Hur man gör fondant eller isbildning för en kaka?

Luise Engström December 27, 2015 Näring 85 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vad är roligare än att baka en vacker personlig tårta för någon födelsedag, gifta sig, har en examen har uppfyllt eller bara något att fira. Men hur gör du glasyr och / eller fondant och det finns fler sätt att dekorera dina hemlagade paj, tårta eller cup cakes vacker? Receptet för fondant kan variera. Du kan göra fondant, men också av marshmallows! Kakor gjorda med fondant eller isbildning ser vackra och spektakulära och snabba att göra.

Baka en kaka

Baka en kaka är inte särskilt svårt, på internet du kan hitta massor av recept. Olika skikt av kakan med en fyllning kan redan göra en söt kaka i mellan. Ofta pajer, kakor eller cup cakes för speciella tillfällen dekorerad med glasyr och / eller sockerglasyr. Detta ser mycket glada och färgglada. Men hur man gör fondant? Fondant och glasyr består mestadels av socker och är lättare att göra än många tror. Följande recept kan hjälpa dig att göra fondant och / eller emalj.

Recept för fondant

Recept 1
Vad behöver du för grundläggande fondant?
 • Ett ägg
 • 500g florsocker
 • 2 msk flytande glukos
 • En skål för att blanda i allt
 • En vakt
 • En sked
 • handskar

Med dessa ingredienser, kan du göra en basisfondant att dekorera en tårta. För att lägga till färg till din hemgjorda fondant kan lägga färgämne. Dye kan erhållas från en mängd olika matlagning butiker eller grossistföretag, liksom flytande glukos. Det är också bjuds ut till försäljning på Internet.

Hur gör du?

Vispa äggvitor och flytande glukos omväxlande. Lägg till blandningen långsamt med en sked florsocker, sikta det i förväg annars uppstår snabbt klumpar. Om allt har blivit en massa knåda den med handen i en boll. Möjligen lägga till en spännande färg genom färg härmed handskar.
Hur länge kan jag hålla bollen fondant?
Om lampan är klar packa det i cellofan, lägga till flera lager så att det är ordentligt förpackad. Fondant är nu ca 7 månader hållbarhetstid, på grund av den höga sockerhalten.
Recept 2
Ett annat sätt att göra fondant att göra det av bacon eller marshmallows.
Fondant gjord av bacon / marshmallows
Vad behöver du?
 • en mikrovågsugn
 • mikrovågsugn skålen
 • marshmallows eller bacon
 • en sked
 • 500g florsocker
 • eventuellt ett färgämne

Hur gör du?

Gör några marshmallows eller bacon i en mikrovågsugn skål. Strö bacon med lite vatten så de är alla lite blöt. Nu gör skal med bacon i mikrovågsugn och ställ in den på 20 sekunder. Titta igenom glaset i mikrovågsugn och titta på marshmallows smälter. Bacon inte smält då de har en lite längre i ugnen. Ta bort skålen från mikrovågsugnen och hitta en robust sked. Dessa klibbig massa måste nu omrörning tills slät. Tillsätt det smälta bacon massan långsamt tillsätt florsocker och fortsätt omrörning tills det blir tyngre. Så småningom kan du växla till manuell knådning. Knåda till en trevlig boll och fortsätter att lägga till fondant sockret inte fastnar. Fondant är nu klar för användning.

Vad kan du göra med fondant?

Fondant kan rulla ut med en brödkavel att dekorera din tårta, cup cakes på kakan. Du kan köpa kakan är helt täckt. Gör pastan inte är för tjock, är fondant mycket kraftfull och söt. Dekorera kakan med alla slags former stämplade ut från en platta fondant i en annan färg. Så småningom kan du ytterligare dekorera tårtan med specialtillverkade dekoration konfektyr. Du hittar den på bakafdeling i nästan varje stormarknad.

Hur mycket fondant du behöver för en rund kaka?

Nedanstående tabell ger en översikt över hur mycket fondant du behöver för att täcka en tårta med en 5 mm skikt av fondant.
Obs: Tabellen ger en översikt för beläggning av hög tårta 7,5 cm.

Hur mycket fondant du behöver för en fyrkantig kaka?


Glaze

Också glasyr kan användas för att dekorera tårtor, kakor och kopptårtor. Emalj är också lätt att göra.
Recept för glasyr
Vad behöver du?
 • skål
 • florsocker
 • vatten
 • sked
 • eventuellt ett färgämne

Hur arbetar du?

Blanda i en skål socker och lite vatten tillsammans. Behöver tjock glasyr sedan lägga mer strösocker, vill du tunn glasyr sedan lägga strösocker mindre.

Making färgad glasyr; hur är det?

Att få glasyr att sätta färg lägga till lite karamellfärg. Detta kan vara färg från en burk, men du kan använda andra medel för att ge dig en solbränna glasyr. I tabellen nedan kan du se vilken vätska du får någon färg. Snabbt blå, grön, gul, brun eller lila glasyr! Ha kul dekorera din tårta, cup cakes på tårta!

Kakor, muffins eller tårta dekorer / inredning

Vill du kakor, muffins eller kaka Utsmyckning / dekorera läs mer här. Hur många gram är ett recept fondant
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha