Hur Lance Armstrong övervann cancer - bok genom smärtgränsen

I "Genom smärtgränsen" beskriver den amerikanske cyklisten Lance Armstrong är rasande kamp mot cancer sedan 1996, och mot alla odds, hans seger därpå. Tre år senare vann han sedan Tour de France, vinna två gånger. En engagerande berättelse där du lär känna Lance som person i hans kamp i hans sjukhus och på sin cykel.
Lance Armstrong beskrev sin personliga berättelse i denna imponerande bok. Intressant, om du ta den guidade visningen och dess ryttare noga på TV följer. Men inte mindre intressant för dem som har något att göra med cykling, eller ännu mer: hela Tour de France galenskap undvika varje år medvetet. Det spelar ingen roll, Lance beskriver som personligt hur han har övervunnit sin sjukdom och hur han gjorde sin väg tillbaka fukt till ett liv där hans kropp, och inte minst kunde hans sinne, återigen göra vad han ville, att hans berättelse vem som helst kan fängsla.
Amerikanskt lock

Kort sammanfattning

Lance börjar sin bok med: ". Jag vill dö när jag är hundra, med den amerikanska flaggan på ryggen och Texas bull ryttare på min hjälm" En passionerad cyklist i hjärtat, det är klart. Om han vid 25 års ålder får testikel meningen efter fysiska problem, är han en berömd cyklist och han har två gånger vunnit en etapp i Tour. Hans cancer visar spridit sig till lungorna, mage och huvud. Hjärnkirurgi följer. Han genomgår också kemoterapi. Och inte botemedel som rekommenderades till honom, men efter grävde i sin form och svårighetsgrad av sin sjukdom att ha, väljer han botemedel för en annan typ. Lungorna också kommer att vara mer än den ursprungliga materialbesparingar, och honom, om han kommer att överleva, kan erbjuda ännu en chans att en comeback i cykel sporten. Han går igenom en djup, djup dal. Förutom de mycket tunga behandlingar det inkluderar problem med försäkringar och med sin fond sponsring. Efter sin behandling han kämpar sig tillbaka till sitt ursprungliga skick. Men mentalt han går igenom en djup dal, och han talar om de allvarliga överväganden innan han återvänder till cykling.
Förutom behandlingen och hur han står fast vid sin historia berättar också om hans goda relation med sin mamma, som alltid och jag menar alltid där för honom, och med sina chefer och utbildare. Hans bok ger en bra bild av personen Lance, med sina idéer, visioner och filosofier om livet och dess många aspekter. Vi får en glimt av sin barndom, och vad som drev honom i tidig ålder till idrotten.
Hans väg tillbaka till sporten handlar inte om rosor. Många omkring honom är skeptiska hans chanser att återvända till sin gamla nivå, än mindre att ånga på att vinna en Tour de France. Men han hanterar detta, tre år efter upptäckten av hans sjukdom.
Skal Reprint

Skriva Style

Lansar handstil är en smart blandning av seghet, nykterhet, känslighet, ärlighet om vem han var och hur han förändrades med sin sjukdom. Han skriver: "Min sjukdom sätta mig med båda fötterna på jorden". "Jag var inte mer eller mindre än mannen som sitter bredvid mig under kemoterapi. Det hela hade ingenting att göra med det." Hans handstil tar dig in i hans tankar, hans reflektioner: "Folk ser comeback av Lance Armstrong som en triumf, men i början var det en katastrof." Men hans humor kryper mellan de allvarliga linjer, när han beskriver hur hans hjärnkirurg bort sina sista tvivel om han lansar frågan "Hur vet jag att du vet vad du gör" svarar med en "Därför att du är bra på cykling, men jag har fortfarande mycket bättre i hjärnkirurgi. "

Imponerande passagen

Frågan var vad kemoterapin skulle ha rivits, cancer eller mig? Mitt liv blev en dödskamp om jag inte ont, jag var ganska sjuk, och om jag inte var sjuk, började jag oroa sig, och om jag gör det inte var oroande, jag undrar när allt detta skulle vara över. Så det är med kemoterapi.

Bilder

Boken är mer personliga genom att ta många fotografier från hans barndom, hans första sport år efter hans hjärnkirurgi, under sin kemoterapi, hans första gången med sin blivande fru Kik, hans första son, hans återkomst till sporten och naturligtvis vinna turnén. Bilderna "före" och "efter" visar också hur hans kropp har ändrats från tung och fast smal muskulös, tawny.

Yttrande från denna författare

Jag hade boken i tre dagar, jag trodde det var en stor, välskriven bok med en mycket djup, men ändå lätt att läsa. Jag har haft cancer och olika behandlingar, inklusive kemoterapi genomgå. Det finns många välkända passager så här: "Under verkade kemo behandlingar som om jag var redan halvdöd, var jag helt ur världen och det verkade jag grön grepp hade mer på de saker, om det inte fanns något samband längre.". Jag tror att boken är ett måste för alla, det ger den tydligaste bilden av kamp en cancerpatient tillbaka till sitt eget liv, mycket upplysande också för anhöriga till patienter för vilka det är ofta så svårt att förstå vad som händer i det personen. Men det är också en berättelse om en kamp i och för livet självt, och det gör det spännande att läsa.

Data

  • Titel: Genom smärtgränsen
  • Författare: Lance Armstrong
  • År: 2000
  • Originaltitel: Det handlar inte om Bike: Min resa tillbaka till livet
  • Utgivare: Spektrum
  • ISBN: 90-274-7142-8
  • Antal sidor: 284
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha