Hur vet jag hur länge jag har varit gravid?

Du är gravid, men hur länge redan? När du är gravid du vill veta hur länge du är gravid. Du behöver inte få en omedelbar eko, så hur kan du räkna ut hur länge du har varit gravid? Att veta hur länge du är gravid bör du naturligtvis först vara säker på att du är gravid. Om det fastställs med säkerhet med en graviditet, kan du räkna ut hur länge du är gravid. Hur gör man det? Längden på graviditet kan beräknas på olika sätt. En metod som ger en hel del säkerhet är naturligtvis ett eko, men du kommer inte alltid omedelbart om du råkar vara gravid. De flesta kvinnor vill veta hur många veckor de redan är gravid. För att beräkna själva hur långt graviditeten har kommit, behöver du:
  •  datum för den 1: a dagen av din sista perioden
  • din cykel. Din cykel är perioden mellan den 1: a dagen av menstruation och nästa gång vädret är din 1: a dag.

Hur länge jag är gravid?

Du är gravid, men hur länge? Om du vet när den 1: a dagen av din sista perioden var, kan du räkna ut ganska exakt hur länge du är gravid. Beräkna följande:
  • Vad var den 1: a dagen av din sista perioden? Notera detta datum
  • Varje hur många dagar har du brukade vara förhinder? Detta beror på att din cykel. Exempelvis 28 dagar. Registrera antalet dagar
  • En graviditet de räknar dem varje vecka, så veckorna efter din 1: a dagen av din sista perioden. Detta beror på att du måste ha blivit gravid under denna period. I slutet av förlossning man tar igen en marginal på två veckor runt förfallodagen. En vecka före och en vecka efter.
  • Den 1: a dagen av din sista perioden är den punkt där man räknar. Till exempel om den 1: a dagen skulle ha varit din sista perioden 1 januari och 16 februari för att veta hur länge du har varit gravid, du befinner dig med din graviditet i den 7: e graviditetsveckan

Hur vet du om du är gravid?

Du vet om du är gravid när du gjorde ett graviditetstest och det ger ett positivt resultat. Graviditet symptom är endast vägledande och att dessa även kan lätt förväxlas med så kallade mellan smärta och / eller en framväxande period, är det nödvändigt att veta säkert om du är gravid.

Varför du behöver veta din cykel?

Om du har en kort cykel, såsom 21 dagar, då kan du anta att du antagligen har blivit gravid under de första tio dagarna i din cykel. Detta kan också, till exempel, på dag 9, 10 eller 11. Om du har en längre cykel, såsom 28 dagar eller mer, då ägglossning senare inträffade och gödsling har också upprättats senare. Detta kan, till exempel, dag 12, 13 eller 14 är. Med en oregelbunden cykel är svårare att beräkna. Det väntar på en ultraljudsundersökning för att få mer säkerhet.

Echo, hur länge har du varit gravid?

Med ett ultraljud kan fritt bestämmas exakt hur länge en kvinna är gravid. Ekot mäter huvudomfång i förhållande till buken omkrets, och också barnet av de enskilda kroppsdelar. Många vetenskaplig erfarenhet barnets tillväxt och ålder kan ganska exakt fastställas. De räknade därefter i veckor, men dagarna kan anges.

Varför inte få ett eko?

Gravida kvinnor får i Nederländerna mellan den 9: e och 12: e veckan ultraljud. Förr eller senare, bara du får ett ultraljud som en medicinsk orsak till det. I den 9: e till 12: e veckan är den bästa tiden att göra ett ultraljud för att bestämma hur långt en graviditet, är detta eftersom ett foster växer mycket jämnt. För den 9: e veckan och efter den 12: e, är det mindre tillförlitlig att avgöra exakt hur långt graviditeten. Men tekniska framsteg aldrig så skapar du ett ultraljud i förväg exakt hur välinformerade är resultatet.

Vad är en rolig ultraljud?

En rolig eko är ett eko som låter dig skapa enbart för nöjes skull. Du kan välja mellan:
  • 2D eko
  • 3D ultraljud
  • 4D ultraljudsundersökning av barnet i magen rörliga bildinspelning

Hur mycket kostar en rolig ultraljud?

Priserna kan variera från några tiotal till mer än 100, -.

Varför är de på sjukhuset inte längre ett eko?

Eftersom ultraljud är dyrt, och det tar tid för personalen. Majoriteten av graviditeter fortskrida normalt. De flesta av barnen i god hälsa i världen, därav de många ekon är endast nödvändiga om man tar hänsyn till större eller mindre problem i moderns eller barnets.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha