Hur länge måste kapitlen i hans bok?

Skriva berättelser är en rolig och intressant verksamhet. Du kan skapa någon form av världen och sig själv uppfinna de situationer karaktärerna befinner sig. En av de frågor som många författare när de skriver berättelser: Hur länge är ett kapitel? Hur många sidor ?? s måste innehålla ett kapitel? Hur vet du om ett kapitel är klar?

Skriva en bok

Att skriva en bok är inte lätt och kräver mer tid och uppmärksamhet än, säger, en uppsats i skolan. Det finns mycket du måste hålla i minnet: läsaren inte tycker att det är för tråkigt? Finns det tillräckligt med ström i byggbranschen? Är handstil i gott skick? Det bör också se till fakta är korrekta. Huvudpersonen i boken har blont hår, oavsett om det är halvvägs plötsligt rött? Misstag kan göras snabbt. Ganska ett jobb så att skriva en bok, men människor som gillar kreativt skrivande har inga problem med det. Ändå nybörjare författare ofta inför problem och det är inte alltid lätt att hitta en lösning för det. Ett av dessa problem är ett kapitel. Hur länge ska ett kapitel? ?? S hur många sidor innehåller den? När ett kapitel är klar?

Vad är ett kapitel?

Ett kapitel kan ha flera betydelser, såsom en fas i ens liv. Ett kapitel ingår också i en bok eller film. De flesta av böckerna är indelade i kapitel. Ett kapitel är lätt när man har någon som annan tryck måste klargöra vad du talar om. Det är också en oas i en bok för en läsare. Du hör människor som ofta säga ?? Jag läste kapitlet ??. Ett kapitel kan ha en titel, men numrerade. Ett kapitel i en bok kan sluta med en cliffhanger, eller med en sluten pjäs.

Hur länge ska ett kapitel?

Ett kapitel kan vara av valfri längd som du kan tänka dig. Det finns inga fastställda regler för längden på kapitlen. Det finns författare som väljer en fast längd för varje kapitel, till exempel x antal sidor ?? s eller ord. Andra författare har mycket långa kapitel, vilket ytterligare är indelade i sektioner. Dessa områden ses ibland, till exempel stjärna *** Eller återigen delats in betyg. Det finns författare som väljer mycket korta kapitel. Till exempel, varav ett exempel thriller författaren James Patterson. Hans kapitel är ibland bara en halv sida i en bok och vara upp kanske två sidor ?? s. Det finns till och med författare som ibland bara ett straff för ett kapitel. Längden på ett kapitel är inte så viktigt. Gör vad som passar dig. Där du får en bra känsla. På så sätt kan du även skriva en mycket roligare och det är i slutändan det viktigaste.

När ett kapitel är klar?

I slutet av ett kapitel per bok är också annorlunda. Du kan välja att ha ditt kapitel avslutas med en spännande cliffhanger, såsom ofta sker i thrillers och skräckhistorier. Ett kapitel kan också avsluta om du använder olika tecken. Du kan sedan byta kapitel om du skriver om en annan karaktär. Du kan också välja att ha ett kapitel slutar när en viss händelse har avslutats. Som med längden på ett avsnitt är också slutet på ett kapitel och bok per författare annorlunda. Det finns inga egentliga regler för slutet av ett kapitel. Även om det inte är avsikten att stoppa mitt i en mening med ett kapitel. Var tror du det fungerar bra för din berättelse och matchar innehållet i boken.

Kapitlen numrering eller ge namn?

Du kan numrera dina kapitlen, till exempel någonstans ?? kapitel ?? och sedan ange antal, platser, eller bara ett nummer. Du kan också välja att ge dig en kapitelrubrik. Hur bestämmer ni vad som är den rätta lösningen? I barnböcker brukar se särskilt kapitel med titlar. Det gör för barn är ofta roligare än siffror. Med böcker för vuxna varierar med boken och författaren. Du kan välja titlar om du vill ha en innehållsförteckning. Du kan också välja titlar i kapitlen att vilseleda läsarna. En titel som ?? Peter dör ?? i en thriller eller skräckhistoria väcker nyfikenhet. Och kanske Peter inte helt dö, men det verkar så, eftersom han blir attackerad av en lönnmördare. Om du föredrar att inte ge bort innehållet i kapitlet, eftersom din läsare lär då saker och ting bör han inte vet, kan du ge de bästa kapitlen ett nummer. Några böcker har även avsnitt där datumet är titeln. Detta kan göra för några berättelser verkligen har ett mervärde. Det finns också författare som väljer en uppräkning och en titel, till exempel: ?? Kapitel 7: Överraskande upptäckt ??.
Gäller även här: gör vad som är rätt för dig och din berättelse. Var inte alltför oroad med regler.

Läs mer om kapitel i praktiken

Någon som menar allvar med sitt skrivande, läser en hel del böcker. Läsa böcker gör att du förstår hur böcker tillsammans. Du lär dig omedvetet mer om frågor som handstil och meningsbyggnad. Lär sig också att känna igen ?? s kliché och du vet vad författare har gjort tidigare. I böcker kan du också lära dig mycket om kapitel. Medan du läser, kan du titta närmare på strukturen i kapitel. Hur länge är kapitlen? I slutet av kapitel? Vad är typiskt för de olika kapitlen i särskilda författare. Prova olika genrer. Läs inte bara i genren där du skriver, men också plocka upp andra genrer. Du kan lära mycket av.

Mer kreativt skrivande

Vill du ha fler tips om kreativt skrivande? Ta en titt på min speciella. Där hittar du mer intressanta artiklar om att skriva berättelser och dikter. Den särskilda kan hittas här.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Tack för info, jag arbetar nu på en bok och jag höll mig att skriva honom. Jag stannar ofta vid halv, men den här gången gör jag inte. Mina kapitlen varierar sidor man har fem och de övriga sju sidor.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha