Hur man bär barnet, månad efter månad

Mattie Schauman Februari 26, 2016 Familj 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hur man bär barnet, månad efter månad

Ditt barn är bräcklig och du ofta rädd, åtminstone till en början, att skada honom när du tar honom i dina armar. Vårt råd att sätta dig till mods.

 Innehållet i den här artikeln
  •  Från 0 till 3 månader: baby iklädd mot sig själv
  •  Från 3 till 6 månader: baby björn genom att öppna värld
  •  Babywearing i en mitella för alla åldrar

Du kommer snabbt att märka: en nyfödd har ännu inte tillräcklig ton. Det är hans mamma, sin pappa, så han anförtror den vård, hålla huvudet så bräcklig. Vet att det är vid tidpunkten för födseln, tung på vikten av kroppen.

Under de första månaderna, så du måste vara mycket försiktig eftersom den första och andra halskotan försöker utveckla. De tillåter oss att utföra tilt och roterande rörelser av huvudet. Det är därför viktigt att denna del inte lider någon spänning eller tryck.

På två månader, kommer ditt barn klarar av att hålla huvudet i linje med kroppen men med lite volatilitet. Det kommer att ta fyra månader han inte längre behöver din hjälp för att stödja hans huvud.

Från 0 till 3 månader: baby iklädd mot sig själv

Under denna period uppfyller modern alla krav på hennes barn: utbyte, måltider, kramar ... att bära den, ta den i famnen, mata honom, förändra honom, du kommer att behöva ta hänsyn till att stammen inte alla muskulär. Mot slutet av andra korta månader, lyckas hålla huvudet lite, utan någon verklig stabilitet.

Så du kan prova tre lägen:

  • alla mot dig, huvudet vilar på din axel, är det den perfekta kroppen till hjärtat med kramar;
  • bebisen alllongé full längd, med huvudet i armvecket och skinkor som stöds av motsatt arm;
  • ligger med ansiktet nedåt grensle din underarm vid kolik. Skjut en hand under hennes mage upprätthålla höfterna.

Från 3 till 6 månader: baby björn genom att öppna värld

Han älskar att observera sin omgivning och i allt högre grad, börjar det att ta föremål, klänga. Hans ryggmuskeln är långsamt och kan sitta upp genom att placera händerna på marken för att fortsätta.

I den här åldern, de ståndpunkter som kan kallas "öppen värld" är viktiga.

  • Sätt henne tillbaka mot dig, en hand på bröstet och en annan under hennes skinkor och gled in i hans skrev.
  • Han älskar att installeras på magen. Skjut en underarm mellan benen för att sätta en hand på magen och sätta din andra hand under bröstet av en klämma med tummen och pekfingret under hans armhåla. Lyft, så att du kan klippa honom

Babywearing i en mitella för alla åldrar

Denna praxis är mycket populär bland många föräldrar. Babywearing i en sele är en princip i mothering. Vi talar inte här om konventionell bärsele med små band, men med en stor duk att knyta på höfterna.

Målet: upprätta ett privilegierat kontakt hud mot hud, mellan barnet och en av föräldrarna genom att bära allt mot sig själv. Tyget passar perfekt morfologin hos mor och barn.
Läs även: hud mot hud: fördelar för barnet och hans föräldrar

Bortsett från det faktum att det är ett mer bekvämt sätt att bära ett barn, har det också fördelar, såsom psykomotorisk minskar skrik.

Carry sele tekniker

Lämplig för barn från födseln till början av dagis, det finns flera i en sele som bär tekniker: enstaka eller inslagna från födseln till tolv månader korsade, och vagga från fyra månader. Beroende på motorutveckling, kan du göra nya noder.

Många webbplatser lär dig de olika teknikerna för knytning. Du kan också kontakta de organisationer som har inrättat särskilda seminarier bär i en sele.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha