Hur man skriver ett pressmeddelande?

Asdis Afzelius December 26, 2015 Utbildningen 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ett pressmeddelande är bunden av regler som skall fastställas och inte verkar på en artikel, berättelse eller en bit. Den trevliga omfattande rapport som gör så bra på webbplatsen är inte lämpligt att skicka till redaktör för en tidning. Sannolikheten för att det inte kommer att placeras och försvinner i papperskorgen är i själva verket ganska stor om ett meddelande inte uppfyller de vanliga normer och egenskaper.

Leverera?

Ett pressmeddelande kan inte skicka med post till redaktörerna, men per post. Naturligtvis du skriver informationen inte i e-post men skapar ett Word-dokument som en bilaga. Som ämne du använda titeln du har i åtanke för pressmeddelandet. I e-postmeddelandet kan du nämna och förklara på vilket publikation du vill skriva ut meddelandet. Pressmeddelandet lämnas i klartext ?? ??, är inte nödvändigt ett format. Matchande foto ?? s mest timmar som en separat bilaga. Vill du veta om din e-post har anlänt, kontrollera innan du skickar läsrapport, men jag kommer aldrig att ringa.

Bild ?? S

Använd foto ?? s som är fria från rättigheter. Är det verkligen inte är möjligt, använd foto poäng och vara säker på att foto ?? s kan användas. Försäkra dig om att bilder ?? är inte större än en MB, ge den ett namn och lägg dem i en JPEG-fil. Sätt någon text i bilden, inte ens i en ram runt bilden. Kanske detta verkar mycket bekvämt, men det är definitivt en anledning att inte sätta fotot.

Skriva Style?

Ett pressmeddelande är inte bara professionella men också informativt. Även om meddelandet kan vara om barn, god mat eller Pipo de Clown, särskilt hålla sig nykter och realistiskt. Prata inte med läsaren, men skriver som om du var journalist eller outsider. Använd inte jargong, förkortningar, superlativ, och fråga eller utropstecken. Ullig språk vaga och luddiga texter inte uppskattat och kan garantera att budskapet i botten av lådan, eller ännu värre, försvinner direkt i papperskorgen.

Division

PRESSRELEASE
punkt
Plats och datum
punkt
Titel
punkt
Den viktigaste informationen i cirka fem rader
punkt
Rubrik
Ytterligare information om fyra rader
punkt
Rubrik
Extra eller ytterligare bakgrundsinformation i cirka fyra rader.
Anmärkning för redaktörer, inte för publicering.
TIPS: Placera ditt telefonnummer och e-postadress om du har frågor.

Rullbar

Gillar du diagrammet ovan är pressmeddelande rullas upp. Infällbar betyder ingenting annat än att redaktörerna kan bestämma hur mycket text införas. Det finns lite utrymme, då de fem reglerna är tillräckligt för att uttrycka det mest nödvändiga. Finns det tillräckligt med utrymme för placering över, kan redaktörerna förlänga meddelandet med ytterligare bakgrundsinformation och ett lämpligt fotografi, under förutsättning att den sänds.

Sista dag

Skicka pressmeddelandet i tid till redaktören. Minst en vecka före den planerade dagen för offentliggörandet. Finns det en preferens för en dag eller kostnad? Rapportera detta nedersta raden i det redaktionella not. Pressmeddelanden som anländer efter tidsfristens utgång kommer inte att placeras i brevlådan, men i slutändan rakt i papperskorgen. Spara din deadline inte, då inte ringa för uppskjutande, eftersom detta inte är möjligt och väcker bara irritation.

Tips och råd

  • Håll dig till ett ämne
  • Läs pressmeddelandet för leverans även högt till en annan
  • Max 1300 tecken inklusive mellanslag
  • Gånger med en liten prick
  • Figurerna unsubscribe under tjugo
  • Euro har lite karaktär till text
  • Cheferna har några tips som krävs
  • Använd stavningskontroll och försöka göra klart i pressmeddelandet.

Slutligen

Leverera kopian i tid och i sin helhet. Försäkra dig om att meddelandet är på en gång bra, eftersom det finns inget värre än nya versioner mail, foto ?? s samtal eller skicka ett separat. Alltid vara vänlig i tonen till redaktörerna lägga till, kan det vara så att du har dem mer ofta nödvändigt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha