Hur tror ni marknadskommunikation budget fast?

När du som marknadsförare har formulerat kommunikations målet, måste du bestämma hur mycket du kan spendera den bästa delen av marknadskommunikationen. Detta är en mycket viktig fråga, som måste besvaras. Om du som marknadsförare mycket att spendera på kommunikation, är detta inte bra för försäljning. Om du tillbringar för lite på kommunikationsslingan du ser alltför få människor, är chansen att ditt meddelande vad omsättningen är också inte bra. Lyckligtvis finns det några sätt att få en bra uppfattning om hur mycket makt måste spenderas för att uppnå de mål som kommunikations.

Omsättningshastighet Metod

Denna metod är vanligast i Nederländerna för mängden pengar som spenderas på kommunikation kommer att fastställas. Denna metod går så här i sitt arbete. Marknadsföraren bestämmer en fast procentsats av den förväntade intäkter att spendera på marknadsföring. Detta är 5%, 10%, eller kanske vi är 15%. Antag ett företag räknar med en omsättning på ?? 1 miljon, och en andel av 10% reserveras för att främja innebär att det ?? 100 000 kommer att spenderas på marknadsföring. Fördelen med den procentuella omsättningen metoden är att den är mycket enkel och tydlig. Eftersom du kan se en överblick hur mycket spenderas på marknadsföring. En annan fördel är att det är en relativt säker metod för marknadsföring. Ett företag kommer inte att gå i konkurs snart om man använder den här metoden.

Konkurrensmetod

På så sätt mängden befordran utfärdas för att bestämma används främst i branscher där finns få konkurrenter, som kallas oligopol. Denna metod kommer att titta på vad ledande spenderar på marknadsföring, är denna hastighet betraktas som norm. Antag ett företag 10% av sin omsättning bokreklam. Detta innebär att något annat företag i branschen, för att åtminstone 10% av sin omsättning reservera för marknadsföring. Fördelen med denna metod är att den procentuella andelen kan bestämmas enkelt. Det kan finnas årsrapporter ledaren tittat på vad det satsar på marknadsföring, måste detta kontrolleras regelbundet.

Stäng Skicka Method

Denna metod används främst i små företag. Om detta sätt används, kommer att främja, så att säga för att stå på den sista platsen. Först, alla andra kostnader beräknas kommer beloppet sedan vad som återstår att spenderas på marknadsföring. Även om detta är en säker metod verkar att hålla det fortfarande vissa nackdelar. En stor nackdel är att om det oväntat täcka kostnaderna är om främjande utgifterna kommer att minska. Potentiellt minskar produkter säljs att omsättningen inte gynnas. En annan nackdel är att det belopp som bolaget kan missa ett år kan variera, eftersom inte varje år samma kostnader uppstår.

Uppgift Räkna metod

När uppgiften metod tillåter marknadsförare en försäljning / marknadsföring mål. Det finns tillräckligt med ström användas förrän den angivna försäljningsmål uppnås. Det bör klargöras att den här metoden bara kan användas av mycket rika företag. Nackdelen med denna metod är att det tar en enorm förmåga att främja att uppnå det uppsatta målet. Fördelen är att om försäljningsmålet har uppnåtts, måste det finnas tillräckligt med omsättningen insåg att avlägsna kostnaden för marknadsföring.

Anti-cyklisk budgetering

Med den här metoden kan du bara göra motsatsen till vad marknaden gör. Antag att marknadsföringskostnaderna i din bransch kraftigt reduceras, och alla dina konkurrenter minska sina marknadsföringskostnader. Genom kontra budgetering du gör precis tvärtom, du höjer din PR kostnader. På detta sätt, konsumenterna se ditt namn oftare och det finns en chans att de väljer din vilja och inte för någon av konkurrenterna.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha