I gemenskap av egendom, pengar och skuld

De flesta äktenskap är i gemenskap av egendom. Vid den tidpunkt då äktenskapet bryts, bör tillgångarna och skulderna fördelas mellan de två tidigare partner. För sammanboende, är den övergripande situationen annorlunda. Pengar och oro om pengar är en viktig fråga i en relation. Pengar är ofta en stötesten över vilka många trasiga relationer. En partner är alltför brett med pengar och den andra partnern är exakt ekonomiskt. I vissa partner är idéer om pengar så långt ifrån varandra att det är svårt att upprätthålla relationen. Detta kommer särskilt att gälla i händelse av ekonomiska problem som orsakas av utgifter beteende på en av de två. Vid upplösningen av ett äktenskap som ingåtts i gemenskap av egendom, var får hälften av ägodelar, utan också skulderna.

Vem ska betala skulden efter upplösningen av förhållandet?

I ett äktenskap i gemenskap av egendom, men det spelar ingen roll vem som gjorde skulden, var får halva hans eller hennes namn. I andra situationer är förvisso så att gemensamma skulder måste betalas av både entreprenörer. I praktiken är dock ofta borgenärens konto ligger med entreprenören chansen är större att de kommer att få pengarna tillbaka. Det är tillåtet att tala antingen för hela beloppet. Som ett resultat kan det hända att en partner har orsakat skulden och den andra skall innehålla föreskrifter för betalning.

Skillnad i utgiftsmönster partner

En sparsam person kan inte bygga framtiden med någon med ett hål i handen. I praktiken kommer detta att leda till att slösaktiga partner spenderar alla pengar, och att effektiv partner har också inga pengar. De månatliga betalningarna ska betalas nämligen. I praktiken ofta verkar det som om effektiv partner behöver hjälp att betala de fasta kostnaderna. Annars lönar det sig inte eftersom konsekvenserna där effektiv partner lider också av.

Hur kan du förhindra skapandet av skuld?

Du kan göra detta genom att hålla bra koll på inkomster och utgifter. Skulder uppstår ofta inte från en dag till en annan, men dyker upp så småningom. Det börjar med att sätta upp att betala en viss anteckning och slutligen de fasta kostnaderna kommer att bli en allt tyngre börda på den tillgängliga budgeten. Genom månadsmöte allt du behöver för att betala underhållsbidrag till översikten. Dessutom är det nödvändigt att ha en buffert från vilken bakslag kan betalas. Förr eller senare engångskostnader som du inte kan följa månadsinkomst.

Tillräcklig inkomst, men skulden

En bra familjens inkomster är ingen garanti för att det inte finns några skulder uppstår. Fler och fler familjer med en stor inkomst får fortfarande pengar bekymmer. Under 2009 fann att en fjärdedel av familjerna i skulden har en inkomst över den genomsnittliga inkomsten. Så dessa är familjer med inkomster över ?? 30.000, -.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha