Hur man väljer en hund som passar dig

Den största vän av människan är förmodligen hunden. Du har bestämt dig för att köpa en hund eller valp som din bästa vän kommer att bli! Men hur vet du någonsin veta vilken typ eller ras är du? Svaret på denna fråga är mindre svårare än det verkar.

Du har bestämt dig för att köpa en hund eller valp

Självklart har du denna tanke om det, och alla för- och nackdelar upp på en lista. Du har tillräckligt med tid för en hund, och du inte är hemma hela dagen så att hunden måste förbli ensam länge. Du har tillräckligt med pengar för en hund, så att du kan köpa bra foder, veterinär, groomer, om nödvändigt, en kurs, och allt du betalar vad du behöver för att köpa mer. Du har funderat på om ditt hus är lämplig för att rymma en hund, det finns inga trappor att din hund behöver, men borde verkligen inte använda det? Du har diskuterats ingående med dina andra familjemedlemmar, och beslutet att anta en hund är avsiktligt.

Vilken typ av hund är rätt för dig

Vanligtvis har en preferens för en viss ras eller typ av hund, ofta eftersom när du har fått en bra upplevelse med den. Grannen brukade ha en boxare och det var en sådan trevlig odjuret, eller farbror Henk hade en foxterrier som inte var trevlig.
Vanligtvis har en förkärlek för vissa fysiska egenskaper, såsom kort eller långt hår, släpp eller spetsade öron, etc. Naturligtvis du behöver en stor hund mer utrymme än för ett mindre ras, och äta en stor hund mer än en mindre. Det är viktigt att titta på dig själv, du är en aktiv person som tycker om långa promenader? Eller är du någon som föredrar inte vittrar långa sträckor vill göra? Om du gillar massor av promenader eller jogging, är det en aktiv hund som behöver en hel del övning för dig. Du är inte så atletisk eller aktivt väljer en hund som antingen extrema rörelsen behöver. Skulle inte det vara bra att få en sport med din hund praxis eller en agilitybana? Är det din dröm att delta i utställningar och med vackra exemplar att vinna priser? Vad vill du hunden att lägga till ditt liv? Vill du ha en hund som klockor och skyddar ditt hus, en hund där du kan promenera längs och spela, en hund som är helt enkelt en mysig familjemedlem eller ett varv där du kan mysa? Så gå ut ur din egen personlighet och hitta en hund eller valp som passar därtill, utan istället valt en hund och sedan gå försöka anpassa sig till hunden. Ofta människor väljer en ras för att någon i bekantskapskretsen har en hund och det ser bra ut. Men ändå mycket väl vara så att den personen kan ha en mycket annorlunda liv än du, gör samma typ av hund du visar sig vara lämpliga. Om det visar sig efter ett tag att hunden har en mycket mer energi än du, och är därför som en vandal att skämma bort dina möbler, är du fastnat med ett problem. Eller om du bara har ritat din kör outfit, och din hund är inte ens kommer att komma ut ur sin korg, var också tidigt ute skämt. Om du har en ganska lugn karaktär, passar en hund med en lugn och orubbliga karaktär mycket bättre för dig än en hund som reagerar överallt och flyger iväg på. Om du gillar att vara upptagen med tvätt, blås torkning och borsta din hund är en långhårig kopia för dig. Vill du verkligen älskar vattensporter och simning, sedan en hund som vatten, den utsedda följeslagare för dig.

Hur får jag veta vilken ras det är lämpligt?

På Internet, oavsett hundras kan hitta en detaljerad beskrivning av sorter. Här är karaktärsbeskrivning, vård och beskriver aktivitetsnivån. Om du är en aktiv person kan du välja en ras som behöver mycket motion. Är du mer den typ av fyra gånger om dagen i femton minuters promenad, väljer en ras som har tillräckligt där för att. Om du har barn är det naturligtvis mycket viktigt att välja en ras som inte är att ta så snabbt ur balans. Har du ett hus som inte är på bottenvåningen, välj en hund som du kan bära upp. Det viktiga är att identifiera din egen karaktär och personlighet, och välj sedan en hundras som passar dem.

En valp eller en vuxen hund?

Om du väljer en valp gå att hitta ett bo där bra garanteras. Viktigt är valparna hem upp, och inte i en lada eller en kennel. Stora lador med massor av burar där valpar stannar inte rekommenderas. Dessa valpar har ännu att göra en början med socialisering. En valp som växte upp i huset är redan är bekant med människor, barn, TV, dammsugare etc. Som ett resultat, valpen har en kant. Också bra om valpen gör ett hälsosamt intryck, har rena ögon och näsa och ett pass för sällskapsdjur. Köpa en valp betyder åtminstone ett år, en hel del arbete. Från det ögonblick du kommer hem med din nya förvärv, kommer du vara upptagen med inbrott. Detta innebär att uppmärksamma hela dagen och efter att sova, äta och spela utanför med din valp. Särskilt i början du ser pup så många nya saker utanför att han glömmer att kissa, att kissa efteråt för att återgå till mattan. De första nätterna valpen kommer att gråta eftersom han känner sig ensam utan sina syskon och sin mor. Höja din valp också kräver tålamod och uthållighet dig, och du måste umgås valpen. Detta innebär att du måste ta med valpen överallt vet var han kan få senare att uppleva. Så du måste ta valpen till marknaden, till snabbköpet, till lekplatsen, till en upptagen väg till järnvägsstationen, och alla platser där din valp senare kommer att gå. Allt du valpen har sett eller upplevt under denna period kommer att vara känd senare för honom och därför inte leda till ångest. Om din valp fjorton veckor är du gör hela socialisering igen, eftersom valpen nu går igenom en fas av rädsla. En valp utbildning är verkligen ett måste och också mycket roligt att göra. Om en hund är ungefär åtta månader han börjar "pubertet". Detta varar tills din hund är ungefär ett år och under denna period han verkar allt han har lärt sig glöms bort. Plötsligt han lyssnar och tar inte mer ont, och ibland detta beteende kan vara en riktig avlopp på ditt tålamod. Fördelen med all den energi du har lagt in att höja din valp är att han har lärt sig allt så som ni tycker är viktigt.
Om du köper en vuxen hund som redan har lärt sig allt, men chanserna är att han har saker som du tycker är viktigt att inte lärt sig. Inlärt beteende unlearn är ett svårt arbete, och lära sig nya beteende också tar mer ansträngning än en valp. En vuxen hund är ofta redan rumsren, så att det sparar en hel del arbete. Om du köper en vuxen hund från djurhemmet eller omlokalisering, finns det ofta information om beteendet hos hunden. Det är då känt varför den tidigare ägaren från djuret gjorde. Om du köper en vuxen hund genom marknadsplatsen, ofta vet du den verkliga orsaken till avstånd inte. Ofta finns på en sådan annons: "på grund av allergier," eller på grund av "brist på tid". Det verkliga skälet kan vara något helt annat. Detta är inte alltid fallet, men något att räkna med. I vilket fall som helst är det viktigt att tiden för att ta evigheter att lära känna hunden, och se om du passar ihop. Även då måste man investera mycket energi, tid och älskar att bygga en förtroendefull relation med din hund. Men om det inte lyckas, då när du har en vän för livet!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha