Hur man talar om döden för barn?

Hur man talar om döden för barn?

De flesta barn är oroliga döden, ofta på grund av sorg diskuteras med låg röst eller dold. Hur man hittar de rätta orden när vi bara förlorat en nära anhörig?

Att tillkännage döden av en familj till ett barn, utesluter all lögn och undvika metaforer eller omskrivningar som "din mormor sover för evigt", "din farfar är borta ...", som skulle kunna hindra ditt barn att integrera verkligheten för döden.

Så onödigt att rocka illusionerna. Om han frågar dig om han kommer att granska den döde, berätta för honom: "Nej, men du kan tänka på henne eller honom. Vill du att vi tittar på bilder? Vare sig vi läsa hans brev ... "

Du har rätt att berätta för honom din sorg

Äktheten, som alltid i relationen förälder / barn, är mycket viktigt. Vi måste gråta tillsammans och namnge de känslor som kommer säga "Jag är ledsen, jag tror att du också. "

Däremot kan sorg överväldiga oss så mycket att det är svårt att finna ord eller vara tillgänglig för att hjälpa sitt barn. I det här fallet är det viktigt att ha en tredje part: moster, morbror, nära vän, vem kan du anförtro liten.

Risken skulle vara att den innehåller sin egen känsla för att skydda dig och han underlåter att uttrycka sin sorg eller smärta.

Försäkra ditt barn och låta honom gråta

Säg till honom att han inte har något att göra med personens död. Du kommer att fortsätta att älska honom som förut. Barnet har varit, ja, undermedvetet vill försvinnandet av en lillebror, en syster eller förälder; det är normalt, det är en del av de psykiska konflikter, rivalitet som ligger utanför när vi växte upp. Men döden som gör den faktiska förlusten kan leda till betydande skuld.

Läs också: Att förlora ett barn omöjlig sorg?

Återigen, säger fraser som "Vad man tror kan inte döda någon" eller "Åh jag vet att ni kämpade med din bror eller syster, men tvister aldrig gjort det någon dö! "Kan vara mycket tröst för honom.

Inte varna dig om ditt barn går igenom faser av spelet som om ingenting hade hänt. Det kanske inte är i förnekelse, dessa faser alternerar med faser av ilska och sorg. Vad är alarmerande är tillbakadragande, apati.

Svara på frågan: "Mamma, varför vi dör? "

Att förklara döden för ett barn, är det inte nödvändigt att göra stora tal.

Under 2 år

Vi måste också fråga ord om ångest upplevs av barnet. Det kan inte representera döden, men i fallet med försvinnandet av en av föräldrarna, är frånvaron kändes som överges.

Det kan uttrycka sig i vrede, sedan somatiska manifestationer, eller ens en brist på intresse för sin omgivning. Vi måste därför säga till barn vad han går igenom.

I fallet med försvinnandet av en person mindre nära, kommer det kännas är din sorg: även här måste vi tala om honom precis hur du känner, "Jag är ledsen för att din farfar dog och jag ser honom aldrig igen ", till exempel.

För mer än två år

Ta exempel i vardagen genom att tala en bekant dött djur. Helt enkelt tala om för honom att döden är naturligt, allt är född och allt dör. Mer han växer, desto mer kan du ge honom en förklaring.

Försäkra honom genom att förklara att vi alla dö en dag, men det är i en mycket lång tid för honom och att det inte är värt att fundera på.

Ska vi ta ett litet barn till en begravning?

Ja, kan du även låta honom se de döda på begäran, under förutsättning att personen är igenkännbar. Detta är mycket viktigt för den att uppnå försvinnande av personen och att sörja. Ibland ses hos vuxna i terapi hur det kan vara smärtsamt, år senare, inte har sagt adjö till den person eller inte efter att ha sett en sista gång.

För att gå vidare:

  • Dialog och solidaritet webbplats, en sammanslutning av professionella och kompetenta frivilliga i arbetet med sorg,
  • Platsen för Isabel Palacin,
  • Föreningen Living sorg anordnar workshops för sörjande barn och publicerat en bok av sorg.
(0)
(0)
Tidigare artikel Canterbury Cathedral

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha