Hur reagerar du när barn med frågor om Gud?

Beret Geijer Februari 28, 2016 Miscellanea 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ungefär en av fem personer tror på Gud. De vänder sig till Gud, gå till kyrkan, be och följa de tio budorden. De flesta troende döptes tidigare än sina föräldrar gjorde sitt nattvardsgång, lät sig för att bilda, gifte mannen av sina drömmar och slutligen begravdes på kyrkogården. För dessa människor tron ​​är mycket vanligt. För ett barn är det inte normalt och det ofta väcker frågor. Barn som inte tror, ​​tycker att det är svårt att skapa en bild av Gud. Dessutom finns det många trogna barn som egentligen inte vet vad de tror. Hur förklarar du barnen och vad händer om de ställa frågor om Gud?

"Vem är Gud?"

"Vem är Gud?" Eller "Vad Gud ut?", Frågan ofta frågan av barn, när de kommer att skapa en bild av honom. Det är den första brunnen för att ge Gud vad som finns i varje fall inte. Människan är i själva verket mer säker på vad Gud inte är, och inte, hur han ser ut och vad det är. När vi försöker fånga Gud och tala om vad han är, är vi tvungna att använda metaforer och vi är något missvisande och felaktig process. Om du vill definiera Gud, är det bäst att indikera att det är en typ av styrka, en kraft, en process och en form av relation. Tro Gud verkligen kalla kraften bakom deras tillväxt och inlärning, deras nyfikenhet för upptäckt och önskan att dela saker och att vara hjälpsam. Gud är inte mindre verklig eftersom han är inte en sak eller en person. En kraft kan också vara äkta. En idé kan ha verkligheten; när det är effektivt det kan påverka världen och förändras.
Jämfört med el
Gud kan jämföras med el. Ingen kommer att hävda att el är en illusion, eftersom de är ingenting annat än krafter och processer som används av vilken effekt de har på andra materiella ting. Det är som kärlek och mod, du kan inte förvara den i en låda, men ingen kommer att hävda att det inte är verklig. Det är inte en person eller något som du kan röra och ändå är det en real thing.

"Har Gud straffa människor?"

Många människor berätta för någon något dåligt / fel gör, "Akta höra Gud straffar omedelbart". Många barn tycker också att Gud verkligen straffar människor eller belöningar. När ett barn frågar om det är bäst att ge följande förklaring; Gud inte nödvändigtvis döda någon eller någon i livet, utan snarare ger människan styrka att övervinna deras lidande och ge dem skäl att fortsätta med livet. Den verkliga handling av Gud, är den tid då människor väljer att gå vidare med sina liv eller efter en svår händelse. Gud lämnar inte saker att hända, han dömer inte och inte straffa. Det hjälper om någon något händer och erbjuder stöd i dessa svåra tider. Dessutom ger Gud människor förståelse och vilja att hjälpa andra. Somliga påstår att Gud ser allt och straffar dem för de dåliga sakerna. Å ena sidan är det bra om föräldrar säger att Gud ser allt, å andra sidan kan det vara mycket skrämmande för barn. De känner att om de gör något fel, Gud straffar dem. Du kan varna ett barn bäst och säga: "Gud ser allt", men kunde inte en del med det "Han kommer också att straffa för" bort.

"Är Bibeln skriven av Gud?"

När Gud är mer en kraft eller form av relation, har Gud inte skrivit Bibeln själv. Eller är i någon mening troligen Guds ord. Han inspirerar människor att tänka på hur de ska leva. Han har lärt sig att förstå de saker som varken de eller någon annan för den gången någonsin hade förstått. Och han inspirerat människor att införliva dessa idéer i berättelser som du aldrig kommer att glömma om du har hört det en gång. Du kan säga till ett barn att Bibeln inte nödvändigtvis behöver vara sant. Bibelns berättelser kan vara sant i den meningen att de säger om livet rake och värdefulla saker, men inte i den meningen att de beskriver faktiska händelser som de inträffade i verkligheten. Bibeln gör ett barn kan inte tas bokstavligt, men han / hon gör det måste på allvar tänka på det och extrahera värden.

"Hjälper be?"

Be hjälper särskilt människor, eftersom de får styrka genom att tro på något. Det ger dem extra stöd och gör dem tänka på vissa saker. Barn ska inte se det som en önskelista som de kan avsluta. De kan Gud kräver extra stöd, men det är inte att han kan göra vad standard.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha