Huskurer för dyshidrosis

Torre Aspelund Februari 27, 2016 Miscellanea 37 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Den dyshidrosis även kallad Dyshidrotic eksem är en typ av eksem kännetecknas av uppkomsten av spruckna blåsor på handflatorna och ibland fötter. Problemet påverkar också båda könen och dominerar inom området från 20 till 40 år gamla. Orsakerna till dyshidrosis är inte helt klarlagda, men stress anses som en utlösande faktor för denna dermatit. Behandlingen av denna hudsjukdom är baserad på användningen av mjukgörare och topikala kortikosteroider, lämpligen ordinerats av en dermatolog. Det finns några huskurer som kan komplettera behandlingen rekommenderas av hudläkare.

Huskurer för dyshidrosis

Jasminte

Komprimera med jasminte har lugnande egenskaper, healing, lugnande och avkopplande. För att dra nytta av dess fördelar, följ bara följande åtgärder:

Ingredienser:

- 1 liter vatten;
- 1 matsked jasminblommor.

Förberedelser:

Sätt vattnet att koka och sedan lägga till jasminblommor. Låt svalna och stam. Blöt pinnen i te och tillämpas på det drabbade området av huden.

Aloe vera

Applicera gelen från anläggningen till det drabbade området av stödet huden för att minska inflammation, förebyggande av bakteriell infektion och påskynda hudens förnyelse.

Vit vinäger

Vit vinäger är också en bra dyshidrosis för behandling i hemmet eftersom den fungerar i pH-balansen i huden genom att stoppa tillväxten av svamp.

Havremjölk

Havremjölk bidrar till att minska smärta och klåda funktioner i dyshidrosis. Vätskan kan appliceras med en bomullstuss eller kompress.

Avokado

Avokado innehåller också positiva egenskaper för behandling av dyshidrosis. För att dra nytta av dess fördelar, kan det tas i form av vitaminer och infusioner, eller massan kan appliceras direkt på den drabbade regionen.

Andra tips för att bekämpa dyshidrosis

Förutom att konsultera en hudläkare och följa rekommendationerna från den professionella, bör den enskilde följa några rekommendationer:

  • Försöka minska stressen, bruket av trevliga aktiviteter och psykologiska metoder;
  • Tvätta händer och fötter och hålla den alltid mycket ren och torr;
  • Applicera en fuktighetskräm ofta, så att huden inte får torka och inte descame;
  • Undvik direkt kontakt med irriterande och rengöringsmedel. Det rekommenderas att använda vinylhandskar och bomullsstrumpor för skydd.

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Finkar i Nederländerna
Nästa artikel Munsår?
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha