Hur många timmars sömn behöver vi verkligen behöver?

Att erhålla tillräcklig sömn är fortfarande en daglig återkommande problem. Man kontrollerar sex timmar för att fungera väl, medan andra efter nio timmar känner fortfarande att de inte har tillräckligt med sömn. Den fungerande och humör beror ofta helt på varaktigheten av sömn. Trots detta varierar kraftigt per person. Blir åtta timmars sömn gör verkligen det bästa sättet, som år sedan av forskarna slutsatsen? Om känslan av sömn kommer ifrån och hur vet vi när vi har tillräckligt med sömn?

Hur mycket sömn är hälsosamt?

Återigen, hur mycket sömn i rampljuset. En artikel i The Wall Street Journal antyder att ha sju timmars sömn är bättre än åtta timmar och på grundval av denna slutsats, skulle nya riktlinjer dras runt sömn. Men vad som borde vara i dessa riktlinjer? När det gäller hur mycket sömn inte behöver vuxna är ett tillvägagångssätt som fungerar bäst. Denna mängd sömn kan avsevärt mellan varje individ.

Ursprunget av sömnprocessen

Sleep styrs av homeostatiska och dygnsrytm processer som arbetar tillsammans för att bestämma tidpunkten och varaktigheten av sömn. Dygnsrytm processen utgör också känslan av att få vila under dagen och kallas ofta vår "biologiska klockan". Den homeostatiska process möjliggör ackumuleringen av sömn tryck under uppvaknandet och försvinnandet av känslan av sömn när de sover. Både dygns och homeostatiska processer påverkas av interna faktorer såsom gener och externa faktorer såsom sömn historia, fysisk träning och sjukdom. Individuella variationer i tidpunkten och varaktigheten av sömn kan till stor del förklaras av dessa interna och externa faktorer.

Behövs sömn per person

Våra gener är viktiga för att fastställa vår förkärlek för sömn. Det avgör om vi är nattugglor som föredrar att stanna uppe varje natt eller vi är morgonpigga som föredrar att vara där för hela morgonen. Gener kan också bidra till processen med kort och lång sömn. Men medan gener utgör grunden för tidpunkten och varaktigheten av vår sömn, många yttre faktorer påverkar vår sömn process.
En av de vanligaste orsakerna som påverkar sömntid är sömn historia. Många vuxna upplever ofta på en dag eller vecka sömnrestriktion. Begränsa sömn eller gå utan sömn ökar sömntryck. När du somnar denna sömn trycket minskar återigen, men en högre sömn tryck kräver en längre sömn. Så efter flera nätter av sömnbrist, att trycket sova längre också kommer att öka.
Hälsa, motion, slit och även psykisk stress kan påverka sömntid. I tider av sjukdom, efter intensiv träning eller ens efter perioder av stress, mängden sömn som krävs för att återställa den normala sovande processen ökas betydligt. Dessutom kommer människor som lider av en sjukdom eller som är i dålig hälsa tillåter mer sömn än sina friska motsvarigheter. Den erforderliga mängden sömn varierar också efter ålder, med äldre människor i allmänhet sover mindre än yngre människor. Åldersrelaterade förändringar i samband med en ökning eller minskning i viloläge varaktighet kommer sannolikt att vara ett resultat av förändringar i samspelet mellan dygns och homeostatiska processer.
På grund av denna variation i sömnfaktorer är att ge konkreta rekommendationer när det gäller hur mycket sömn som behöver vuxna svårt. De flesta sömnforskare är överens om att sju till nio timmars sömn de flesta vuxna har möjlighet att fungera optimalt.

Varför är åtta timmars sömn hälsosamt?

När sömn är begränsad till sju timmar eller mindre kommer att resultera i nedskrivningar inom områdena:
  • Reaktionstiden
  • Beslutsfattande
  • Koncentration
  • Minne
  • Stämningen

Dessutom kommer trycket av trötthet ökas under dagen göra några fysiologiska funktioner försämras avsevärt. Erhållande åtta till nio timmars sömn kommer att ha mindre eller ingen effekt på värdet av ovanstående resultat. På grundval av dessa resultat, kan det sägas att den genomsnittliga personen behöver mellan sju och nio timmars sömn för att optimalt kunna fungera under dagen.
Det är inte att säga att mer än nio timmars sömn är dåligt för dig. Snarare kan den ökade sömntid skydda dig igen när kroppen har upplevt en period av sömnbrist. Även om inte varje dag vi behöver tio timmars sömn, det finns säkert fördelar med att få mer sömn.

Jag har tillräckligt för sex timmars sömn per natt

Den första frågan som måste ställas är om du har tillräckligt i verkligheten till sex timmars sömn. Det kan vara så att du är en av de få personer med "goda gener" som behöver lite sömn. Men det är mer troligt att du inte är medveten om nedbrytningen som har olika funktioner i kroppen av en strukturell brist på sömn. Hur ska vi verkligen känner är inte alltid överensstämmer med graden av funktion, vilket kan leda till vanföreställningar om hur mycket sömn du behöver. Att du vissla fick genom dagen med sex timmars sömn, i många fall innebär att din kropp dubbelt så hårt för att göra sitt bästa för att uppnå samma resultat. Det behöver alltid en väckarklocka för att vakna upp ändå och viljan att sova extra långa helger och helgdagar, tyder på att kroppen inte får tillräckligt med sömn. Om du tycker att det är svårt att sova oavbruten åtta timmar, är det viktigt här är inte för mycket att sitta i. När onaturligt att försöka sova mer eftersom det kommer att slå tillbaka förr.

För att hitta din optimala mängden sömn

Den erforderliga mängden av sömn kan variera avsevärt och beror på ett antal faktorer, vilket gör det svårt att bestämma mängden sömn är nödvändigt. På grundval av dessa steg, kan den erforderliga mängden sömn bestämmas:
  • Håll en sömn dagbok. Anteckna här gång du går till sängs och vakna upp. Håll också i vad ditt humör är under dagen.
  • Gå till sängs när du börjar bli trött eller sömnig
  • Försök att undvika att använda en väckarklocka och låt din kropp att naturligt vakna.
  • Testa under dagen för att exponeras flera gånger för naturligt solljus.
  • Hålla sig till en regelbunden sömn schema som är lika i hela veckan.

Efter ett tag kommer det att vara möjligt att beräkna vad din optimala mängden sömn. Om det inte känns tillräckligt och oro uppstår, är det klokt att lägga detta till läkaren. Kom ihåg slutligen att mängden sömn kan ändras beroende på situationen, så långt det är möjligt, lyssna på din egen kropp!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha