Hypoteks undervattens-

Situationen på bostadsmarknaden leder till fler och fler bostäder inteckning överstiger värdet på hemmet. CBS har meddelat att på cirka 500 tusen bostäder är. Bostadspriserna är enligt samma källa minskat under senare år 10%. Nu framtiden är svårt att förutsäga, men det är mer än troligt att denna process av avskrivningar för närvarande fortsätter. Vad betyder det för din inteckning?

Vid starten vanliga

Det är förstagångsköpare brukligt för inteckning belopp är högre än värdet på hemmet. När allt kommer omkring, när du köper köparen skulle ha extra kostnader, som inte ökar värdet på hemmet. Dessa inkluderar överlåtelseskatt, notarie avgifter för dådet och inteckning, avgiften för långivare och kostnaden för inteckning konsult. Beräkningarna baseras på en premie om 8% över inköpspriset. Eftersom de flesta nystartade företag inte har tillräckliga resurser för att finansiera dessa kostnader, är det vanligt att belopp "i lån för att ta." I början av inteckning belopp är högre än värdet på säkerheterna.
Fram till nyligen, ingen var där själv mycket upptagen. När allt kommer omkring, var det brukligt för de årliga huspriser åtminstone följde uppgången i inflationen och ökningen ännu högre fortfarande kom ut. Och efter fem år värdet på hemmet var snart lika inteckning belopp. Men sedan början av den finansiella och ekonomiska krisen i slutet av 2007, är denna automatik borta. Faktum är att priserna på bostäder. Och det gör det möjligt för villaägare och banker plötsligt blivit mycket mer komplicerat.

Villaägare

Hittar du inte övervärderar din egendom, så är du nästan tvungen att sitta där du sitter. Ingen gillar en trevlig utsikter att sälja sitt hus för att sedan lämnas med en restskuld. Eftersom de måste betalas.
Har din fastighet har mervärde, finns det möjlighet till kontanter, även om värdet är mindre än ett par år sedan trodde. Även om du också få ett lägre pris för din fastighet, men å andra sidan har du också ett nytt hem köpa tillbaka till ett lägre pris. Beviljas, tar det längre tid din fastighet säljs, men då kan du ha en större eller liknande eller mindre hus köpa tillbaka och fortfarande har tillräckligt med pengar för att lämna det efter dina önskemål.
Till att börja med är situationen mindre ljus. Priset på fastigheten kan vara lägre än tidigare, men det kommer knappast att gynnas, eftersom bankerna är mycket mindre villiga att ge tillräcklig inteckning för att finansiera ett hem. Dessutom är risken inte imaginära att den förvärvade fastigheten kommer att falla i pris, snarare än att vara värt mer. Och hur intensiv prisfallet, ju längre du kommer att behöva stanna i din starter hem, desto mer sannolikt att huset kommer att bli en kvarnsten i stället för din drömstart.

Banker

För banker, att situationen på bostadsmarknaden minst sagt långt ifrån idealisk. Bostäder är säkerhet för utestående hypo tecken. Om det totala värdet av säkerheterna i portföljen kommer att vara lägre än de lån som beviljats, då risken för banken ökar. Redan, värdet av 500 tusen lägre än de underliggande bostadslån. Och om förutsägelse av TU Delft i framtiden där uppdelningen kommer att uppgå till ytterligare 7%, antalet bostäder stiger till en miljon.
Det behöver vara ett problem. Lösas in på de flesta av de "undervattens" inteckningar ovan kommer att betalas normala skattesatsen och i slutet av mandatperioden. Men kreditvärderingsinstituten ta lätt lånet till värdet förhållandet och banker kommer sedan nöja med en nedgradering dess kreditbetyg. Och en lägre kredit värdering innebär en högre ränta för att locka lån från banken. Hur lång tid innan bankerna kommer att överklaga till "finstilta?"

De hypo tick villkor

Formellt har banken möjlighet att begära ytterligare garantier när säkerhetens värde är inte längre täcker lånebeloppet. Detta kan vara ett ytterligare inlösen, eller en extra garanti från en en tredjedel. I en normal situation, kommer banken inte lätt att använda den; absolut inte under den tid av perioden fast ränta. Men det är inte alls ovanligt. Tänk på en situation där en fastighet är värd MIDER bli en brand. Banken kommer då att be försäkringsavtal direkt till att ta placera bänken, eller vill ha ett finger med i spelet i renoveringsplaner.
Dock är situationen inte normalt. Vid tidpunkten bankerna olägenheter kommer att stöta på att locka pengar från en obalans i lån till värde förhållandet, kommer de kommer att flockas begära ytterligare betalning. Och sedan Leiden - och resten av Nederländerna - verkligen ansvarig.

Hypotheekrenteaftrek

Avdrag för räntekostnader från den beskattningsbara inkomsten i ruta 1 har länge varit föremål för diskussion. Många tycker att detta en pervers form av subventionering av bostadsägande, vars främsta fördelen ligger hos de människor som behöver det minst. Och, förvisso, jag hör också till detta läger. Men ....... nu avskaffa avdraget skulle vara en dödssynd. Oavsett form du också komma ihåg att det oundvikligen kommer att ge upphov till ytterligare avskrivningar. Och det kan mycket väl bli droppen som får det scenario som beskrivs ovan sätter i kraft. Banker massivt gå över för att be om tilläggsgarantier, till vilken en stor del av husägare inte kommer att kunna uppfylla. Resultatet: extra tvångs hem försäljning, priserna faller kraftigare, kan fonden dra nytta av nationella inteckning garantin inte mer, är staten ansvarig för underskott, får ekonomin en stor negativ Inpuls. Och att vi behöver i en double-dip situationen inte vill.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Verket är fortfarande lite hängde på "finansiering". Det är olyckligt. I själva verket är ett hem inte över staplade sten på en bit mark med ett syfte och därför beskattas. Och naturligtvis en vraag.De fråga bör vara vilken variabel har värdet av ett hem verkligen påverkas. Den tegel, stapling, destination mark eller om skatten eller finansiering? Jag tror inte stapling eller stenarna. Resten är upp till mig "marknadsstörningar". Således, för att luften komma ut. Vi kan tala om takten. Även om vem som skall bära förlusterna. I slutändan finns det en grad av misskötsel, som hälls ut på förrätter.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha