Hur man skriver en bra tillbakablick?

Ibland kan du inte kan komma undan det: en tillbakablick i din berättelse eller bok. I en tillbakablick ser huvudpersonen tillbaka till något som har varit i det förflutna. En tillbakablick är vanligen mycket viktigt för handlingen i ditt manuskript. Hur man skriver en berättelse med en tillbakablick? Vad finns det för sätt att stoppa tillbakablickar i din berättelse?

Vad är en tillbakablick?

En tillbakablick är en tillbakablick. Läsaren tas sedan tillbaka i tiden och kommer därför att veta mer om karaktärerna eller viktiga händelser. Flashbacks kan tillämpas på många olika sätt. När du läser böcker, kan du se vad är några av de sätt och hur författare använder flashbacks.

En tillbakablick i en dialog

En tillbakablick kan behandlas i en dialog, där en av huvudpersonerna berättar vad som har hänt. Ett exempel på en tillbakablick i en dialog:
?? Har jag någonsin berätta om den tid som din mormor och jag satt utomlands ???
?? Nej, jag vet ingenting. ??
?? Det har varit minst trettio år sedan. Vi hade bokat en resa till Indien. På den tiden var det inte brukligt att resa. Min fru sa till mig ?? Är det klokt ??? Med facit i hand kanske vi inte borde ha gjort det. Det hela började när vi fick planet. ??
En tillbakablick i en dialog kan vara mycket lång, men också bestå av bara några få meningar. Det kan vara att det finns ett samtal visas i tillbakablick. I detta fall är det tillrådligt att vara uppmärksam på din skiljetecken. Använd olika citattecken för dialog i flashback. När hela historien exempel, dialoger med citattecken, du gör dialogen i flashback med enkla citattecken. Dina läsare kan då se skillnaden bättre.
Tänk noga om användningen av en tillbakablick i en dialog. Det kan vara ett bra sätt att använda en tillbakablick. Det måste verka realistiskt att karaktären berättar en hel historia. Även för läsarna ska vara klar när flashback börjar eller slutar.

Italic

En tillbakablick kan också anges med kursiv text. Detta kan vara särskilt användbart när du har flera flashbacks i din historia eller bok. Texten i kursiv stil är igenkännbar för läsaren och kommer således att ge klarhet. Du kan eventuellt även i texten före att visa att detta är en tillbakablick. Tänk på fraser som:
  • Hon tänkte tillbaka på denna fruktansvärda dagen, för två år sedan.
  • Det var bara en månad sedan, men han kan fortfarande minns väl.

Möjligen kan du fortfarande realistiskt göra flashback, genom att låta folk reagerar när flashback är över. Till exempel måste fråga en person där den andra är fortfarande med sina tankar. Observera: inte överdriva här. Denna typ av situation kan du utnyttja dem en gång, men kom inte tillbaka med några tillbakablick.

Dagbok

Läsning i en dagbok kan också ses som en tillbakablick. Kanske din huvudperson hittade dagbok av en familjemedlem. Det är också möjligt din karaktär en dagbok läser på honom eller henne själv.
Anmärkning till dagboks utdrag som det ser ut som en dagbok. Till exempel inrätta ett datum, men kom ihåg beskrivningarna. Det finns mycket få människor som beskriver en dagbok i minsta detalj. Vill du ha en hel del beskrivningar och förklaringar som behandlas i en dagbok, se till att det är ett uppenbart skäl till detta. Författaren av dagboken drömmar till exempel, en publicerad bok och skriver därför så omfattande.

Datum eller tid över en tillbakablick

Du kan välja att skriva en tillbakablick till ett datum eller tid över flashback. Detta skulle kunna sätta på toppen av ett kapitel. Det är ett mycket enkelt sätt att flashback och ofta läsaren vet omedelbart om han eller hon står. Några koppar som du kan använda:
  • För femton år sedan
  • Tidigare samma dag,
  • 1992

Du kan växla dessa koppar själv märkta ?? ?? nu, så att läsaren är ännu tydligare.

Det bästa sättet för en tillbakablick?

Vad är det bästa sättet för en tillbakablick, kan en berättelse varierar enormt. Flashback bör vara särskilt väl lämpade för innehållet i din berättelse. Det kan vara bra att prova för din berättelse olika sätt. Vad som fungerar och vad fungerar inte? Det finns egentligen inget fel sätt för en tillbakablick. I många fall är det viktigt att läsaren förstår att det är en retrospektiv, men det kan vara din berättelse också viktigt att läsaren inte omedelbart inser att det är en tillbakablick.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha