Hur kommunicerar du med en döv eller hörselskadade?

En call center på linjen: om Mr zusenzo hem. "Det är hans jobb." Okej, jag ringer tillbaka en annan gång. "Ring eller via texttelefon?, Är han döv." Åh, och du säger det, då ska jag anteckna det. Inget mer hörd. Being döv har sina fördelar. Naturligtvis finns det också nackdelar. Speciellt kommunikativ område. Denne man hade hans svar klar snart. Oftast slagna folk dumma och vet inte vad jag ska göra med denna oväntade situation.

Knappar

Förhandlingen världen är döv för personer som är svåra att höra eller döva. Personer med hörselskada, som det kallas kliniska, inte skrika från hustaken att de hör dåligt eller något. Du ser ofta äldre människor med en stor knapp fästs med ?? ?? hörselskadade. Min reaktion är densamma: fine-ha, nu åtminstone vet jag att jag måste knuffa människor även om jag vill att deras uppmärksamhet, de måste se och tydligt och långsamt prata så att de kan följa mig. Men jag förstår att de flesta människor inte gillar att gå runt med så ?? stämpel.


Röst

Första gången jag träffade personligen en döv var på Schiphol. Vi skulle delta i samma resa och hade äntligen kommit. Vid första jag märkte bara hans djupa röst och jag fann att det tog ganska bullriga farväl till sin fru och dotter. Sedan upp för mig vad som egentligen pågår var jag började prata högre automatiskt. Tills han gav mig en lapp toestopte visar vissa förklaringar, bland annat påpekande att det var meningslöst att gråta eftersom han var döv. Titta på honom som jag talade med honom, tala långsamt och tydligt formulera var tillräcklig.

Ansikte mot ansikte

Ja, jag var generad när jag sätter på mitt nummer. Eller så det kändes. Efter det förbryllad mig hur han kommunicerade med folk och de med honom. Om det inte är jämn, plockade han upp en bit papper och skriva ner vänster stötestenarna. Men efter lite övning, och om du omedelbart hade gjort det klart i början vad som var motivet, konversationen var förvånansvärt bra. Det är också viktigt att du har god sikt. I mörka utrymmen eller i motljus är läppen nästan omöjligt. Ett samtal måste nästan alltid ske ansikte mot ansikte. I vissa fall kan en sido döva kan läsa läppar medan högtalaren är emot någon annan, men det är ganska svårt. Så du förstår att gruppdiskussioner för döva och hörselskadade är inte part.

Låst

Och då du trycker något som ingen tycker om det: uteslutas. Hörsel tycker att det är så vanligt att de talar till tio personer på en gång genom att ringa varandra och plötsligt byta ämne när det passar så att de dök in i deras mitt snart glömd. Vilket i sin tur är banan redan helt. Om ingen älskar honom eller hennes konto i ressällskapet, återstår lite alternativ än att dra sig tillbaka in i sig själv eller i sitt tält. Vem inte att dra klockan har ingen rätt att tala, men du drar för mycket så kommer du snart svårt att bubbla och så du inte får hjälp.

Döv

Du kommer att gå få vissa te i fikarummet. Två kollegor ?? s monter talar vid maskinen. Utan dem att se att peka vad kokande vatten för dig själv. När du går bort du plötsligt känner att en av dem sade något för dig. Smärtsam. Du bör reagera? Vad kan man säga?
Döva vet inte vad folk pratar när de inte är inblandade. De har ofta inte vågar avbryta ett samtal med något trivialt; fortfarande galen när de talar om någonting personlig och du börja om igen! Hörsel människor tänker, åh, vi pratar om småprat, inte värt stör med den andra. Och döva får reda på att han känner sig lämnade ut acceptera och går sin egen väg, annars har han inget liv.

Ryska

Dessutom behöver människor som vet att någon är döv inte automatiskt ha det i åtanke. Tala långsamt är det nu inte möjligt. Du gillar att hålla din normal takt, du skynda, du är otålig, i värmen av samtalet du glömmer andra och du artikulera tydligt överdriven och pinsamt. Det är definitivt en stor förändring. Om du är den enda andra är inte så illa; du har just honom / henne att ta hänsyn till. Men i en familj eller ett företag är det som om en del förstår bara nederländska, och en del bara ryska. Socialt, skulle du behöva översätta ryssarna nederländska och vice versa. Mycket lättare det är glada att ha en konversation med den holländska och mellan utbyta några ord med ryssarna. Synd att de inte förstår varandra.

Teckenspråk och finger alfabetet

Beroende vet utbildningen följde släcka finger alfabetet och / eller teckenspråk. Men det fanns en tid då man ansåg att döva som möjligt i förhöret världen hade att integrera och inte ens gester! Att lära sig teckenspråk så inte alltid vettigt, inte alla döva herre det språket. Finger alfabetet är lätt att lära sig. Det hjälper oerhört om den andra du inte förstår och du kan få några bokstäver i ordet i fingret alfabetet spel. Vissa bokstäver är enkla, andra glömmer om och om igen; du skriver men i luften, eftersom det kan fortfarande.

Texttelefon

Och nu hur gör texttelefon? Du ringer 0900 8410 och få en operatör på linjen ber dig att ringa upp personen du vill tala numret. KPN kallar detta nummer och tester för döva / hörselskadade meddelandet där du passerar. När duvan är en lätt larm och texten visas direkt på skärmen på hans / hennes texttelefon. Han / hon typer svaret, och så vidare. Tjänsten är tillgänglig 24 timmar om dygnet.
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Hej Jag har en fråga jag hörselskadade, jag också så teksttelfoon eller gå datniet med hörselnedsättning få, eftersom jag kan ha en konversation svårt och jag hör mig inte prata och det är tråkigt.

Vänligen Jag vill ha information om att kommunicera med döva genom TV via en ordbehandlare? Finns det en sådan sak. Min mamma har länge varit döv och kommunicera muntligt blir moeizamer.Wanneer visar vi ämnet via TV: n så att de kan se direkt vad det handlar om och kan reagera snabbare. Vänligen ditt råd.

Användbar information kan hittas på: http: //www.oorakel.nl/Hulpmiddelen-80.html

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också