Hur läraren att ta itu med begåvade barn?

En begåvad elev kan ha mycket tungt i skolan. Han eller hon kan känna inte passar resten av skolan kommer att hitta jobb väldigt enkelt. Hur kan du som lärare hantera det?

Begåvade elever

Begåvade elever kan ha problem i skolan. Till exempel i hanteringen av klasskamrater, med skolan eller med själva. Det finns mycket för dem och de känner ofta missförstådda och som lärare måste man ha i åtanke här också. Hur ska en lärare begåvade studenter? Det viktiga är inte att stoppa omedelbart kategori barnet. Kanske han eller hon är begåvad, men det betyder inte nödvändigtvis att det finns ett behov av mer skolarbete. Så försök ändå att prata med barnet. Ta det på allvar och lyssna på vad som sägs. Ta barnet på allvar och försöka hitta en lösning på sina behov. Ange också alltid på inställningen i skolan. Är han intresserad av klassen, eller inte alls? Har han vänner eller han skiljer sig?

Lärande projekt

Många begåvade studenter visar liten eller ingen utmaning i skolarbetet. De är ofta mycket tidigare än resten. Det finns studenter som vill få lite extra arbete. Större problem eller andra övningar. I vissa skolor finns också särskilda projekt för begåvade studenter. De lär sig än, säg, ett helt nytt språk. Som lärare, är det bäst att kontrollera med din student att se om det finns intresse för ytterligare skolarbetet eller utbildningsprojekt. Men minns också att det alltid ska vara valet av barnet. Det får absolut inte vara obligatorisk.

Prestationsångest

Många lärare glömma att barn är begåvad, kan också drabbas av prestationsångest. Om de regelbundet får höga betyg, kan det vara så att de känner en stor press för att uppnå detta alltid. Var uppmärksam som lärare och försök att lägga märke till om barnet har en rädsla för att misslyckas. När detta är fallet, kan du rekommendera att följa en utbildning prestationsångest.

Class förklaring av giftedness

Många barn som är begåvad, känner missförstådd. Det kan därför ibland vara ganska klokt att ge lektioner där barn får en förklaring av begåvning. Så att de förstår bättre vad det är och vad det betyder. Prova dessa lektioner så att du inte alltid delar begåvade eleven ingriper med det som ett exempel. Håll det så stort. Det är ibland klokt att även samråda med barnet innan du har denna typ av lektioner i klassrummet. Vissa barn vill känna sig obekväma och här måste man ha respekt för.

Håll kontakten med föräldrar

Är det svårt att bedöma begåvade barnet om du inte vet väl hur man handskas med det i klassrummet? Då kan det hjälpa ibland att prata med föräldrarna. Ställ frågor och prova dem tillsammans för att hitta en lösning.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha