Hybrid linser: en kombination av hårda och mjuka linser

Gusti Jönsson Februari 27, 2016 Hälsa 121 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hybrid kontaktlinser, i motsats till mjuka och hårda kontaktlinser som består av två delar: en hård, dimensionelit stabil kärna som är omgiven av en krage av mjukt linsmaterial. Detta gör det möjligt för att hålla bärkomforten av den mjuka linsen medan på samma gång också upprätthålla den optimala synskärpa till en helt hård lins. Det är alltså en kombination eller korsning av de bästa egenskaperna hos en mjuk och hård lins.

Historia

Linser har funnits i flera århundraden. År 1508, den första kontaktlinsen modell designad av Leonardo da Vinci. Men 128 år senare 1636 idén inte vidareutvecklas. Men snabbt ledde till ett gripande av utveckling. Från 1888 tills det gick riktigt rappar med utvecklingen av kontaktlinser. En fransk ögonläkare vid namn Kalt nämligen utformat ett system med glas så att säga flyter på hornhinnan. Faktum är att dagens linser faktiskt inte vidrör hornhinnan, men bara komma i kontakt med skiktet av tårvätska som är belägen vid hornhinnan.
Hybrid linser klarade sin entré i slutet av 20-talet, för att vara exakt år 1983. Under det året den första konceptet kallades Saturn II infördes genom Precision Cosmet. Två år senare, 1985 linsen omdesignade och nylanserades som SoftPerm linsen genom Sola / Barnes-Hind, Inc. Men det föreföll att sitta vid många defekter som orsakar linsen var snabbt tas ur cirkulation igen. Några av nackdelarna till linsen var, till exempel av den låga syretransmission mellan den hårda och mjuka delen, den höga risken för sprickor eller till och med bryter, och krökningen hos den styva delen.
Under de följande åren var utvecklingen fortfarande. Bara under 2001 de arbetade igen på ett nytt koncept. Detta linsen, SynergEyes hybrid kontaktlins, mottogs mycket bättre än sina föregångare saknar. Den största skillnaden till denna lins lägg det på förbättrade samband mellan den hårda kärnan och mjuka kragen så att risken för sprickor var minimal. Även komfort därför flyttats fram på den.

I alla former och storlekar

Efterföljaren till den tidigare förkastade linser finns nu i flera versioner. Hårda och mjuka linser används främst för standard korrigeringar för att förbättra sikten. De flesta människor som bär glasögon eller objektiv för att göra denna standard justeringar av minus och plus. Hybrid linser är också tillgängliga för minus och plus styrkor.
Men hybridlinsen är särskilt avvikelser resulterar i keratokonus. Detta är en störning i vilken hornhinnan ändrar från en konvex kupolform i en mer spetsig form mer på en kon / kon utseende. Hornhinnan buktar något härmed framåt. Denna anomali uppstår när styrkan av hornhinnan minskar. Detta sker ofta vid en ålder av 15 år. Avvikelsen är upp till en ålder av cirka 45 år, progressiv och stabiliserar därefter. En av 2.000 personer har fått göra med det genomsnittliga.
Men varför är hybridlinsen än lämplig för keratokonus avvikelse? Först känns hybrid linsen mycket trevligare än en stel lins till keratokonus. Det andra är det en bättre princip avvikelsen att vara chef. En hybrid kontaktlins vilar på sklera nämligen i stor utsträckning och kanten av hornhinnan, medan en hård lins, utan endast vilar på tårvätskan hos mellansektionen av hornhinnan. På grund av denna egenskap hos hybrid linsen, helt omringa hornhinnan utan att röra det egentligen är, kommer att vara mindre press på toppen av det. Det känns trevligare att sannolikheten för ärrbildning, och ut reduceras därmed.
Men innan du kan använda en hybrid lins keratokonus bör ha vissa tidigare mätningar ägde rum i en professionell optiker eller ögonläkare. Dessa mätningar är relaterade till, till exempel, med vilken hornhinnan har tjockleken av hornhinnan, dioptern och läget och typen av keratokonus att göra. Baserat på dessa resultat inkluderar en lämplig hybrid lins är gjord speciellt anpassad till egenskaperna hos din ögats lins och hornhinna.
Dessutom är objektivet lämpar sig för olika ögon former, såsom efter refraktiv kirurgi. För att förklara det i korthet, dessa är kirurgiska ingrepp i ögat.

Fördelarna

För att bara ge en kort sammanfattning av de ovan nämnda fördelar och förmåner som inte nämns ännu, kan du få en bättre helhetsbild i hybrid linser:
Perfekt kombination
För det första är den hybrid linsen en ultramodern kontaktlins med en stark konstruktion: Består av en hård kärna och en mjuk krage som är oupplösligt förbundna, är detta den perfekta kombinationen av hårda och mjuka linsen.
Alternativ för mjuka linser
Dessutom hybrid linser är ett bra alternativ när mjuka kontaktlinser ger otillräcklig eller variabel skarp syn. På grund av den hårda kärnan du är på väg ser lika skarp som genom en hård lins.
Alternativ för hårda linser
När hårda linser vilar obehagligt för ögat och du har en hel del irritation kommer att drabbas hybridlinser kan vara den perfekta lösningen. På grund av den mjuka kragen som den vilade på sklera och kanten av hornhinnan, är komforten mycket bättre.
Risk för förlust är liten
Hybrid linser är också mindre känslig för damm och förlust: De suger om det var din hornhinna genom vilken de inte kan falla ut om du intensiv sport. De kan bara förskjutas när du simmar eller duschning, och så vatten körs vid eller under linsen. Det är därför lämpligt att inte bära linserna i kontakt med vatten.
Passande för många typer av ögon
Hybrid linser rekommenderas i flera ögonsjukdomar, t.ex. efter operation eller deformering av hornhinnan.
De är långvarig
Dessutom hybridlinser har en perfekt syrepermeabilitet. Hornhinnan kommer därför inte att bli lätt irriterad.
Dessutom hybrid linser har ett år att bära utan att ersätta den. I vissa fall kommer detta att vara en halv ett år, beroende på vilken typ av hybridlins. Din optiker kommer säkert vet om informera.
Låga underhållskostnader
Hybrid linser kräver inte mycket underhåll. Den mest lämpliga för dem att göra i din linsröret och fyll den med en väteperoxidlösning. Servera sedan linserna att vara här fyra till fem timmar minimum doppat. Om linserna indoet nästa morgon eller efter det antal timmar du inte kommer att behöva städa först. Om linsen när du tar bort det från burken du bäst använda linsvätska för att rengöra dem igen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha