Hur undviker du att bli träffad av blixten?

Bernhadina Jernberg Februari 27, 2016 Natur 18 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du kan sova tryggt på vinden? Vad gör du när du rider under ett åskväder? Skyddar en bil mot blixtnedslag? Ta reda på hur du kan se till att du inte drabbas av blixten. Blixtnedslag kan vara farligt. Överleva din blixtnedslag, kan du lider och älskar mentala och fysiska förändringar också du står det ofta mycket värre. Bland annat hjärtproblem uppstår. Ditt hjärta kan tillfälligt sluta under påverkan, så att du får mindre syre tillfälligt genom misslyckande andning. Det är säkert smartare att säkerställa att du inte drabbas av blixten. Men hur gör man det?
Storm i närheten eller inte?
Du är i fara att bli träffad av blixten om du inte har tid att räkna till tio mellan blixt och ljudet av åska. Vara avståndet "tio sekunder eller mindre" så håll faran borta.

Inomhus

Blixt berör företrädesvis den högsta punkten i det omgivande området. I ett bostadsområde är det osannolikt att det är bara ditt hus. Skulle det hända att ditt hus är drabbade, så har du en normal vind i ett konkret hus är liten chans att du har en hel del effekt. Betongkonstruktionen kan absorbera flödet. Har du en trätak? Då har du extra brandrisk.
Vad händer med ett införande?
Pannan kommer att arbeta med vatten och gas till "mål" av blixtnedslag. Jordkablar har en laddning som kan fånga våren. Strömmen stängs av och det kan orsakas en brand i ditt hus, beroende på hur stor ansvarsfrihet.
Chance
Men det är liten chans att detta händer. Om din skorsten eller rökkanalen sticker ut inte långt längre än andra hus i grannskapet), är chansen mycket liten att blixten slår dig. Dessutom kommer du inte att drabbas av sig själva när du är inomhus.
Förhindra
Du kan sätta en åskledare i ditt hem. Den sekundära åsknedslag stänger du inte av dock. Du kan dock undvika dem för mycket stress byggs upp på taket. Den stor ström utmatas.

På språng

Är du i bilen? Tvärtemot vad många tror, ​​inte de gummidäck skyddar inte mot storm. Det är just den "bur" av bilen som ger skydd. Automotive kroppar är gjorda av metall, och metallen är ett ledande material. Det är omöjligt att få en skillnad i spänning mellan toppen och botten av bilen. Guiden kan därför inte titta på dig som person genom att dra i bilen. Så du är i bilen, då du är tillräckligt säker. Inte kliva av och vänta tills stormen är tillräckligt långtgående.

På vattnet

Här, är faran störst. Vatten är också en stark ledare, så om du är i vattnet, bör du så snart som möjligt. även om du inte träffar direkt, kan vattnet bär ett strömavbrott gör dig medvetslös / inslag i chock och drunkna.
  • ! Ta reda på så snart som möjligt i land.
  • Är du fiska? Sätt ditt spö på.
  • Har du surfa? Vänligen lämna alla fall och knäböj på surfbräda.
  • Simma med andra människor? Håll minst tre meters mellanrum.
  • Håll dig borta från metallkonstruktioner.

Du är den "säkraste" på en metall fartyg, men du behöver koppla så mycket som möjligt och stanna inne.

Utomhus

Är du ute under stormen?
  • Shelter, företrädesvis i en stenbyggnad, enligt en tunnel eller under en bro.
  • Inga byggnader i närheten? Shelter då företrädesvis under ett träd - och kan inte vara den högsta i området.
  • Håll minst tre meters avstånd från andra människor.
  • Ingen gömställe? Ta en hukande ställning. Gör dig själv små och undvika överdriven kontakt med marken.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Gunbert Fagerudd
  Like 5   Dislike 0

Jag har en kamin med stål smärta på övervåningen, och jag sover på vinden intill skorstenen, röret dras in den gamla kanalen så beskrivs med stenar, och vad som hände i vardagsrummet med kaminen, hur gevaarlijkkan att igår blixten slog in ganska nära, såg en mycket ljus blixt och hörde smällen samtidigt genom dakraam.vrg IJpelaar

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha