatter knä och knä Springer.

Osgood Schlatter knä

Denna störning har observerats 1903. Både den amerikanska kirurgen Robert Osgood och schweiziska kirurgen Carl Schlatter gjorde självständigt forska denna sjukdom / störning. Därav namnet Osgood Schlatter. I detta tillstånd finns det smärta mellan fastsättningen av knäskålssenan till tibia. Denna smärta är ett resultat av irritation och inflammation. Detta skapar en synlig bula / bula på skenbenet strax under knäet. Denna bula / bula är varm och känslig.
Vem får det
I princip är detta vanligare hos pojkar än och i åldern 10-16 år. Men det är också ses hos flickor. Låt dem uppenbarar sig tidigare, så tidigt som den åttonde året. De som får det, uppleva en tillväxtspurt och även göra en hel del sport.
När reklamationer
Inledningsvis finns det vaga knäproblem, men smärtan kommer senare återspeglas i verksamheter där det finns stora ansträngningar för att komma till knäskålssenan fäste. Dessa aktiviteter inkluderar sporter som involverar hopp, knästående eller springa är. Dock är smärtan oftast bara kände efter träning, men det är också möjligt att redan under träning kan kännas.
Diagnos
Att komma till domen om det finns Osgood Schlatter, genomförs en fysisk undersökning och en intervju med patienten för att få underlag frågor klarhet. En X-ray kan tillhöra en möjlighet att ta reda på lösa benpartiklar är närvarande. Ultraljud eller MRI har ingen känsla.
Behandling
Det är sällan skickas till en operation.
 • Den mest uppenbara behandling är tillämplig, och / eller justering av belastningen.
 • Om det finns svår smärta, kan beslut fattas om att ställa in en speciell gips låda.
 • Mot smärta och / eller svullnad och smärtstillande kan användas en kylklamp.
 • Dessutom kan symptomen medelst sjukgymnastik minskas. Under sjukgymnastik är specifika stretching och stärkande övningar föreskrivna och även en massage, kan smärtan reduceras avsevärt. Det gör inte ont att arbeta med sjukgymnasten att inrätta en särskild sportprogram tillsammans. Det bästa är att undvika sporter i flera månader, men ibland kan det vara så att någon vill fortfarande att fortsätta med sport.

Ofta symptomen försvinner inom några veckor till några månader själv. Även om det fortfarande är utbuktningen ständigt närvarande. Detta kan alltid vara något ont, särskilt när man sitter på knä. Runt den 17: e levnadsåret, kommer smärtan vara helt borta, eftersom epifysplattor sedan helt stängd.

Springer Knä

När en bygel knä, det finns en patellar tendon irriterad disk. Denna sena sträcker sig från undersidan av knäskålen till underbenet. Denna irritation orsakad av överbelastning av många hopp. Därav namnet på bygeln knä. I sportvärlden kallar detta en hoppare knä. Förutom irritation det även kan finnas några små tårar i senan.
Vem kommer det?
Som namnet antyder det är skapat av hopp. Personer med detta knä klagomål uppstår ofta öva sporter som volleyboll basket och tennis. Dessutom kan det bero på posturala förändringar. Till exempel kan någon med O eller X ben eller en nick POLIS eller Holvoet utveckla en bygel knä.
När smärtan är närvarande?
Det kan finnas två typer av smärta, en stickande och en gnagande smärta. Den stickande smärta är ofta strax under knäskålen och kände under träning. Den gnagande smärta man känner direkt efter träning. Smärtan kan också kännas om någon på patellarsenan trycks eller om någon håller underbenet och benet rätas.
Behandling
Även för detta tillstånd är sant att en smärtstillande och / eller en kylklamp kan använda mot smärta och svullnad. Försök att hoppa så lite som möjligt. Detta kan innebära till svår smärta för tillfället inte kan utöva den sport som orsakade smärtan. I värsta fall kan det vara nödvändigt att leta efter en sport som kräver mindre tills inte hoppat. Ge en bra uppvärmning, där musklerna blir varma. En sjukgymnast kan hjälpa till att tydligt ange vilka övningar är lämpliga och hur dessa övningar kan göra bäst.
Förhindra återfall
 • Få en bra uppvärmning.
 • Försök att hålla göra övning som kommer att sträcka och stärka dina muskler
 • Ange pass gradvis
 • säkerställa goda skor speciellt för sporten att du tränar
 • använda några speciella inläggssulor i skorna för att korrigera fötternas placering
 • Få gott skick och snabb återhämtning
 • cykel en hel del, men inte hög hållfasthet eller på ojämn mark
 • bära en patellapeesband

Även detta villkor oftast övergående, även om symptomen kvarstår vilande månader.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha