Hur man använder inkontinensskydd

Om du lider av inkontinens och börja använda inkontinensskydd är det helt normalt att ha flera frågor om det. Här är några vanliga frågor som ofta ställs av användarna av inkontinensskydd. Svaren är på apoteket.

Finns det vad man ska göra om urinläckage

Fråga alltid en läkare, för det är viktigt att först fastställa orsaken till läckaget. Ibland finns det möjligheter, till exempel för att få behandling genom specialiserade sjukgymnaster och därmed att åtgärda det. Då kanske du inte behöver en anslutning.

Inkontinens

Det finns flera typer av inkontinens med egna orsaker och olika klagomål. Ett antal användbara tips och råd om hur du använder rätt inkontinens, som du uppenbarligen kan få på apoteket, hittar du nedan.

Vanliga frågor och svar om inkontinens:

Läckage av urin när man hostar eller nyser
Förlust av urin när nysningar och hosta och skrattar, är ett vanligt problem för vilket flera små, tunna förband kan användas.
Finns det specialprodukter för män med lätt inkontinens
Ja, både män och kvinnor, det finns specialprodukter för milda och svåra former av inkontinens. Hos män, till exempel, vill efter en prostataoperation någonsin tillfälligt förhindra inkontinens. Apotekspersonal kan ge dig råd om detta.
Hur vet jag om jag använder rätt produkt
Om du inte använder mer än fem anslutningar per dag, inte lider av läckage, som bekväma och uppfyller dina krav, så har du gjort rätt val. Du kan kontakta apotek kurstestpaket frågor att ta reda på vad är det bäst.
Hur många produkter skulle du använda normalt en dag
Normal användning är mellan tre och fem per 24 timmar.
Vad kan man göra åt det om du ofta precis nått för sent på toaletten
Du kan spara tid genom att lämna dina kläder med kardborreband, vilket gör det lättare att lossa dina kläder.
Hur kopplingen är att kasta hygieniskt sätt
De flesta förband är packade, du kan använda förpackningen för att linda bandaget efter användning och kasta bort som ett hygieniskt sätt.
Om länken övergår allt
De flesta produkter har en klisterremsa på utsidan, där du kan klistra in länken i din egen underkläder. Håll alltid endast iklädd underkläder, kan det hjälpa till att hålla förhållandet z ?? n plats. Det finns också länkar tillgängliga som bärs som byxor, avgör din höftbredd därmed storleken.

Tips för toalettpapper beteende för att förhindra klagomål

Ibland uppstår inkontinenssymptom genom okunnighet och ett fel sätt att kissa. Följande tips kan bidra till att förebygga klagomål;
  • Tar alltid tid att gå på toaletten.
  • Drick en och en halv till två liter i uppdelade doser.
  • Det är normalt att urinera sex till åtta gånger per dag.
  • Alltid sitta på toaletten. Var noga med att stödja fötterna på marken, annars finns det en hel del muskeltonus i benen och bäckenbotten och gör det svårt att kissa.
  • Slappna bäckenmuskulaturen och kissa på en gång lugnt och helt.
  • Personer som inte räknas, låt blåsan göra jobbet själv.
  • När urinen svårt eller inte vill komma, kan du säkert dra dina bäckenbottenmuskulaturen och låt gå igen.
  • Om du har ett behov av att gå rakt på toaletten och vill helst inte vänta.
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Jag är för närvarande tränar vårda ig. Jag kommer till mina kurser regelbundet mot vilken vårdtagare dubbel inkontinens använder t.ex. Tena Pants med en insats i den. Eller en tena flex med en stor insättare. Vad är ditt råd för detta?

Är fem veckor sedan min prostata kwijt.Snachts finns ingen brobleem urinera gång en kväll och morgonen droog.Op mitt arbete som snickare, jag plötsligt min mage muskler spänner går mis.Ik använda kepjes av tena nivå tre mig verkligen haft.

För då du bara inte får det blöja överfyllda. Sedan använder du för många incomers material. Rådgör med apoteket, om du är i ett sådant fall, bör kanske tyngre material gälla eller ändras ofta

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också