Husdjur i December: Hundar kan inte stå choklad

Husdjur har det tufft i december. De konfronteras med fyrverkerier och massor av mat. Eftersom så december månad för de ser nu en gång. Under jul och nyår firandet ibland glömt vad detta innebär för djuren. Katter och hundar har i december kräver faktiskt mycket mer uppmärksamhet. Och ge dem särskilt inte choklad, eftersom de kan gå till och med döden. Fyrverkerier kan också orsaka en stor skada i husdjur.

Choklad är mycket farligt för hundar: det kan även vara dödlig

Kombinationen av hund och choklad är en mycket farlig kombination. Även hundar är bara så förtjust i delikatess. Eftersom det är ofta tänkt att djur vet exakt vad som är bra för dem, men det är inte sant. Nämligen choklad kan vara dödlig för en hund. En stor hund som av misstag äter en bit choklad som inte omedelbart dö. Men en liten hund som intas 50 gram mörk choklad kan vara där mycket sjuk eller till och med dö.

Varför choklad är farligt för hundar?

I choklad är ämnet teobromin. Detta ger delikatess smak. Mjölkchoklad har mindre teobromin än mörk choklad. Här kommer den bittra smaken kommer ifrån. Vit choklad innehåller mycket lite teobromin.
Teobromin har en rad effekter. Till exempel, det stimulerar. Men det irriterar kroppen också. Det gör så hos människor, men även hundar. Och hos hundar vilken effekt är mycket större än hos människor. Om det teobromin i magen på hunden sitter framför, kommer det att skapa mycket mer magsaft. Detta gör det möjligt för magsår, men även akuta kräkningar och diarré. Men teobromin gör mer. Det absorberas snabbt i blodet och det påverkar artärerna. Att ett djur har en ökad andningsfrekvens som följd. Andningen går genom tyget mycket snabbare. En hund kan vibrera med en bit choklad över hela kroppen av den anledningen. Ett djur har haft en hel del choklad, kan det dö av hjärtstillestånd.

Vad ska du göra om din hund har ätit choklad?

Om en hund har ätit choklad bör kontakta ägaren så snart som möjligt med veterinären. Som rekommenderar eller vad man ska göra. Ofta vet kommer att injicera ett ämne som orsakar hunden att kräkas. På detta sätt, den teobromin lämnar kroppen. Men sedan eller strax efter choklad äts, annars materialet var redan i blodet.

Julgranen och hunden

I många julgranar hänga julen kransar choklad. Vem har en hund skulle göra klokt i att inte göra detta, eftersom en hund inte kan besluta att detta inte är bra för honom. Och i avsaknad av chefen är lusten att äta choklad ofta alltför stor. Så bara inte göra, hänga ingen choklad i trädet. Och aldrig ge en hund choklad.

Stress som orsakas av fyrverkerier i husdjur

Fyrverkerierna traditionellt med gammalt och nytt är afstoken, men ofta även pre-flisas är dåligt för sällskapsdjur. Massor av katter och hundar är rädda varje gång ett misstag av popping. Låt inte katter därför med gammalt och nytt utanför eftersom stress kan gå vilse de är rädda. Hundar kan vara så rädd av fyrverkerier att de alla börjar vibrera och darra. De är fruktansvärt rädd.

Läkemedel för hundar och katter att göra tystare

Det finns goda mediciner för hundar och katter för att säkerställa att vad de är lugnare när fyrverkerier släpps ut. Det finns många olika mediciner och husdjur reagerar ofta väl alla olika. Utbildning av en veterinär är av yttersta vikt att välja rätt medicin för att minska oro hos husdjur.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Väl hålla ett öga på hur djuret reagerar. Få kopplas snabbare andning än jag skulle veterinär. Men förmodligen det bara är inte så illa: det var mjölkchoklad och det är inte skadligt, och delen var liten så det är en stor fördel. Om hunden är fortfarande robust, kommer det att bli lite bättre än väntat. Men ha det i åtanke.

Min hund i morse för att bryta ner granen en choklad boll stulen. I hemlighet ätit här jag kom precis tillbaka, eftersom han var för gentlemanna i sin korg, och som väckte mitt aandacht.In hans korg var folie.Wat nu är det anledning till panik? Det var mjölkchoklad och bollen var hol.Zelf Jag tror att det kommer att ta vallen.Graag råd

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha