I resonans med naturen, Hans Andeweg

Alvi Rosenquist Februari 26, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Naturen är animerad, och vi kan kommunicera med det, säger Hans Andeweg i sin bok "I resonans med naturen". Hur kan vi kommunicera med naturen och vilka tekniker är alla tillverkade för att uppnå detta energisk kontakt med växter, försöker Andeweg oss att förklara i den här boken ..

Del I

I del I lär läsaren steg för steg att uppfatta uppkomsten av jordar, växter och träd och bedöma. I samband med andra energiparametrar, såsom hur mycket av livs energi, leder detta till en energisk diagnos som ligger till grund för känslan, förståelse natur. Denna diagnos ställs med en pendel. När man diskuterar bakgrunden av pendlande och platsen för människor i hela, gör Andeweg användning av Huna, gammal visdom från Hawaii. Morphic fältteori av Rupert Sheldrake och orgone av Wilhelm Reich också att diskuteras utförligt för informationsöverföring och energiska processer i skogen för att bättre förstå.

Del II Terapi

I del II, "terapi", Hans Andeweg beskriver hur du kan behandla något och hur denna mentala process kan optimeras genom att göra en mekanisk behan delning med tekniska verktyg. Detta leder till den så kallade dynamiska teknik.
Efter att beskriva denna teknik, diskuterar han hur du kan ge energi, effekten av bön, homeopatiska läkemedel och musik på växter. Det visar sig att du kan behandla det med samma lika. Förklarar att han Ren införa begreppet oktav resonans. Andeweg beskriver sedan hur växter själva kan hantera fjärr med färg, och hur du kan ersätta en diaprojektor genom bestrålning med färgat ljus. Detta är steget från en mental en mekanisk Behan delning. I samband med denna diskussion Andeweg helande effekten av GeoMe-metriska former och symboler.
Många fler "energetiska system från det avlägsna och nära förflutna diskuteras. Wilhelm Reichs orgone ackumulator, pyramider, "högar", irländska torn och magneter kan aktiveras av människan till livsenergi till pro-producera. De är former av dynamiska teknik som kommer att diskuteras en efter en.
Ett speciellt exempel på modern dynamisk teknik, enligt författaren cirklarna. Detta innebär ett särskilt kapitel. Slutligen radionics och resonans terapi diskuteras. De mekaniska behandlingar och är en form av dynamisk teknik, som kan sättas in på ett avstånd på lera ne eller stor skala, för att bota naturen.
Det är inte en bok där alla uttalanden och presenterade tillhörande full ledad är vetenskapligt underbyggda med fakta och slutsatser från upprepade-experimenten. Snarare är det en reseskildring av en upptäcktsresa i en okänd energilandskap, som möter en nyfiken resenär mirakulösa saker och upptäckte fascinerande möjligheter. Hemma har han långt entusiastiska över sina erfarenheter i hopp om att andra kommer att åka på en resa, så att de senare kan dela sina iakttagelser. I de flesta kapitlen ingår därför några enkla övningar, så att alla kan uppleva själva vad som står i texten.

Materia och ande

Boken är en fascinerande och överraskande blandning av nyktra observationer och magiska tekniker som försöker använda Andeweg materialvetenskap för att bevisa "andan" i naturen, för att förklara och synliggöra.
De metoder han rekommenderar, har alla kännetecken av magi. Så det är ett välkänt principen att magiska saker kan påverka varandra när de visas eller har varit i kontakt med varandra. Vitaliteten hos en anläggning för att öka med ett foto av anläggningen som ska bestrålas med grönt ljus, verkar vara en rent symbolisk transaktion som inte har något att göra med de områden Sheldrake.
Andeweg detta verkar också något att inse, som han skriver: "Det yttre, materialbearbetnings är en imitation av en inre andlig process. Detta gäller särskilt principen och inte till vad som faktiskt händer ... Det viktiga är den externa representationen är analogt med inre ... Thinking in analogier innebär att det är lika med liknande svar. " Det handlar om är att han kan göra sina fantasier visade. Detta är i linje med den sista meningen i sin bok där han uttryckte sin önskan om "en värld där fantasi och verklighet förenas i en fantastisk verklighet.

Litteratur om resonans terapi

  • Andeweg, Hans. I resonans med naturen. Utrecht / Antwerpen: Kosmos-Z & K Publishers.
  • http://www.ecotherapie.org/Nederlands/pdf/Folder_grondextra.pdf
  • http://www.vruchtbareaarde.nl/artikelen/HansAndeweg.html
  • Harrer, Bernhard. Kritisk utvärdering av Lebensenergie Forschung von Wilhelm Reich. enwww.datadiwan.de/magazin/index.
  • Hyman, Ray. Den mischief Tillverkningen av ideomotor åtgärder. Den vetenskaplig granskning av alternativ medicin, 3, 34-43.
  • Merckelbach, Harald. En urspårade freudiansk: Den pseudovetenskap av Wilhelm Reich. Skepter, 5, 26-30.
  • Nanninga, Rob. Kommu aardstralen: miljömedvetenhet miljö. Skepter, 11, 15-17.
  • Smit, Ton & Mark de gör. Globalt spara skogarna Wageningen vill pengar för resonansterapi. Skepter, 6
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Gå ner i vikt med Wii
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha