Huvudvärk barn: orsaka huvudvärk hos barn 0-14 år

Barn är som vuxna har huvudvärk. Huvudvärk i ett barn är ofta ofarliga. De viktigaste formerna är spänningshuvudvärk och migrän. Huvudvärk hos barn tar vanligtvis inte längre än några timmar. Hos barn, graden av huvudvärk ofta mindre allvarliga än hos vuxna. Tar även smärtan ofta kortare. Från puberteten dessa skillnader att falla bort.

Huvudvärk barn

 • Akuta huvudvärk hos barn
 • Former av återkommande huvudvärk hos barn
 • Förekomst av huvudvärk hos barn

Akuta huvudvärk hos barn

Akuta huvudvärk hos barn kan ha många olika orsaker. Genom virusinfektioner, såsom influensa, förkylningar och bihåleinflammation, är huvudvärk en klassisk företeelse. Huvudvärk är ofta inte den mest dominerande fenomen, men en av de klagomål. Dessutom kan faryngit eller otit vara associerad med huvudvärk.
Huvudvärk hos barn kan också utlösas av en av följande faktorer:
 • vissa mediciner;
 • för lite sömn eller plötsliga förändringar i sömnmönster;
 • hoppa över måltider;
 • dehydrering;
 • emotionell stress och spänningar;
 • sitta länge vid datorn, smartphone eller TV;
 • synproblem;
 • menstruation;
 • förändringar i hormonnivåer;
 • att göra en lång resa i en bil eller buss;
 • lyssna på mycket hög musik;
 • det kommer att vara närvarande i en rökig rum;
 • lukta starka lukter som parfym, en ny bil eller matta;
 • intag för mycket koffein;
 • Förutom koffein, andra näringsämnen också ha en inverkan på uppkomsten av huvudvärk, såsom aspartam, natriumglutamat och tyramin.

Akut meningit eller meningit har snelprogressief kurs och kännetecknas av hög feber, huvudvärk, illamående och kräkningar, förvirring och sänkt medvetandegrad, sömnighet eller dåsighet, och sen symptom stel nacke. I spädbarn och småbarn kan vara olika symtom. Vid misstänkt hjärnhinneinflammation i direkt kontakt med akutvården.
Ett barn kan också få posttraumatisk huvudvärk. Här finns det en direkt korrelation med trauma, med eller utan en hjärnskakning. Genom ett slag eller bula på huvudet, kan få ett barn som lider av huvudvärk som kan pågå i flera timmar eller dagar. När en hjärnskakning huvudvärk försvinner ofta inom en vecka.

Former av återkommande huvudvärk hos barn

De vanligaste formerna av återkommande huvudvärk hos barn är migrän och spänningshuvudvärk.
Spänningshuvudvärk hos barn
Spänningshuvudvärk är förtryckande eller fastspänning och förändringar av varaktighet och intensitet. Barnen kan ta en timme, men det kan kvarstå i flera dagar. Ett barn med spänningshuvudvärk är ofta inte riktigt sjuk, men de kan ha mindre aptit. Det hjälper om barn har distraktioner och fortsätta spela eller gå till skolan. Somna kan vara svårt ibland, men oftast sovande barn med spänningshuvudvärk rätt.
Migrän hos barn
Migrän hos barn är kortare än hos vuxna. Ofta är det inte klart hur migrän uppstår. Anlag kan spela en roll, och ibland finns det utlösande faktorer, såsom en störning av den normala sömnrytmen. Migrän kan orsaka följande symtom:
 • attacker av allvarlig, ofta dunkande, huvudvärk där barnet är mycket sjuk och måste gå till sängs;
 • Dessa attacker kan begränsas till en timme, men ibland ta ett par dagar;
 • illamående och kräkning;
 • känslighet för ljud eller ljus.

På grund av dess känslighet för ljus och ljud, kommer barnet att vara i ett tyst rum med Gardiner stängda. Den frekvens med vilken dessa attacker uppstår, allt från en gång per vecka till en gång per år.
Medicinering beroende huvudvärk hos barn
Överdriven användning av ett smärtstillande medel eller smärtstillande medel kan ha en paradoxal effekt och vid något tillfälle göra symptomen värre. När du sväljer smärtstillande medel flera gånger i veckan, kan detta i slutändan leda till huvudvärk. Det är därför klokt att minimera svälja smärtstillande medel. Många barn ger sig ofta som smärtstillande medel faktiskt inte mycket hjälp.

Förekomst av huvudvärk hos barn

Hälften av barnen i åldern 6 till 16 år i genomsnitt två gånger per år huvudvärk. Incidensen av huvudvärk i operation av allmänläkare för barn är som följer:
Forskning visar att barn lider av huvudvärk oftare i Nederländerna. Knappt en fjärdedel av lågstadiebarn kommer att uppleva varje vecka huvudvärk. Även små barn är inte ovanligt huvudvärk. Av dessa barn, 91% primär huvudvärk, vilket innebär att huvudvärk är sjukdomen i sig och inte orsakas av något annat.
Kronisk huvudvärk hos barn
Kronisk huvudvärk hos barn ?? godtyckligt definieras som "mer än hälften av dagarna patienten har huvudvärk ?? är vanligt. En undersökning 2001 visade att mindre än 13% av en grupp holländska skolbarn i åldrarna 10 till 17 år ett par gånger i veckan för att drabbas av huvudvärk och 23% minst en gång i veckan. Detta orsakar ofta problem under sport och spel, oavsett om det leder till täta schoolverzuim.Ongeveer 2 procent av barn i skolåldern har kronisk daglig huvudvärk. Detta är ofta förknippat med daglig användning av smärtstillande medel.
Hemicrania continua
Hemicrania continua kännetecknas av en ständig huvudvärk på ena sidan av huvudet av fluktuerande intensitet. Ofta är smärta från sidan av huvudet, i den sovande, i pannan eller runt ögat. Ibland huvudvärk på andra platser och smärtan kan stråla till halsen eller axlar. Villkoret är vanligare hos kvinnor. Sjukdomen börjar vanligen i vuxen ålder, men barn kan också drabbas av. Läkemedlet indometacin ger snabb lindring av symtom.
(0)
(0)
Nästa artikel Designa visitkort

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha