Hur man beskära en Catalpa?

Ingvor Naslund Februari 28, 2016 Miscellanea 635 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Fick en Catalpa eller Bolcatalpa i trädgården? Dessa är underbara och mycket populära träd, bör du beskära i tid för en fin form. Men har du någon aning om när du ska beskära Catalpa och hur man ska tackla det bästa? Den här artikeln förklarar allt och då kan du bryta Catalpa väl underhållna, beskärning och njuta av ett vackert träd!

Catalpa träd

Den Catalpa träd är vacker som är mycket populärt. Du ser honom vuxit stor påfrestning, detta är den sfäriska Catalpa. Många människor har denna monter på gården eller bakgård. Du kan tydligt känna igen Catalpa, det är ett lövträd och hjärtformade blad. Om du vill vackra arkitektur i trädgården, sedan uppsvällda tillväxt Catalpa ett vackert tillskott till din trädgård, även ett måste! Det är också en praktisk träd, eftersom det kräver väldigt lite underhåll.

Placera Catalpa

Vara Catalpa den bästa platsen i en varm plats. Det är bäst när det kan placeras i lä. När han står på en plats så varmt som möjligt, har du större chans att blommorna börjar blomma. Allt du behöver ibland behöver göra är att beskärning av Catalpa.

Typer Catalpa s

Det finns två typer av den Catalpa. Så du har Bolcatalpa. Detta är ett litet träd med en rundad form. Men du har också trumpet träd. De kan bli upp till 15 meter. Du vill behålla träden naturligt som möjligt i form och därför bör du beskära dem i tid. Du beskär Catalpa s vid olika tidpunkter. Glödlampan varianten är det bäst att beskära i februari eller mars, desto större trumpet trädet i oktober eller november. Var försiktig så att du inte beskära Catalpa i frysning väder. Detta gör att de färska sår och sedan frysa eftersom grenarna kan brista snabbare.

How do you beskära Catalpa?

Catalpa har en mjuk och fjädrande grenar. Det är en mycket stark träd. Om du Catalpa kommer beskära varje år får dig att tänka igen fräscha och nya skott kommer everytime. Har du en sfärisk Catalpa? Då är det bäst att skära med en vass sekatör, då du skär grenen precis ovanför ett öga diagonalt. Detta är verkligen synen på vad som kommer att växa till en ny gren. Du kan förhindra det från att bli ur form och blir för stor, så du beskär Catalpa i tid.
Om du nu göra ett val och inte vill beskära Catalpa, tänk på att trädkronan kan vara rörigt och kan vara mycket trångt. Om du beskär det, ser du i maj / juni härliga hjärtformade blad dyka upp.

Beskära catalpa

Om du har trumpeten variant av Catalpa, behöver du inte nödvändigtvis att beskära den. Det är bara viktigt att du kommer att ta bort döda grenar.

Anledning till att välja Catalpa

Den Catalpa kan jaga myggor och flugor. Har du många problem med det? Sedan kan du placera Catalpa i din trädgård och upplevelse för dig själv om det fungerar! Var trädet än de bästa platserna i närheten av sovrumsfönstret.

Catalpa blommor blomma svårt i Nederländerna

Vad synd att Catalpa inte att i Nederländerna blommorna är så lätt blomstra. Detta har att göra med vår föränderliga klimatet. Blommorna kommer därför sent eller inte alls utvecklas. Men när klimatet är gynnsamt och värmen kvarstår, ser du på Catalpa vackra vita blommor med gula och lila accenter hängande från trädet i klasar. Det är också möjligt som bär kapseln formade Catalpa frukt. Dessa kommer i Nederländerna sällan.

Inokulering av Catalpa

Vanligtvis Bolcatalpa ympas på en rotstock. Om detta kommer att plantera det är bra att snabbt alla grenar av ett ungt träd skäras ned till cirka 5 cm ovanför den plats där han är ympade. Detta bidrar till att du alltid får en väl förgrenad krona. Vanligtvis kan man se att vid platsen för ympning stam som är tjockare, brukar han också svart var smort. Du gör Bolcatalpa som odlas i potten omedelbart att skära ned, det bara behöver standard beskärning tiden.

Hur kan du Catalpa trädbeskärning är bäst?

Om du har Catalpa träd, trumpet variant, som kan bli upp till åtta meter, då kan du göra det här bättre underhållna, speciellt om du inte vill stor honom. De flesta av de träd som du kan beskära på vintern men Catalpa inte. Detta kan snabbt frysa. Några fler tips för att beskära Catalpa:

  • Om du har flera Catalpa s tillsammans är det bäst att börja med träd med en stam höjd som motsvarar. Därför bör du veta att kronan tjocklek och storlek börjar att konvergera, stammen höjden kommer inte att förändras.
  • Om du går och köper en Catalpa, alltid välja en Catalpa som grenarna bildar en krona runt väl. Om du ska plantera unga träd, beskära tillbaka direkt om du har dem planteras. Då skulle han filial ut omedelbart och bildar en vacker fullt krona.
  • Har du låter räknar med att Catalpa s? Ibland kan det ta fram till slutet av maj innan du ser trädet i tidningen att komma.
  •  Om det är mycket varmt, då Catalpa kan blekna. Det är viktigt att du avbröt dessa grenar. Faktum är att Catalpa avdunstar mer vatten i dessa dagar än vad de fångar. Då ser du luftbubblor i blodkärlen.
  •  Det kan vara att Catalpa s plötsligt inga gröna bladen har mer, finns det ofta en vit dimma närvarande. Detta kallas också en sommar sjukdom som kallas mjöldagg. Detta är inte alltid vackert att se, men trädet kommer inte att dö för att gå dit.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha