Hur man väljer det bästa lånet?

Corinn Stenbeck Februari 28, 2016 Miscellanea 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det finns tillfällen när du behöver bara lite mer pengar. Ett av alternativen är att låna pengar. Pengar kan låna från vänner eller familj, men när det kommer till större mängder lånat många människor föredrar att inte till familj och vänner. Det finns flera företag som erbjuder lån. Men det finns så många långivare som den kan avgöra en lämplig för dig, kära lån svårt. Du kan sedan börja jämföra lån. Jämföra lån, hur gör man det?

Jämför lån: varför?

Om du behöver lite mer pengar, kan du bestämma om ett tillfälligt övertrassering eller ett lån för att gå. Vilken lån är mest lämpliga för din situation kommer att bero på olika faktorer. När både du och din granne vill ingå ett lån för en båt du kommer att gå när du jämför lån kommer i flera lämpilga lån. För alla typer av förhållanden, personliga faktorer och låneändamål är olika ideal lån. I vissa fall, långivare själva bestämma vilka krav en person måste uppfylla för att kvalificera sig för ett lån, i andra fall, ansvaret i större utsträckning hänföras till låntagaren. Det är klokt att jämföra olika lån innan vi går vidare för att ta ut ett lån eftersom så du har ett lån som passar dig. Till exempel, till mycket frestande ingå ett mycket högt lån men det är bättre att ta ett lån som du faktiskt kan betala tillbaka inom rimlig tid eftersom annars du stöter på olika problem, bland annat högre slutkostnad. Jämför ett lån med en annan möjlig lån därför rekommenderas. Hur kan du jämföra lån?

Jämför lån: egenskaper för lånet

Många människor ser först till räntan när överväger ett lån. En låg, attraktiv ränta lockar människors intresse. Så småningom, naturligtvis, alla vill avsluta den mest prisvärda lån, som de kan låna pengar utan att betala för mycket intresse. Men det är också klokt att titta på andra egenskaper hos lånet, eftersom lånets löptid.
Intresse
Långivare har olika räntor. För varje lån, räntan med samma långivare kan också starkt från en promenad. Nämligen, höjden av räntan beror på flera faktorer, bland annat:
  • Formen av lånet
  • Höjden av lånet

Långivare är skyldiga att ange den effektiva räntan på potentiella låntagare. Den effektiva räntan innefattar den faktiska kostnaden för lånet uttryckt som en viss ränta per år. Endast genom att använda denna effektiva räntan kan jämföra lån väl. Vissa långivare spelar nämligen smart och uppge den ränta du betalar per månad eller fem år.
Viktigt är också att kontrollera om lånet förblir densamma. Vissa långivare ändra räntan nämligen när den ekonomiska situationen förändras i landet.
Term lån
Vad är lånets löptid du vill avsluta? När du har någon form av lån du en viss tid där du måste betala tillbaka lånet. Detta kallas livet av lånet. Om du stänger ett lån med en kort sikt månatliga betalningar är ofta högre än för lån med längre löptider. Tänk på att det inte är klokt att ta en längre tid än den ekonomiska livslängden för den produkt som du stänger lånet. Annars senare fortfarande försöker att betala av när produkten inte längre använder.
Det är klokt att kontrollera om du behöver för att börja återbetalning. Vissa långivare detta redan i låne, andra först efter lånets löptid. Och tjänar du låneskulden att återbetala än en gång eller det kan i omgångar?
Förtida återbetalning?
När du har tagit ut ett lån, kan det plötsligt hända att du har mer utrymme varje månad för att betala av. Detta kallas förtida återbetalning. Många långivare ger dig möjlighet att ingå årligen cirka 10 till 15% av din totala lån. Om du vill betala mer, kan långivaren ta ut en straffavgift, som kallas dröjsmålsränta.

Jämför lån: egenskaper hos låntagaren

Många långivare ställer vissa krav på den person som vill ta ett lån. Detta gör det ibland omöjligt att ta ett lån om du kan stänga bara ett lån på vissa villkor.
Ålder
Långivaren vill ha chans att han håller lånet blir återbetalas i sin helhet inom den tidsfrist så högt som möjligt. Av denna anledning gör det möjligt många långivare begränsa åldern på låntagaren. Ta ut ett lån kräver vanligtvis en åldersgräns på 18 år. För en kreditfacilitet och andra lån, kan ha olika ålderskrav, såsom en minimiålder på 23 år.
Ta ut ett lån är i allmänhet en viss ålder. Sedan Achtern långivare chansen att de återkräva lånet i sin helhet och inom föreskriven tid av små inkluderar döden.
Intäkter
Eller så kan du få ett lån och vad det maximala beloppet för detta lån kommer att vara då är också starkt beroende av din inkomst. Om du inte har så mycket månadsinkomst kan du låna mindre. Förutom mängden av din inkomst är ofta också titta på dina utgifter gräns. Detta är den del av din inkomst som du är kvar med när du har fasta kostnader som dragits.
Långivare också titta på vilken typ av inkomst som du saknar. Till exempel, många långivare är mer försiktiga när du har en tillfällig eller 0 timmar kontrakt. Din månadsinkomst är således mindre garanterade vad långivarna är ointressant och utgör en risk.
BKR
Varje lån registreras med BKR, kreditregistreringsverket. Om du vill lägga upp ett lån, långivaren när BKR gå om du redan kör ett lån och du kan ha efterskott. Baserat på den information långivaren med BKR kan beslut fattas om att hitta om du vill fortsätta med ett lån bestämmelse. Var ska du leta efter när du vill låna med en negativ BKR registrering?
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Fransmännen överge frukost
Nästa artikel Det mobila kontoret
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha